Awair 2e Editie review

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Als u op zoek bent naar een goed gebouwd apparaat dat er goed uitziet en de luchtkwaliteit in uw huis of werkplaats nauwkeurig controleert, hoeft u niet verder te zoeken. De bijbehorende app werkt briljant en geeft u in één oogopslag een overzicht van uw luchtkwaliteit, evenals een meer gedetailleerde analyse van elk van de factoren die daartoe bijdragen.

Net als de
Foobot die we in september 2017 hebben beoordeeld, is de Awair een met internet verbonden luchtkwaliteitsmonitor.

Awair zegt dat de lucht binnenshuis vijf keer meer vervuild kan zijn door alledaagse factoren zoals verf, meubels, tapijt, luchtverfrissers en speelgoed. Het wijst er ook op dat de luchtkwaliteit een invloed heeft op allergieën, astma, concentratie, slaapgezondheid en algemene gezondheid. Het is dus zeker de moeite waard om te weten hoe ‘schoon’ de lucht is in uw huis, kantoor of waar u ook uw tijd binnenshuis doorbrengt.

Awair 2: Prijs & beschikbaarheid

De Awair 2nd Edition kost £159 bij aankoop direct van
Awair’s website (US$199 van
Awair’s US site), maar het is ook verkrijgbaar bij
Amazon in de UK voor £159.99.

De Foobot is iets duurder voor £199.

Awair 2: Kenmerken & ontwerp

Bij de eerste inspectie waren we onder de indruk van de bouwkwaliteit van de Awair 2nd Editie. De buitenkant is gemaakt van walnotenhout en omlijst perfect het LED-display.

De box meet vijf belangrijke luchtkwaliteitsfactoren

  • temperatuur
  • vochtigheid
  • CO2
  • chemicaliën
  • fijn stof (PM2.5)

De resultaten worden gepresenteerd in grafiekvorm en als een totaalscore van 100 op het LED-display. De Awair-app (beschikbaar voor iOS en Android) geeft de totaalscore ook een kleurcode, zodat u de luchtkwaliteit in uw huis of op uw werkplek in één oogopslag op uw telefoon kunt beoordelen, waar u ook bent.

Groen betekent goed, amber is redelijk en rood – nou ja, je kent de rest.

U kunt ook specifieke metingen zien voor elke meting op de app, zoals temperatuur in Celcius of Fahrenheit, vochtigheidspercentage en de CO2 ppm score. De app presenteert ook informatie voor elke factor met behulp van trendgrafieken die u kunnen helpen te isoleren waarom en wanneer een meting is veranderd.

Awair 2e Editie review

De Awair is vooraf ingesteld om de algemene luchtkwaliteit te meten, maar kan met behulp van de app worden aangepast om een voorkeur in te stellen, zoals productiviteit, allergie, slaap of baby, die elk de Awair in staat stellen om zich te concentreren op specifieke metingen die van invloed zijn en u de info geven waar u daadwerkelijk om geeft.

De app heeft ook een Tips sectie die advies geeft over hoe de kwaliteit van de lucht die het heeft gemeten te verbeteren, zoals het aanbrengen van ventilatieopeningen of het gebruik van afzuigers in keuken en badkamer om de luchtvochtigheid te verminderen.

Awair 2e Editie review

In onze tests, uitgevoerd gedurende een goede zes weken, vertelde de Awair ons dat de luchtkwaliteit 95 op 100 was met alle metingen die een goede score kregen, behalve de vochtigheid die oranje was (bij 51% vochtigheid). De app geeft je dagelijks meldingen (die je kunt uitschakelen) die je op de hoogte houden van eventuele veranderingen, zoals stijgende of dalende CO2- of vochtigheidsniveaus.

De Awair integreert ook met een aantal smart home-apparaten zoals Google Home, Amazon Echo en Nest, zodat je om een update van de luchtkwaliteit kunt vragen of het kunt inschakelen om te reageren op een hoge CO2-meting door automatisch je ventilator aan te zetten.

Koolmonoxide

Eén ding dat de Awair duidelijk niet in de gaten houdt, is koolmonoxide. Gezien de prijs is dat jammer, want het betekent dat hij niet als alarm kan dienen als dit reukloze, maar dodelijke gas zich ophoopt: je zult dan nog steeds een aparte koolmonoxidedetector moeten kopen voor ongeveer £20.

Specs

Awair 2e Editie: Specs

  • Luchtkwaliteitsmonitor
  • Meet: Temperatuur, vochtigheid, CO2, chemicaliën (TVOC’s) en fijn stof (PM2.5)
  • Afmetingen: 160mm (b) x 90mm (h) x 50mm (d)
  • Connectiviteit: Wi-Fi-verbinding: 802.11 b/g/n @ 2,4 GHz (single stream), Bluetooth 4.1