Affogato recepten en tips


Affogato voor verliefden

Hoewel u het dessert misschien kent als affogato, is de volledige naam van dit heerlijke gebak affogato al caffe, wat verdronken in koffie betekent. Deze naam is goed gekozen omdat het klassieke recept van Afrogato gewoon een bolletje ijs is waarover een beetje espresso wordt gegoten.

Dit eenvoudige recept is gemakkelijk genoeg om thuis te maken, maar er zijn vele manieren om uw affogato al caffe tot een kunst te verheffen. U kunt kiezen voor de klassieke manier en vanille-ijs gebruiken in plaats van gewoon ijs, u kunt de beker invriezen om hem een berijpte en frisse uitstraling te geven, of zelfs versieren met verschillende opties. Affogato is het perfecte dessert voor etentjes en andere bijeenkomsten.

Voor de laatste presentatie, overweeg de aankoop van Afroglass. Je kunt natuurlijk gebruiken wat je wilt, maar het is duidelijk dat één van hen niet voor niets het Affigato glas maakt. De vorm van het glas is belangrijk. Het onderste deel krimpt en het bovenste deel zet uit. Het ijs kan dan halverwege stoppen en in de grond smelten. Het wordt dan gemengd met espresso en is even lekker als mooi.

Heerlijke bijgerechten om in gedachten te houden

  • Grof- of fijngemalen koffiebonen (zoals Turkse koffie). Dit is niet alleen een heerlijk bijgerecht, maar ook een interessante textuurervaring.
  • Cacaopoeder
  • Chocolade chips. Dit kan worden gedaan met een chocoladereep op kamertemperatuur en een dunschiller.
  • Cookie kruimels
  • Chocoladesiroop is een klassieker en een favoriet van velen.
  • De chocoladesiroop topping zorgt voor een klassiek ijsje dat in de smaak zal vallen bij degenen die niet te ver van de gebaande paden willen afdwalen.
  • Koekjes of chocolade rietjes
  • Pinda’s of amandelen

Variaties op een thema van paniek

Ontvanger Niet iedereen heeft een espressomachine, maar je kunt gewone koffie gebruiken als je die twee of drie keer sterker zet. Het smaakt als een espresso. Als optie kunt u het vanille-ijs vervangen door chocolade-ijs of er zelfs een biscuitgebakje bovenop doen.

Voor volwassenen zijn er zoete likeuren en koffies op basis van chocolade. Chocolade is goed, net als amaretto of kalua.

Lidmaatschap Tips

Je hebt anderhalve minuut om van Afrogato koffie al te genieten. Het belangrijkste is het contrast van de binnenplaats. De kou van ijs tegenover de warmte van espresso en de zoetheid van ijs tegenover de bitterheid van espresso.

Affogato al caffe is een zeer gebruikelijk dessert in Italië, maar buiten het land wordt het gewoonlijk als drank geclassificeerd. Gezien de snelheid waarmee het smelt, kunnen we twee vliegen in een klap slaan.

Recent Content