Alles wat je nodig hebt om je haar thuis te knippen


Weer een lockdown, weer een kans op een knipramp thuis. Maar als je absoluut niet kunt wachten (en wie weet hoe lang het nog duurt voor je weer een salon van binnen kunt zien), kunnen wij je wel een beetje helpen.

Haar knippen is, zoals velen van ons ontdekken, moeilijk. Het advies van kappers is om het simpel te houden. Je moet proberen de ruigheid onder controle te krijgen en de conditie van het haar te behouden. Denk eerder aan trimmen dan aan restylen.

(Aan de andere kant, als je experimenteel wilt worden, is dit waarschijnlijk niet het slechtste moment. Vind je het erg om een hoed te dragen in Zoom vergaderingen?)

Hieronder volgt een lijst van de uitrusting die je nodig hebt en enkele ideeën over waar je die kunt kopen, evenals kniptips voor verschillende haartypes en -stijlen.

Uitrusting

haarknipschaar

Gebruik geen oude schaar die je nog hebt liggen. Als je niet tot het einde van de opsluiting kunt wachten om je haar te laten knippen, wacht dan tenminste tot je nieuwe schaar er is.

Zoals je zou verwachten, zijn veel plaatsen uitverkocht, maar Amazon UK heeft een paar opties. De prijzen voor roestvrij stalen knipscharen liggen rond de £15.

Hier zijn enkele opties. Voor een koopje van £7.95 kun je
een roestvrij stalen kappersschaar van Candure kopen.

Candure schaar

Als alternatief, voor £19.99, kun je
een thuiskapperskit kopen met een schaar, een uitdunschaar, een borstel, een kam en clips.

Amazon verkoopt ook
haaruitdunschaar voor £7.94 (als je absoluut zeker weet dat je weet wat je ermee doet).

Gebruik de schaar niet op iets anders dan haar, anders kun je hem beschadigen. Zorg ervoor dat de schaar schoon en droog is voordat je hem opbergt, dan blijft hij in de beste conditie.

Als je er helemaal voor wilt gaan, kun je ook schaarolie aanschaffen.
Groom Professional Scissor Oil kost € 5,99 en kan ook worden gebruikt om tondeusebladen te onderhouden.

Tondeuse

Als je kort haar hebt, is het veel gemakkelijker om het met een tondeuse te knippen. Als je een tondeuse koopt, controleer dan goed of je het juiste product hebt, want baard- en stoppeltrimmers lijken erg op tondeuses (en de Philips-producten hebben dezelfde naam).

Argos heeft veel opties. De prijzen beginnen bij ongeveer £20 en lopen op tot £90. Je kunt misschien een set krijgen voor iets meer dan een tientje, maar we kunnen niet instaan voor hun kwaliteit.

Voor €32,99 heb je
de Remington HC366 25-delige tondeuse set voor mannen. Hij wordt geleverd met 8 beschermers, een schaar, een kam en een etui – en nog meer kleine onderdelen. De tondeuse heeft een oplaadlampje en kan zowel met snoer als snoerloos worden gebruikt.

Remington tondeuse

De
Philips Series 5000, verkrijgbaar voor € 39,99, heeft alles wat je nodig hebt om thuis je haar te knippen. Het heeft een selectie beschermers zodat je haar kunt knippen van graad 1-8, plus een schaar, olie, een kapperskam en een reinigingsborstel.

Als je digitaal wilt gaan, de
Philips HC9450 Digital Swipe Cordless Precision Hair Clipper is verkrijgbaar voor €89,99. Hij wordt geleverd met drie beschermharen van verschillende lengtes. Als je hem niet bij Argos kunt krijgen, kun je hem
online bij Philips kopen voor £90.

Baardtrimmer

Het heeft geen zin om het haar op je hoofd te ordenen als je gezichtshaar niet meer onder controle is.

Very heeft de
BaByliss Pro Beard Trimmer met meer dan £20 afgeprijsd. Hij is nu van £45 naar £24.99.

BaByliss trimmer

Hij kan met of zonder snoer worden gebruikt (in het laatste geval tot 60 minuten na 8 uur opladen), en geeft een haarlengte tussen 1 en 12 mm, in stappen van 0,5 mm. Het apparaat wordt geleverd met een reiskoffer en heeft een garantie van drie jaar.

Voor een volledige lijst van aanbevelingen, kijk naar onze
van de beste elektrische scheerapparaten en trimmers.

Spiegel en kam

Als je je eigen haar knipt, heb je twee spiegels nodig zodat je kunt zien wat er aan de achterkant van je hoofd gebeurt.

Trixies handspiegel

De Trixes
handspiegel voor de kapper zou perfect kunnen zijn. Het is precies het soort dat je bij de kapper krijgt wanneer ze hun handige schaarwerk op de achterkant van je haarnetje laten zien. De spiegel is 20 cm bij 17 cm en kost €9,99.

Je hebt ook een plastic rechte kam nodig, die je maar een paar pond hoeft te kosten.
Amazon verkoopt er een voor £1.79.

Algemeen haarsnij advies

  • Als je korter haar hebt en een tondeuse kunt gebruiken, doe dat dan. Je zult betere resultaten krijgen dan met een schaar.
  • Controleer de instellingen van je tondeuse voordat je begint. Als je een nieuwe tondeuse gebruikt, ga er dan niet vanuit dat de instellingen hetzelfde zijn als die van je oude tondeuse.
  • Bij het trimmen van (steil of golvend) haar, niet overdwars knippen. Houd het te trimmen haar tussen uw vingers en knip het voorzichtig verticaal in.
  • Knip minder haar af dan je denkt nodig te hebben – dat is vooral belangrijk bij het knippen van de franje.
  • Zoek een YouTube tutorial voor een soortgelijk haartype en snit als die je van plan bent. Bestudeer het.

Lang haar knippen

Verdeel je haar in secties – van voor naar achter en van bovenkant oor naar bovenkant oor. Speld de bovenste twee secties van het haar op en begin te werken aan een van de achterste secties. Kam het recht naar beneden, dan naar voren in een gordijn, de rand wijst naar je kaak.

Volg de vorm van het haar. Probeer 1 tot 2 cm af te knippen. Knip niet recht over, maar omhoog, in het haar.

Herhaal het proces met de andere achterste sectie, dan de voorste secties, waarbij je de lijn van je reeds getrimde haar volgt.

Als je Afro of erg krullend haar hebt, knip het dan droog. Draai het haar in secties – hoe meer secties je hebt, hoe gelijkmatiger je snit zal zijn. Zet elke sectie in het midden vast met een haarband indien nodig. Werk met één sectie per keer.

Gebruik een kam met brede tanden om het haar te ontwarren en vervolgens een kam met fijne tanden om door het haar te werken. Trek het strak, in een plat lint tussen je vingers. Knip het recht af op een centimeter van de uiteinden van het haar, of waar je voelt dat het haar beschadigd is.

Franjes

Knip je pony alleen als je haar droog is, anders komt het er veel korter uit dan je van plan bent.

Bind de rest van je haar vast of speld het vast. Als je begint te knippen, richt dan je schaar omhoog in je haar. Niet overdwars knippen.

Gebruik je wenkbrauwen als een gids en knip je pony niet hoger dan hen. Je pony moet aan beide kanten eindigen waar je wenkbrauwen eindigen.

Knip slechts een halve centimeter per keer in het haar, met behulp van het uiteinde van de schaar. Wees bereid om wat tijd te besteden aan het borstelen en het gelijk maken.

Voor kort haar

Onthoud dat bij de instellingen van de tondeuse, hoe hoger het nummer, hoe langer het haar dat je overhoudt. Als je twijfelt, ga dan naar een hogere stand.

Met de taperhendel kunt u de kortheid van de snede tussen de lengtes van de geleidekam veranderen. Beweeg de hendel omhoog voor een kortere snede, en omlaag voor een langere snede.

Als je het haar van iemand anders knipt, begin dan aan de achterkant. Je zult waarschijnlijk een 1-3 instelling willen om mee te beginnen, maar de instelling die je gebruikt zal afhangen van de haarlengte waarmee je bent begonnen en hoe kort je het wilt hebben.

(Dit is zeker een goed moment om een YouTube tutorial te bekijken en te beslissen).

Werk omhoog vanaf de basis van de haarlijn en blijf dicht bij de huid voor een paar centimeter. Volg de vorm van de schedel, ga omhoog en naar buiten met de tondeuse. Gebruik vervolgens een iets langere tondeusebescherming naarmate u hoger op het hoofd komt. Druk lichtjes en beweeg de tondeuse omhoog en naar buiten voor een centimeter of twee. Herhaal het proces nogmaals met een langer tondeusekapje.

Als je het haar bovenop langer wilt laten, kun je het met een schaar bijknippen – maar het beste thuis knip je waarschijnlijk met een tondeuse.

Voor meer advies over haarstyling, bekijk onze round-ups van de beste haardrogers en
de beste stijltangen die we hebben getest.

Recent Content

© 2022 Copyright beedrop