Beautyrest Sleeptracker review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Het is misschien duurder dan andere slaaptrackers in onze roundup, maar als je op zoek bent om de wearable te dumpen, maar nog steeds diepgaande slaaptracking en op maat gemaakte tips wilt om de kwaliteit van je slaap te verbeteren, is de Beautyrest Sleeptracker de ideale optie.

Hoewel er veel slaap tracking wearables op de markt zijn, zijn wij van mening dat als je ’s nachts een wearable draagt, je je er meer bewust van bent en niet zo goed zult slapen als je normaal zou doen. Dat is in ieder geval het geval voor ons! Daarom onderscheidt de Beautyrest Sleeptracker zich van de rest; er is geen wearable die u aan uw lichaam moet bevestigen, u stapt gewoon in bed en gaat slapen zoals u normaal ook zou doen.

Als dat klinkt als uw idee van een droom, lees dan verder om meer te weten te komen over de stealthy Beautyrest Sleeptracker, een sterke kandidaat voor de titel van
beste slaap tracker beschikbaar op dit moment.

Beautyrest Sleeptracker: Prijzen en beschikbaarheid

De Beautyrest Sleeptracker is niet de goedkoopste slaaptracker op de markt, hij kost $199 in de VS, wat overeenkomt met ongeveer £185 in het VK. In Groot-Brittannië is hij op Amazon te koop, terwijl mensen in de VS kunnen kiezen tussen de Beautyrest website, Amazon en andere derde partijen, die de tracker allemaal voor $199 verkopen.

Dit maakt de Beautyrest Sleeptracker iets duurder dan de
£149/$149 Beddit 3, die een vergelijkbare set van functies biedt. Biedt de slaap tracker van Beautyrest genoeg om consumenten weg te lokken van meer gevestigde merken zoals Beddit?

Lees verder om erachter te komen.

Weg met de wearables

De Beautyrest Sleeptracker bestaat uit twee sensoren die onder uw matras zitten en constant gegevens verzamelen. Die gegevens worden verwerkt door een klein zwart kastje dat naast het bed zit, en vervolgens via de cloud naar uw smartphone gestuurd. Afgezien van het kleine microUSB-gevoede processorkastje dat naast het bed zit, zult u zich er niet van bewust zijn dat de slaaptracker er ook maar is.

De Beautyrest is volledig ondetecteerbaar onder het matras, en het feit dat er twee afzonderlijke sensoren onder het matras zitten, betekent dat je twee slapers tegelijk kunt volgen – en dat is niet iets dat veel slaaptrackers onder het matras bieden.

Maar ga er niet van uit dat de stealthy aard van de Beautyrest betekent dat je geen toegang krijgt tot zo veel functies als wearable trackers. De Beautyrest biedt licht, diep en REM cyclus tracking, lichaamsbeweging en onderbrekingen, en zelfs ademhaling en hartslag tracking, waardoor u een holistische kijk op de kwaliteit van uw slaap via de app voor iOS en Android.

En, in tegenstelling tot andere slaap-trackers op basis van matrassen, is de Beautyrest Sleeptracker slim genoeg om het verschil te zien tussen in bed zitten en tv kijken en gaan slapen. Het is over het algemeen vrij goed in het aanwijzen van het exacte moment dat we gingen liggen om te gaan slapen zonder enige aanwijzingen, maar in het geval dat hij het mis heeft, kunt u handmatig de slaap- en opstaatijden aanpassen via de app.

De Beautyrest Sleeptracker is een stealthy tracker die beschikt over een scala aan functies, er is geen twijfel over mogelijk, maar wat doe je met alle info die het verzamelt? Dat is waar de mobiele app in het spel komt.

Je persoonlijke slaapcoach

De Sleeptracker app voor iOS en Android is waar de slaap tracker echt schittert. Hoewel veel slaaptrackers op de markt de verschillende informatie in de vorm van grafieken en diagrammen presenteren, wordt er geen bruikbare informatie gepresenteerd om je te helpen de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

Dat is zeker niet het geval met de Beautyrest; naast het uitsplitsen van uw verschillende slaapniveaus, hart- en ademhalingsfrequenties, onderbrekingen en het toekennen van een algemene slaapscore, analyseert de ingebouwde AI uw gegevens en geeft zinvolle tips om uw slaap te verbeteren.

Deze kunnen sterk variëren, afhankelijk van hoe goed je slaapt, maar we hebben tips gezien die te maken hebben met de temperatuur van de kamer, specifieke tijden om te oefenen gedurende de dag en informatie over hoe eten en drinken een negatief effect kunnen hebben op de algehele slaap. Sommige spreken voor zich, maar andere zijn diepgaander en persoonlijker – zoals de AI die erop wijst dat ik op dagen dat ik sport een uur langer diep slaap dan normaal.

Dat is deels mogelijk dankzij de integratie met Apple Health op iOS. Door gebruik te maken van de gegevens die zijn verzameld uit andere wearables en apps, kan de Sleeptracker-app inzicht krijgen in niet alleen hoe je hebt geslapen, maar ook hoe je overdag hebt gepresteerd, en de relatie tussen die twee.

Je kunt je gegevens met een tik vergelijken met voorgaande dagen, weken en maanden, waardoor je een overzicht krijgt van hoe je slaap is verbeterd of verslechterd over een bepaalde tijd, zodat je een idee krijgt van wat mogelijk van invloed is op de kwaliteit van je slaap.

Er is zelfs een slim alarm dat de sensoren gebruikt om te detecteren wanneer je in een lichte slaapperiode bent, dicht bij je ideale wektijd, en je zachtjes wakker maakt – het is zeker een aangenamere ervaring dan het schokkende geluid van de standaard iOS-alarmtoon, dat is zeker.

Verdict

Het is misschien duurder dan andere slaaptrackers op de markt, maar als je op zoek bent om de wearable te dumpen, maar nog steeds diepgaande slaaptracking en tips wilt om de slaap te verbeteren, is de Beautyrest Sleeptracker de ideale optie. Het beschikt over unieke functies in vergelijking met soortgelijke producten op de markt, zoals de mogelijkheid om twee slapers in hetzelfde bed op hetzelfde moment te volgen – ideaal voor koppels – en de persoonlijke tips van de ingebouwde AI zijn zowel persoonlijk als behulpzaam.

Recent Content