BaByliss Straight and Curl Brilliance stijltang review

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Veelzijdigheid is de sleutel tot de Straight and Curl Brilliance van BaByliss, ontworpen om de gebruiker zowel een klassieke rechte afwerking te geven, als een krul van hogere kwaliteit dan een traditionele stijltang zou doen. Het ontwerp heeft echter een paar gebreken die een kleine ergernis bleken te zijn.

Stijltangen zijn er niet alleen om je haar glad te maken. Sommige mensen willen een stylingtang die veelzijdig genoeg is om ook een mooie krul te maken. De BaByliss Straight and Curl Brilliance beweert een ontwerp te hebben dat zowel een steile afwerking van hoge kwaliteit kan produceren, als een kop vol krullen zoals je zou verwachten van een tang.

Maar hoe werkt het in de praktijk? We hebben deze stijltangen aan een test onderworpen om te zien hoe ze het doen. Als je nog andere aanbevelingen voor het stylen van je haar wilt weten, kijk dan eens naar onze lijst van de
beste stijltangen en de beste
Black Friday aanbiedingen voor haarstyling tools.

Prijs en beschikbaarheid

De Straight and Curl Brilliance werd gelanceerd voor £120, maar sindsdien heeft BaByliss de prijs verlaagd tot slechts £60 (ongeveer $77), dus je zou er niet meer dan dat voor moeten betalen.

De BaByliss Straight and Curl Brilliance is niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar Amazon UK kan hem misschien wel internationaal naar je verzenden, afhankelijk van waar je gevestigd bent.

Je kunt de Straight and Curl Brilliance in twee afwerkingen krijgen – roségoud en zilver, waarvan wij de laatste hebben getest. Het roségouden model lijkt iets duurder te zijn dan het zilveren paar, en je kunt het kopen bij o.a.
Boots en
John Lewis.

Ontwerp en bouw

Zwart en zilver is altijd een winnende combinatie, en de gewelfde afwerking geeft deze stijltang echt een klassevolle look. De glanzende buitenranden nemen echter wel gemakkelijk vingerafdrukken op, als dat iets is wat u stoort. Het zilverkleurige staal en de zwarte platen voorkomen verkleuring na verloop van tijd, iets wat je wel zou kunnen krijgen bij een stijltang met een geverfde afwerking.

De platen zijn 28mm dik en 120mm lang, en lopen praktisch helemaal door tot aan de randen van het werktuig in een glanzend zwarte afwerking. Combineer dat met de afgeronde buitenkant, en geen enkel onderdeel van deze stijltang is verloren gegaan.

Briljant steilen en krullen

Een van de onderscheidende factoren tussen deze stijltang en andere is de roestvrijstalen gebogen behuizing. Gewoonlijk hebben stijltangen een buitenkant die hittebestendig is. Maar bij de Straight and Curl Brilliance wordt de buitenkant zeer heet, zodat je je haar eromheen kunt wikkelen zoals je een krultang zou doen om een betere krul te krijgen.

Geweldig in theorie, maar niet zo geweldig als je een beetje een kluns bent (hallo!). Ik vergat dat ik de buitenkant van de stijltang niet mocht aanraken, dus ik heb me een paar keer lelijk verbrand.

De Straight and Curl Brilliance wordt geleverd met rubberen grips die zijn ontworpen om op de uiteinden van de platen te zitten, zodat je de stijltang kunt bedienen wanneer je hem gebruikt om je haar te krullen. Ik vond echter dat deze niet werkten zoals bedoeld, omdat ze er steeds afvielen tijdens het gebruik, wat weer de oorzaak was van het schroeien van de toppen van mijn vingers. Auw.

De stijltang wordt geleverd met vijf verschillende warmtestanden: 150°, 170°, 190°, 210° en 230°. De hoogste stand is echt voor mensen met dik of pluizig haar, dus je kunt een lagere stand gebruiken als je haar fijner is. Er is een licht vreemd geluid wanneer de stijltang aan staat, maar niet genoeg om alarm te slaan.

Met een draaibaar snoer van 3 m kun je deze stijltang gemakkelijk vanuit elke hoek van je kamer gebruiken. Ze zijn niet te zwaar in gebruik, zodat je armen niet moe worden als je de stijltang lange tijd gebruikt. De stijltang wordt geleverd met een hittebestendig etui dat ideaal is voor onderweg, maar het materiaal pikt wel gemakkelijk verdwaalde haren op.

Prestaties

Een van de beste dingen aan deze stijltang is hoe goed hij door het haar glijdt. Goedkopere stijltangen kunnen wat stroef in gebruik zijn, wat betekent dat de kans groter is dat ze vast komen te zitten en dat je haar daardoor verbrandt – wat niemand wil. Maar de Straight and Curl Brilliance glijdt moeiteloos door het haar, hoe je het ook wendt of keert.

Ik heb persoonlijk veel haar dat vrij stug is en gemakkelijk in de knoop kan raken, dus niet veel stijltangen kunnen zonder veel tijd en moeite een solide job doen op mijn muts. Deze was daarop geen uitzondering – ik moest het in kleine secties verdelen om een gladde afwerking te krijgen, en ik gebruikte hem op de hoogste warmtestand. De afwerking was echter strak en ik was behoorlijk onder de indruk – maar hij was voor mij niet veel sneller dan een andere gewone stijltang.

Er zijn natuurlijk een aantal dingen die dit kunnen beïnvloeden – hoe je je haar droogt, de producten die je gebruikt, de stijl van je haar voordat je het stijlt etc. In de loop van de dag kwamen er wel wat knikken in mijn haar, maar nogmaals, iemand met fijner haar zal hier misschien een veel betere ervaring mee hebben.

Steil en krul briljant

Er was echter een veel opvallender verschil met deze stijltang als het ging om het krullen van mijn haar.

Als je je haar door een stijltang haalt, krijg je meestal de grootste draai aan het eind van je haar, omdat het daar het heetst is. Hoewel een stalen buitenkant een beetje riskant is, slaagt hij er toch in een veel meer gedefinieerde krul te produceren dan een gewone stijltang, omdat je je haar rond het hele apparaat kunt wikkelen, wat betekent dat de krul over de hele lengte van je haar zal zitten.

De krullen blijven redelijk goed zitten – haarlak helpt wel. Er was niet echt een merkbaar verschil in glans op mijn haar, maar dat is toch niet een geadverteerd onderdeel van het product. Er wordt wel geadverteerd dat de stijltang statisch haar en kroes minimaliseert – iets wat ik niet echt waar vond.

Houd er wel rekening mee dat de Straight and Curl Brilliance praktisch de helft kost van de GHD’s – dus de prestaties zullen niet opwegen tegen die van deze top stijltangen, alleen al op basis van de kosten. Maar als een goedkoper hybride product, werken ze heel goed.

Verdict

Voor de prijs is de veelzijdigheid van deze stijltang behoorlijk goed. In feite vond ik hem meer uitblinken aan de krul- dan aan de stijlkant – hoewel dit iets is dat afhangt van de stijl van je haar.

Helaas maakt het ontwerp de stijltang wel een beetje gevaarlijk in het gebruik, en de verwijderbare rubberen grips aan de uiteinden van de platen bleken erg irritant te zijn – deze hadden waarschijnlijk ofwel permanent in het product ingebouwd moeten worden, of gewoon helemaal weggelaten moeten worden.

De Straight and Curl Brilliance is niet te vergelijken met de GHD’s als het gaat om duurzame stijl. Maar ze zijn niet duur en met de juiste producten kunnen ze een geweldige stijl creëren, dus ze zijn nog steeds een product om te overwegen.

Specs

BaByliss Straight en Curl Brilliance: Specs

  • Tot 235°C
  • Gebogen roestvrijstalen behuizing
  • Extra lange true-titanium platen
  • Ionische frizz-controle
  • Vijf warmte-instellingen
  • 15 seconden opwarmtijd
  • Aan/uit knop
  • 3m draaibaar snoer
  • Verwijderbare rubberuiteinden
  • Hitte beschermende wikkel