Apparaat van het Jaar: Halo Capsule snoerloze stofzuiger


We
Begin januari 2020 bespraken we de Halo Capsule en het voelt passend om het jaar af te sluiten met een terugkeer naar een van de beste producten die we hebben getest. In een overvolle markt waar fabrikanten kiezen voor een toenemend aantal toeters en bellen om op te vallen, kozen de makers van Capsule voor een andere weg door het snoerloze stofzuigerconcept te stroomlijnen en te vereenvoudigen.

De compacte Capsule kiest ervoor om een paar dingen te doen en ze goed te doen, door een doordacht ontwerp te gebruiken om zijn stempel te drukken. Dankzij het innovatieve koolstofvezel omhulsel is het de lichtste snoerloze stofzuiger die we ooit hebben getest, met een gewicht van slechts 2,6 kg. Hij heeft een uitstekende zuigkracht en een enorme stofcapaciteit van 1,6 liter, wat meer dan twee keer zoveel is als de Dyson V11.

Misschien wel het belangrijkste is dat de doordachtheid zich uitstrekt tot de impact op het milieu. Dit is een product dat is ontworpen om lang mee te gaan en daarna zeer weinig sporen achter te laten in de wereld.

Ongebruikelijk in de wereld van snoerloze stofzuigers gebruikt Capsule stofzakken, maar deze zijn van papier en volledig composteerbaar. De stofzuiger zelf heeft een garantie van twee jaar en is getest op tien jaar gebruik.

Als er problemen zijn, moedigen de makers je aan om hem te laten nakijken en hem te blijven gebruiken. En ten slotte, als het tijd is om hem weg te gooien, kunnen de afzonderlijke onderdelen van Capsule allemaal worden gerecycled.

Van even groot belang is de prijs. De topklasse snoerloze stofzuigers van Miele, Samsung en Dyson worden verkocht voor rond de £600. De Halo Capsule evenaart veel van hun specificaties, verbetert sommige en
kost £250, inclusief een jaar aan stofzakken.

We hielden ook van…

Breville’s Barista Max is een espressomachine met een ingebouwde conische burr molen en melkstaaf. Zoals u weet als u dit soort koffiemachines hebt onderzocht, zijn ze over het algemeen duur. Thuis espresso maken is het domein van de hobbyisten, die hun machines aanpassen en hun maling afwegen om de perfecte extractie te krijgen.

Maar hoe zit het met de rest van ons, die gewoon thuis een fatsoenlijk kopje koffie wil drinken? Als je bereid bent een beetje moeite te doen (het is geen automatische bonen-naar-kop machine), dan is de Barista Max een koopje: een solide, betrouwbare machine die alles bevat wat je nodig hebt om thuis espresso’s, cappuccino’s en meer te maken – behalve de bonen. En dat alles voor
(net) onder de £300.

Een ander eenvoudig, innovatief product dat we dit jaar hebben getest is
de Pomabrush. Het is een minimalistische, volledig siliconen elektrische tandenborstel die wordt geleverd met een USB-oplaadreisetui. Zowel borstel als etui zijn prachtig vormgegeven, voelen hoogwaardig aan en zijn een genot om te gebruiken.

De Pomabrush is waterdicht, dus je kunt je tanden poetsen onder de douche (als dat is hoe je je leven wilt leiden), de siliconen zijn van nature bacteriebestendig, dus hij ruikt niet muf als hij in zijn etui is opgeborgen, en het beste van alles is dat de batterij vier maanden meegaat.

En wat de prijs betreft – hij kan van u zijn
voor €69, wat hem tot een van de voordeligste elektrische tandenborstels maakt die we getest hebben.

De komende dagen maken we de rest van onze tech award winnaars voor 2020 bekend, maar we hebben nu al onze favoriete
smart home tech,
TV, en
laptop gekozen, dus bekijk ze hier.

Recent Content