BaByliss Super-X Metal Series tondeuse review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

 • Uitstekende prestaties
 • Nauwkeurige regeling
 • Geweldige bouw
 • Lange levensduur van de batterij

Minpunten

 • Kleine plastic standaard
 • USB-C zou leuk zijn

Ons oordeel

Een uitstekende tondeuse met een uitstekende bouwkwaliteit, looptijd, prestaties en precisie. U zult niet teleurgesteld zijn als u het zich kunt veroorloven.

U kunt tondeuses krijgen voor zo weinig als £ 20, dus je zou kunnen afvragen wat je krijgt als je een set koopt een volledige £ 100 duurder. Nou, de BaByliss Super-X Metal Series zijn zo’n optie in de tondeuse markt, en we hebben ze getest om te zien of ze de moeite waard zijn.

Het idee hier is om je thuis een professionele snoerloze tondeuse te geven, dus laten we eens kijken of dat het geval is.

Ontwerp & bouw

Het is meteen duidelijk nadat je de tondeuse uit de doos haalt dat er een verschil in kwaliteit is vergeleken met goedkopere modellen. De Super-X Metal ligt lekker zwaar in de hand en heeft een modern, stijlvol en gestroomlijnd ontwerp – hij zou niet misstaan in een Bond-film als James zich op een afgelegen plek zou bevinden waar geen kappers zijn.

BaByliss Super-X Metal tondeuse

De doos met magnetische sluiting straalt zelfs kwaliteit uit, hoewel je de Super-X Metal tondeuse waarschijnlijk zult bewaren in de meegeleverde oplaadstandaard of draagtas. Die houder is compact en van plastic, dus het is niet allemaal metaal. Hij maakt ook gebruik van een oude Micro-USB poort, maar dat maakt niet zoveel uit in vergelijking met een smartphone.

BaByliss heeft in plaats daarvan de premium materialen gericht op de tondeuse zelf, die voor een deel is gemaakt van met precisie bewerkt Japans staal. Dit is gebruikt voor de messen om soepel snijden te garanderen; de kamgeleiders zijn uiteraard van kunststof.

Elders een fancy display bestaande uit blauwe lampjes om zowel de voortgang van het opladen en het batterijniveau aan te geven wanneer in gebruik.

BaByliss Super-X Metal tondeuse oplaadhouder

Hoewel het gewicht de Super-X Metal tondeuse een eersteklas gevoel geeft, kan het ook een nadeel zijn voor kapsels die langer duren om te voltooien. Je hebt sterke polsen nodig, vooral als je je eigen haar knipt, vanwege de hoek waaronder je de tondeuse vasthoudt.

Functies & Prestaties

BaByliss levert 10 kamgeleiders voor de rangen 0,5-8 die allemaal duidelijk gelabeld zijn zodat je in één oogopslag kunt zien wat wat is. Inbegrepen in de set van kammen zijn ook linker en rechter oor taper geleiders zoals je zou verwachten en alle opzetstukken zijn gemakkelijk op en af te klikken.

BaByliss Super-X Metal tondeuse kammen

Dat is echter niet wat de Super-X Metal zo goed maakt, het is een combinatie van dingen die de tondeuse zelf heeft, te beginnen met een motor met een hoog koppel. Zet de tondeuse aan en je voelt echt de kracht die hij heeft in vergelijking met een goedkoper model.

Dan is er ook nog een taper control met maar liefst vijf instellingen waarmee je de mesjes nauwkeurig kunt instellen – 0,0, 0,2, 0,3, 0,5 en 0,6mm. Dit schuift op en neer met een bevredigende klik van een actie.

BaByliss Super-X Metal tondeuse taps toelopende controle

Al deze technologie, hoogwaardige constructie en functies resulteren in uitstekende prestaties. De Super-X Metal gaat moeiteloos door zelfs dik haar en betekent dat je sneller klaar bent met knippen doordat je minder vaak hoeft te knippen in vergelijking met een goedkope tondeuse.

In de juiste handen krijgt u een afwerking op kappersniveau, maar dan thuis.

BaByliss Super-X Metal tondeuse mesjes

Met een batterijlevensduur van drie uur haal je waarschijnlijk een flink aantal knipbeurten uit de BaByliss voordat je hem moet opladen, hoewel je hem op de bijgeleverde standaard kunt laten staan om hem op peil te houden. Als je merkt dat de tondeuse leeg is, kun je hem met 20 minuten opladen weer even lang gebruiken.

Wat me ook opviel in vergelijking met goedkopere tondeuses is de manier waarop de Super-X Metal niet langzamer gaat werken en daardoor moeilijk te gebruiken wordt als de batterij bijna leeg is. En mocht je de tondeuse toch ergens mee naartoe nemen en de oplaadhouder thuis laten, dan heeft de basis van het apparaat een Micro-USB poort voor het opladen, zodat je niet in de kou hoeft te staan.

BaByliss Super-X Metalen Tondeuse Micro-USB

Prijs

De tondeuse Super-X Metal Series heeft een RRP van £120, waardoor ze voor de meeste mensen vrij duur zijn. U kunt ze echter op veel plaatsen voor veel minder vinden – rond de £ 75-80 op het moment van schrijven, waardoor ze een voordeliger aankoop zijn.

U kunt ze vinden op de
officiële BaByliss winkel evenals
Amazon,
Boots en
Zeer.

Verdict

Er zijn veel goedkopere tondeuses verkrijgbaar, maar als je thuis een fatsoenlijk kapsel wilt, is het de moeite waard om iets meer uit te geven aan een geweldige set – je verdient het geld tenslotte terug door uit te sparen bij de kapper.

De BaByliss Super-X Metal Series tondeuse is een uitstekende keuze die je geeft wat je nodig hebt om thuis stijlvolle resultaten te bereiken dankzij een krachtige motor, een uitstekende bouw, precisiefuncties en een lange levensduur van de batterij.

Er is weinig dat je niet bevalt, zeker als je de Super-X voor veel minder dan de RRP kunt vinden.

Specs

BaByliss Super-X Metal Series Tondeuse: Specs

 • Met precisie ontworpen Japanse stalen bladen
 • Lithium-ion batterij
 • 3 uur opladen voor 3 uur snoerloos gebruik of een snelle oplading van 20 minuten voor 20 minuten gebruik
 • Taper controle (0.0-0.6mm)
 • Batterij/oplaadindicator
 • 8 kamgeleiders voor rangen 0,5-8 (0,8mm – 25mm)
 • Linker en rechter oor conische geleiders
 • USB oplaadstandaard
 • Opbergetui
 • 3 jaar garantie

Recent Content