Amazon Echo Buds (2de gen) review


Amazon bracht de Echo Buds 2 ongeveer zes maanden geleden uit in de VS, en nu zijn ze ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn in veel opzichten beter dan de originele Buds, en ze zijn ook nog eens een stukje goedkoper.

De tweede generatie true-wireless hoofdtelefoons heeft een nieuw, kleiner ontwerp, een meer conventionele oplaadhouder en een upgrade naar ‘echte’ actieve ruisonderdrukking, in tegenstelling tot de Bose ruis reductie in de eerste generatie Echo Buds.

De audiokwaliteit is nog steeds niet de beste die er is, maar hij is ook beter dan voorheen en de grote aantrekkingskracht ten opzichte van andere echte draadloze oordopjes is natuurlijk handsfree Alexa.

Functies & ontwerp

 • Actieve ruisonderdrukking
 • Handsfree Alexa
 • Zwart-witte kleuropties

Afgezien van het nieuwe ontwerp, waardoor de Buds 2 rond zijn, zijn ze volgens Amazon 21% kleiner. Ze zijn zeker licht en hoewel sommigen het gevoel kunnen hebben dat ze een beetje te veel uit hun oor steken, zijn ze comfortabel om te dragen.

Dat is deels te danken aan een nieuwe ventilatieopening die de originelen niet hadden, en een korter ‘mondstuk’ – het deel dat in je gehoorgang steekt.

Om de beste pasvorm te krijgen, zijn er vier maten siliconenoordopjes (handig met kleurcodering) en twee maten ‘vleugelvormige oordopjes’ van rubber die over de oordopjes passen zodat ze beter in je oor passen. Je hebt ze niet nodig, maar als je gaat hardlopen moeten ze voorkomen dat ze uitvallen.

Amazon Echo Buds 2 review (2021)

In de Alexa-app, die gebruikt wordt om de oordopjes te koppelen en te beheren, is er een pasvormtest die je vertelt of je de juiste dopjes hebt gekozen. Ik kreeg er niet beter dan een ‘goed’ resultaat uit.

Er zitten drie microfoons op elke knop, die helpen om je stem te horen en achtergrondgeluid te verminderen, en de buitenkant is aanraakgevoelig en wordt gebruikt om het afspelen te regelen. Eén tikje pauzeert en speelt af, en andere combinaties slaan nummers over, maken doorschakeling mogelijk zodat je je omgeving kunt horen en telefoongesprekken kunt beantwoorden of beëindigen.

Amazon Echo Buds 2 review (2021)

Wanneer je tikt en vasthoudt, schakelt dit ANC in of uit, en je kunt voor elke oordop een andere functie toewijzen. Je kunt het bijvoorbeeld Siri of de Google Assistant laten oproepen. Maar als je dat wilt doen en Alexa niet wilt gebruiken, heeft het eigenlijk weinig zin om de Echo Buds 2 te kopen.

Je moet minstens één bud dragen om Alexa te laten werken, en je moet je telefoon binnen Bluetooth-bereik hebben met een internetverbinding. Slijtagedetectie is een andere handige functie, waarbij alles waarnaar je luistert wordt gepauzeerd als je een knopje uit een oor haalt.

Alexa

Als je je afvraagt waarom je Alexa in een koptelefoon zou willen, beschouw het dan alsof je een Echo in de buurt hebt wanneer je hem draagt.

Je kunt zeggen “Alexa, stel een timer in voor 15 minuten” of “Alexa, wat is het weer vandaag”. Ze kan al je smart home apparaten bedienen, items toevoegen aan je boodschappenlijstje, agenda en reminders instellen.

Specifiek voor mobiel gebruik kun je haar natuurlijk vragen om muziek, audioboeken (van Audible) en podcasts af te spelen. Gelukkig is Amazon de hoofdtelefoonfuncties niet vergeten, dus je kunt zeggen “Alexa, zet ruisonderdrukking aan” en “Alexa, schakel passthrough in”. Je moet wel specifiek zijn: ze begrijpt geen variaties op die commando’s.

Het wekwoord werkt net zo goed als op een Amazon Echo speaker. Of je dit allemaal nuttig vindt is een andere vraag, maar voor Alexa-fans zijn de Echo Buds 2 geweldig.

Vind mijn

Als je een oordopje kwijt bent, is er een handige functie in de Alexa-app waarmee je het op een kaart kunt zien en een hard geluid kunt afspelen als je binnen Bluetooth-bereik bent om het te lokaliseren.

In theorie klinkt het goed, maar in de praktijk werkte het niet goed. Na een paar dagen testen was ik echt de rechterknop kwijt – een ideale gelegenheid om de functie te testen.

Amazon Echo Buds 2 review (2021)

De app zei dat beide buds buiten bereik waren, ondanks dat ik de case vasthield met de linker bud op zijn plaats. De ontbrekende knop was 24 uur geleden voor het laatst ‘gezien’ in mijn huis, maar ondanks rondlopen om te proberen een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen, niets.

Later vond ik het knopje op de ontbijtbar in de keuken: het had nog bijna 20% batterij over en was slechts 2 meter van mijn telefoon verwijderd toen ik voor het eerst probeerde het te vinden.

Alsof dat nog niet vervelend genoeg was, moet het deksel van het hoesje open als je de knoppen met deze functie wilt vinden, wat betekent dat je hem altijd open moet laten staan voor het geval je niet meer weet waar je hem gelaten hebt. Slecht ontwerp, dat.

Levensduur van de batterij en opladen

 • 15 uur totaal
 • 2 uur afspelen vanaf 15 minuten opladen

In plaats van een clamshell case heeft Amazon bij de Echo Buds 2 gekozen voor een meer gebruikelijke flip-top oplaadcase.

Er zit geen veer op het scharnier, dus het klapt maar al te gemakkelijk dicht. Wat wel geweldig is, is dat er drie LED’s zijn, zodat je het batterijniveau kunt zien voor zowel het etui als elke oordop (en je kunt ook de exacte percentages zien in de Alexa-app).

Amazon Echo Buds 2 review (2021)

Wanneer ze volledig zijn opgeladen, bieden de buds 5 uur afspelen, en tot 15 uur in totaal, wat betekent dat de behuizing ze twee keer volledig kan opladen voordat ze zelf moeten worden opgeladen.

Als je de buds uit het etui laat, kun je er na 15 minuten twee uur muziek of andere audio mee afspelen.

Hoewel sommige andere echt draadloze buds langer meegaan, gaan de Echo Buds 2 net zo lang mee tussen oplaadbeurten als Apple’s AirPods (en langer dan AirPods Pro).

Audiokwaliteit

 • ANC goed, kan beter
 • Geluidskwaliteit is verbeterd

Laten we beginnen met de ruisonderdrukking. Amazon zegt dat het twee keer zo goed is als de eerste-gen Echo Buds en dat lijkt me ongeveer juist.

Ik heb ze zowel thuis getest in een relatief stille omgeving als in een lawaaierige trein. Er zijn geen instellingen voor ANC, dus het is aan of uit. Als het aan staat, elimineert het goed achtergrondgeruis en -gezoem en dempt het gesprekken en het geluid van een TV die op de achtergrond speelt.

Het was lang niet zo effectief in de trein, waar ik nog steeds het volume een beetje hoger moest zetten om het windgeruis te overwinnen (de ramen stonden open).

Amazon Echo Buds 2 review (2021)

Ik vond ANC effectiever op Huawei’s FreeBuds Pro die hier relevant zijn omdat ze (nu) precies hetzelfde kosten als de Echo Buds 2.

De geluidskwaliteit van Huawei’s oordopjes is ook een beetje beter dan die van Amazon, met meer bas. Amazon heeft niet veel gezegd over de drivers die het heeft gebruikt in de Echo Buds 2, maar de hoofdprocessor lijkt sterk op die van de eerste generatie.

Het geluid is merkbaar beter dan dat van de originele Echo Buds, niet in de laatste plaats omdat de toon niet verandert als je het volume aanpast. Het is het best te omschrijven als ‘vlak’, wat negatief klinkt maar betekent dat geen enkele frequentie meer uitgesproken is dan een andere.

Veel hoofdtelefoons versterken lage en hoge tonen, wat veel mensen prefereren als ze naar muziek luisteren. Met de Echo Buds zul je de EQ-instellingen van je telefoon moeten gebruiken om hetzelfde te doen, maar als je veel sub-bas wilt, zul je die niet krijgen van de Echo Buds 2. Je bent dan beter af met de AirPods Pro of de Galaxy Buds Pro van Samsung.

Amazon Echo Buds 2 review (2021)

Maar die kosten aanzienlijk meer, en als je niet al te veeleisend bent of gewoon video’s wilt kijken en podcasts wilt luisteren, zijn de Echo Buds 2 prima geschikt.

Het is de moeite waard om op te merken dat er geen ondersteuning is voor AptX, net als bij de originele Echo Buds. Dat betekent dat Android gebruikers opgescheept zitten met SBC, wat van mindere kwaliteit is.

Als je een iPhone hebt, dan betekent AAC-ondersteuning een goede kwaliteit en tijdens mijn tests had ik geen dropouts of verbindingsproblemen, tenzij ik ver weg van mijn telefoon in een andere kamer liep.

Prijs & beschikbaarheid

De introductiekorting was in het Verenigd Koninkrijk al afgelopen tegen de tijd dat Amazon de Echo Buds 2 ter review opstuurde, dus je betaalt £109,99 of £20 extra als je een oplaadcase wilt die draadloos kan worden opgeladen aan een Qi-compatibele oplader.

Amazon geeft vrij regelmatig kortingen op zijn eigen apparaten, dus het is de moeite waard om uit te kijken naar de verkoop als je het geluid van de Echo Buds leuk vindt, maar je budget niet helemaal kunt oprekken.

In de VS kosten de
Echo Buds $119,99, of $139,99 als je de draadloze oplaadhoes wilt.

Zoals vermeld, kosten de Huawei FreeBuds Pro hetzelfde als de niet-draadloze oplaadversie van de Echo Buds 2 (ze waren 60 pond duurder toen ze voor het eerst werden gelanceerd), en zijn verkrijgbaar
rechtstreeks van Huawei in wit, zwart en het aantrekkelijke Silver Frost, dat is een soort van schaduw chroom effect. Ze hebben ook een handig knijpmechanisme om het afspelen te regelen, wat naar de mening van deze schrijver beter werkt dan tikken, en ze zijn standaard draadloos opgeladen.

Voor alternatieve opties, zie onze roundups van de
beste draadloze oordopjes en
beste budget draadloze oordopjes.

Verdict

Je wordt verwend met keuze als het gaat om echte draadloze hoofdtelefoons, ongeacht hoe groot je budget is. Waar de originele Echo Buds niet goed genoeg presteerden om hun prijs te rechtvaardigen, heeft de tweede generatie dat probleem niet.

Ze klinken zeker beter en ze hebben fatsoenlijke, in plaats van toonaangevende, ruisonderdrukking.

Ze zijn echter nog steeds alleen een goede keuze als je Alexa echt in je oren nodig hebt, en ik zou nog steeds aanraden om voor de FreeBuds Pro te kiezen als je dat niet doet.

Specs

Amazon Echo Buds (2e gen): Specs

 • Driver: Krachtige 5.7mm dynamische driver
 • Ondersteunde standaarden: Bluetooth 5.0, AAC, SBC
 • Processoren: Realtek RTL8763C Bluetooth System on Chip, NXP Digitaal Signaal Processor
 • Batterijlevensduur: 5 uur (6,5 uur zonder ANC), 15 uur totaal met oplaadcase
 • Bestand tegen zweet/spatwater: IPX4
 • Frequentiebereik: Niet aangegeven
 • Garantie van de fabrikant: 1 jaar
 • Inbegrepen in de doos:
 • Oplaadkoffer
 • Micro USB oplaadkabel
 • Kleine/middelgrote/grote/x-grote siliconen oordopjes + vleugeluiteinden
 • Afmetingen: Oordopjes – 20 x 19 x 19 mm, Etui -67 x 29 x 39 mm

Recent Content