Beats Fit Pro: echte draadloze hoofdtelefoon voor energieke atleten


Afgezien van de oorschelpen en de aanwezigheid van Apple’s H1-chip verschilt de Fit Pro weinig van de Studio Buds. De geluidskwaliteit en de doeltreffendheid van de actieve ruisonderdrukking hadden echter verbeterd moeten worden.

Bekijk de dagprijs

Presentatie

De Fit Pro werd voor het eerst gelanceerd in de Verenigde Staten en kwam in januari 2022 naar Frankrijk voor een prijs van 230 €. Met hun kleine steunvleugels overbruggen ze de kloof tussen de Powerbeats Pro en hun oorflappen, die zorgen voor een onfeilbare stabiliteit, en de Studio Buds, die gericht zijn op discretie.

Naast hun nieuwe design bevatten de Fit Pro’s voor het eerst Apple’s H1-chip, waardoor ze alle functies hebben die voorheen voorbehouden waren aan AirPods, zoals audio delen en automatisch schakelen tussen verschillende apparaten die gekoppeld zijn aan dezelfde iCloud-account. De Fit Pro zijn nog steeds volledig bruikbaar op Android, dankzij hun compatibiliteit met Fast Pair en de Beats voor Android app.

Onze test werd uitgevoerd met firmware versie 4B65.

Productie & toebehoren

De Fit Pro is een klassieke hoofdtelefoon met een compact en vrij discreet ontwerp dat sterk doet denken aan de Studio Buds. Het plastic omhulsel is licht herzien en bevat nu een zachte siliconen vleugel in het verlengde van de bedieningsknop. De kwaliteit van het ontwerp blijft ongewijzigd: het geheel ziet er robuust uit, de montagemerken zijn vrij discreet en een IPX4-certificering staat nog steeds op de agenda.

Waar de hoofdtelefoons uiteindelijk qua ontwerp behoorlijk op elkaar lijken, verschillen de behuizingen aanzienlijk. De behuizing van de Fit Pro is iets groter en heeft een vierkante vorm met afgeronde hoeken. Hij is vrij draagbaar in een broekzak, maar veel minder gemakkelijk met één hand te gebruiken dan de Studio Buds. De opmerkingen over de bouwkwaliteit van de hoofdtelefoon blijven hier van kracht, met uitzondering van de IPX4-certificering.

Comfort & pasvorm

Net als de Studio Buds is de Fit Pro een semi-in-ear hoofdtelefoon met een zeer comfortabel gevoel. Door zijn formaat kan de Fit Pro de ingang van de gehoorgang afdichten zonder de indringing van in-ear oortelefoons. Om het comfort te maximaliseren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de actieve ruisonderdrukking goed werkt, moet natuurlijk de juiste maat oordopjes worden gekozen uit de drie meegeleverde paren. Bovendien is de Fit Pro voorzien van een ontluchtingssysteem dat lucht doorlaat om het gevoel van druk, het zogenaamde “kurkeffect”, te minimaliseren.

Helaas erft de Fit Pro de bedenkingen die we tijdens de Studio Buds-test naar voren brachten. Kleinere luisteraars kunnen bij langdurige luistersessies een uitgesproken druk voelen op de conus van de hoorn, of op de wortel van de helix. Dit ongemak is te wijten aan het ontwerp van de oortelefoons, die op dit gebied steunen.

Dit wordt nog versterkt door de zachte siliconen vinnen die in de bovenste holte van de concha glijden. Deze zorgen ervoor dat de oortelefoons perfect op hun plaats blijven zitten, ongeacht de omstandigheden, en dus helemaal klaar zijn voor het sporten. Ook hier hebben we een kleine bedenking: hoewel we niemand hebben ontmoet die last had van de vinnen, kunnen ze te kort of te lang zijn, afhankelijk van je morfologie. Beats had de moeite kunnen nemen om verschillende maten vinnen te leveren, zoals de concurrerende merken doen, maar we herkennen hier de filosofie van Apple, namelijk een ontwerp opleggen dat overeenstemt met zijn visie, zelfs als het niet iedereen past.

Ervaring van de gebruiker

De gebruikservaring van de Fit Pro is bijna identiek aan die van de Studio Buds. De bediening, de connectiviteit, het koppelingssysteem en het overgrote deel van de functies van de twee modellen zijn zeer vergelijkbaar. Zie de Studio Buds review voor een meer gedetailleerde uitleg.

De Fit Pro verschilt op verschillende manieren van de Studio Buds, waaronder de integratie van Apple’s H1-chip. Ze hebben toegang tot alle functies die voorheen waren voorbehouden aan AirPods, zoals automatisch schakelen tussen verschillende apparaten die zijn gekoppeld aan dezelfde iCloud-account of het delen van audio. De Fit Pro beschikt ook over een nabijheidssensor die vergelijkbaar is met die van de AirPods (3e generatie), aangezien deze alleen werkt bij huidcontact. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om de toetsen lang in te drukken om het volume te regelen, van luistermodus te veranderen of de spraakassistent te activeren.

Levensduur batterij

We hebben een batterijduur gemeten van 7 uur zonder actieve ruisonderdrukking en 6 uur met ingeschakelde ruisonderdrukking. De Fit Pro presteert iets slechter dan de Studio Buds wanneer de ruisonderdrukking niet geactiveerd is, maar ze kunnen beter overweg met de RBA activering. In ieder geval kan de Fit Pro meerdere dagen achter elkaar worden gebruikt dankzij de drie extra oplaadbeurten die de behuizing biedt. Toch is het jammer dat de behuizing niet inductief oplaadt.

Hands-free kit

Helaas lijkt Beats de kwaliteit van de microfoonopname tussen de Fit Pro en de Studio Buds niet te hebben verbeterd. Wij nodigen u uit de test van deze laatste te raadplegen voor meer details.

Latency

We hebben een wachttijd van 250 ms gemeten tijdens Bluetooth-communicatie, wat verre van ideaal is voor het consumeren van video-inhoud of het spelen van spelletjes. Hoewel niet catastrofaal, leidt een dergelijke vertraging tot een vertraging tussen geluid en beeld die behoorlijk vervelend is. Gelukkig maakt de goede integratie van Bluetooth het mogelijk om deze vertraging zodanig te compenseren dat ze onmerkbaar wordt op apps en sites zoals Disney+, Prime Video of YouTube. Helaas worden videospelletjes op geen enkele manier gecompenseerd en zijn ze dus onuitvoerbaar.

Audio

De audioprestaties van de Fit Pro zijn zeer vergelijkbaar met die van de Studio Buds, dus we raden u aan de test van laatstgenoemde te raadplegen om een goed gevoel voor de Fit Pro te krijgen. In het hoge middengebied en de hoge tonen zijn ze echter iets terughoudender dan hun tegenhangers. De precisie van de hoge tonen is ook iets minder merkbaar en de weergave is minder sprankelend, dus iets aangenamer.

Actieve ruisonderdrukking

Door de ingebouwde poortsensor in de hoofdtelefoon, die niet kan worden uitgeschakeld, waren wij niet in staat onze gebruikelijke isolatiemetingen met onze dummy uit te voeren. Gelukkig weerhoudt dit ons er niet van onze analyse te geven.

Het zal u niet verbazen dat de actieve ruisonderdrukking van de Fit Pro sterk lijkt op die van de Studio Buds. De demping bij lage frequenties is voldoende effectief om gedempte geluiden, zoals het brommen van een motor of het rollen van een trein, te dempen. De demping van het middengebied van de Fit Pro is echter iets beter dan die van de Studio Buds, en ze doen beter hun best om het geratel van de omgeving te verdoezelen. Maar zelfs met deze subtiele verbetering is de actieve ruisonderdrukking van de Fit Pro nog steeds ver verwijderd van wat de WF-1000XM4, Devialet Gemini of AirPods Pro, de huidige kampioenen, kunnen bieden.

De kwaliteit van de Fit Pro in transparante modus is zelfs beter dan die van de Studio Buds. Hier zijn de hoge tonen niet zo gedempt, wat een veel fijnere en luchtigere weergave mogelijk maakt. De hoge tonen lijken echter kunstmatig te worden versterkt, waardoor het moeilijk is om afstanden te beoordelen. De geïntegreerde elektronica heeft ook een beetje moeite om deze transparante modus te beheren, want we merkten een zeer lichte vertraging tussen het moment dat een woord wordt uitgesproken en het moment dat het wordt weergegeven door de luidsprekers. U hoeft ook niet in paniek te raken, want deze vertraging is minimaal en verhindert u niet een gesprek te voeren met de hoofdtelefoon in uw oren geschroefd.
Beats Fit Pro - werkelijk draadloze koptelefoon met micro

Bekijk de dagprijs

Productspecificaties

 • Gewicht: 11,2 g
 • Levensduur batterij: 7 uur
 • Hoofdtelefoon: Semi in-ear
 • Kabellengte: 0,2 m
 • Actieve ruisonderdrukking: Ja
 • Milieuvriendelijk luisteren: Ja
 • Hands-free kit: Ja
 • Connectiviteit: -C
 • Draadloze verbinding: Bluetooth
 • Ondersteunde Bluetooth-codecs: SBC, AAC
 • IP-certificering: IPX4

Voordelen

 • Verbazingwekkend stereofonisch bereik.
 • Goed comfort en uitstekende pasvorm.
 • De H1-chip van Apple biedt alle functies die voorheen waren voorbehouden aan AirPods.
 • Android app een beetje schetsmatig, maar het heeft de verdienste van het bestaan.
 • Transparantie modus is effectief.

Nadelen

 • Overdreven hoge tonen veroorzaken wat gehoorvermoeidheid.
 • Gebrek aan finesse en precisie in alle frequenties.
 • Gemiddelde kwaliteit van de hands-free kit.

Conclusie

Het zal u niet verbazen dat de Fit Pro niet veel vernieuwends biedt ten opzichte van de Studio Buds. Naast een paar kleine verbeteringen onderscheiden ze zich door hun vleugels die zorgen voor een vlekkeloze pasvorm en de integratie van de H1-chip van Apple, waardoor ze een gebruikservaring bieden die vergelijkbaar is met de AirPods op iOS. De Fit Pro is een zeer capabele draadloze hoofdtelefoon, maar het hoge prijskaartje maakt het moeilijk een koper te vinden. Er zijn veel concurrenten die gelijk of beter zijn tegen een veel lagere prijs.

Recent Content