Actigun review

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Betaalbaar
  • Lichtgewicht
  • Goede levensduur batterij

Minpunten

  • Lage overtrekkracht
  • kleine amplitude

Ons oordeel

Als u op zoek bent naar een apparaat voor vibratietherapie in plaats van een echte percussieve massager, is de Actigun prima, maar er zijn betere opties voor een vergelijkbare prijs.

De Actigun is een van de vele goedkope massagepistolen die u kunt kopen. En de prijs is de belangrijkste attractie: hij kost honderden euro’s minder dan rivalen zoals de Theragun en Kraftgun.

En toch beweert de Actigun dezelfde voordelen te hebben: sneller herstel na het sporten, betere bloedcirculatie en verlichting van pijnlijke spieren.

Is het echt het koopje dat het lijkt te zijn? Laten we dat eens uitzoeken.

Functies & Ontwerp

Het apparaat heeft een stevige plastic behuizing met een iets dunner gedeelte aan de basis van het handvat dat is bedekt met rubber om het gripvol te maken.

Actigun review

Met 910 gram is hij 120 gram zwaarder dan de
Sportneer K1 Mini, wat je zult merken als je het langere tijd gebruikt. Als je op zoek bent naar een echt licht, draagbaar massagepistool, is er ook de
Addsfit Mini, die een gewicht heeft van slechts 360 gram.

Er is een enkele knop aan de achterkant, boven de oplaadpoort, die ook dient als aan/uit-knop en om de zes snelheden te kiezen. Om hem uit te zetten zonder alle zes de snelheden te doorlopen, houd je hem ongeveer drie seconden ingedrukt.

Actigun test

Blauwe LED’s in de behuizing lichten op wanneer je door de modi schakelt: ze zijn grotendeels zinloos en je kunt alleen door het rooster zien hoeveel er branden als je hem in de juiste hoek houdt. De enige indicatie van het batterijniveau is een rode LED die oplicht als de batterij bijna leeg is – opladen duurt ongeveer twee uur.

In de doos zitten een oplader met een Amerikaanse stekker en vier plastic opzetstukken: een harde schuimrubberen bal, een Y-vormige voor gebruik op de spieren aan weerszijden van je ruggengraat, een platte ronde bal en een kleine puntige bal om specifieke gebieden aan te pakken.

Actigun review

In de doos zit een draagtas met ritssluiting om het wapen in op te bergen en te vervoeren.

Prestaties

De website van Actigun vermeldt zeer weinig specificaties. Een daarvan is het gewicht (1.2lbs) en het 1800-3400rpm bereik (maar niet de specifieke rpm van elke stand).

Het vermeldt niet de amplitude of de overtrekkracht, die beide belangrijk zijn voor elk massagepistool. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat beide lager zijn dan bij de concurrentie. Ik heb de amplitude gemeten op 6mm, wat aanzienlijk minder is dan de Theragun’s 16mm.

Het resultaat is dat de Actigun je huid doet trillen, maar niet verplettert zoals de Theragun (of zelfs de 11mm Sportneer).

Door het gebrek aan amplitude, kan de Actigun niet echt de beloofde diepe weefselmassage geven. Je zult waarschijnlijk ook de lagere toerentallen vermijden, omdat alleen de bovenste twee enig effect lijken te hebben bij gebruik van het kogelhulpstuk.

Het gebruik van het puntige hulpstuk op handen en polsen was effectiever, maar als je op zoek bent om grotere spieren te bewerken, is de kracht er gewoon niet.

Harder duwen om een dieper effect te krijgen werkt niet vanwege de lage blokkeerkracht: Ik kon het pistool stoppen door hard met mijn hand op de kogel te drukken. Dat is iets wat ik niet kon met de krachtige Theragun, en zelfs niet met de vergelijkbaar geprijsde Sportneer. Om eerlijk te zijn, je gaat nooit zo hard op je spieren drukken, maar harder drukken zorgt er wel voor dat het pistool hoorbaar langzamer gaat werken.

Prijs & Beschikbaarheid

De RRP van de Actigun is $299, maar je vindt hem altijd afgeprijsd naar $99.99 op
Actigun’s website. En als je wat rondkijkt, vind je hem zelfs nog goedkoper: Ik zag hem voor slechts $54,99 op
StackSocial, weliswaar een winkel waar ik nog nooit van gehoord heb en die zeer gemengde beoordelingen heeft op Trustpilot.

Je kunt alleen in US Dollars betalen, dus ik moest de prijs omrekenen naar UK Pounds op het moment van de review, wat uitkwam op £71.90. Verzending is inbegrepen, maar het kan zijn dat je invoerrechten (Actigun is gevestigd in Hong Kong) en administratiekosten moet betalen, waardoor de prijs kan oplopen tot zo’n £100.

Verdict

Het is moeilijk om de Actigun aan te bevelen wanneer je de
Sportneer K1 Mini kunt kopen voor dezelfde prijs – en die is ook verkrijgbaar bij Amazon. En als u het goed vindt met een apparaat dat een kleine amplitude heeft, zou u de voorkeur kunnen geven aan de
Addsfit Mini, die een stuk kleiner en lichter is.

Met de lagere bouwkwaliteit, de veel kleinere amplitude en de lage stall force, is de Actigun niet zo effectief en – helaas – niet het koopje dat het op het eerste gezicht lijkt te zijn.