Beko’s Hygiene Shield apparaten zijn gericht op het desinfecteren van uw huis


De desinfectiekast, die £199 kost, is ontworpen om op een tafel in de hal te worden gezet. Het apparaat (zie foto hieronder) lijkt veel op een magnetron, maar in plaats van microgolven maakt het gebruik van UV-C stralen om de voorwerpen die erin staan te desinfecteren.

Als je thuiskomt, stop je alles wat je van buiten hebt meegebracht in het kastje en de stralen gaan aan het werk. De kast reinigt je sleutels, telefoon en portefeuille, kinderspeelgoed, voedselverpakkingen en nog veel meer. Een ontsmettingscyclus duurt ongeveer 20-40 minuten.

Beko’s onlangs gelanceerde productlijn is niet ontworpen als onderdeel van een plan op langere termijn. Ze werd eerder gecreëerd en ontwikkeld om tegemoet te komen aan de bezorgdheid van de consument over hygiëne in huis.

Toen 2020 een zijwaartse wending nam, voerde Beko consumentenonderzoek uit om te achterhalen wat mensen van huishoudelijke apparaten wilden. De resultaten van het onderzoek waren luid en duidelijk: mensen wilden gemoedsrust in hun huis.

Het is geen verrassing dat de dagelijkse blootstelling aan veiligheidscampagnes over handen wassen en het dragen van maskers mensen hyperbewust heeft gemaakt van de bacteriën en virussen die ze in hun huis brengen en verspreiden. We maken ons vaker zorgen en maken vaker schoon en willen producten die de druk helpen verlichten.

Als gevolg hiervan heeft Beko haar technische capaciteiten gericht op het creëren van een productlijn voor klanten in een pandemie-bewuste wereld.

De Hygiene Shield-lijn omvat zeven belangrijke huishoudelijke apparaten, elk met een desinfecterend vermogen, effectief tegen meer dan 99% van de bacteriën en virussen, waaronder het coronavirus. De apparaten kunnen worden gebruikt om alles te desinfecteren, van voedselverpakkingen tot sleutels en portefeuilles, kleding en beddengoed.

De hygiënetechnologie voegt minder dan 10% toe aan de prijs van de apparaten, met een vergelijkbare toename in de hoeveelheid energie die ze gebruiken om te werken.

De toestellen gebruiken ofwel UV-C licht, warmte, stoom of een mix van technologieën om voorwerpen op professioneel niveau te reinigen en te desinfecteren. CEO Hakan Bulgurlu van moederbedrijf Arçelik zei: “De producten zijn op maat gemaakt om consumenten te helpen thuis een professioneel niveau van hygiëne te bereiken en hen te beschermen tegen infecties en ziekten. Onze technologieën worden onafhankelijk getest door Airmid Health Group, een gerespecteerde biomedische onderzoeksorganisatie.”

Naast de kast is er een vaatwasser, een oven, een wasmachine, een was-droogcombinatie en een koelkast.

De combi-koelkast is uitgerust met een ontsmettingslade. Verpakte levensmiddelen kunnen erin worden gelegd en UV-stralen desinfecteren het in 40 minuten.

Beko Hygiene Shield koelkast

De ingebouwde oven heeft twee desinfectieprogramma’s met hitte en stoom: één op 70°C en één bij 120°C. U kunt ze gebruiken om verpakte producten en gebakken goederen in 15 minuten te ontsmetten, zonder de smaak of de structuur van het voedsel aan te tasten.

Hygiene Shield oven

De vaatwasser maakt gebruik van hogere, langdurige temperaturen – 60°C voor de hoofdwas en 70°C voor een hete naspoeling – om keukengerei te desinfecteren.

Hygiene Shield vaatwasser

Er is ook een wasmachine, een was-droogcombinatie en een wasdroger. De wasmachine en wasdroger hebben een stoomfunctie die de trommel vult, waardoor kleding lang genoeg op een hoge temperatuur wordt gehouden om ze te desinfecteren – zonder veel water te gebruiken. Dit is een milieuvriendelijkere oplossing dan uw kleding op 60°C te wassen, en het is zachter voor de kleding dan een hete wasbeurt.

Wasmachine-droger

Ondertussen beschikt de wasdroger over UV-technologie die u kunt gebruiken om stoffen te ontsmetten. Dit is vooral nuttig voor kleding die op lage temperaturen moet worden gewassen.

De producten zullen vanaf eind 2020 en in het eerste kwartaal van 2021 op de markt komen. We zullen meer details geven zodra de producten beschikbaar zijn.

Als je het begin van het artikel leest en denkt: Wacht, wat? Ik word verondersteld mijn sleutels te desinfecteren? – je bent niet de enige. Voor de goede orde, ik doe het niet, en ik ken niemand die het wel doet.

Maar zou je dat moeten zijn? Recent bewijs, inclusief
een artikel in een medisch tijdschrift The Lancetsuggereren dat de vroege bezorgdheid over de oppervlakte-overdracht van COVID-19 misschien overdreven was. De huidige nadruk van de virusbescherming ligt op druppeloverdracht, wat betekent dat je een masker draagt, afstand houdt van andere mensen en, natuurlijk, je handen wast.

Beko benadrukt dat de Hygiene Shield lijn geen poging is om in te spelen op de angsten van mensen. Het is een reactie op de vraag van de klant. En het is zeker waar dat er dit jaar een piek is geweest in de verkoop van ontsmettingsproducten zoals stoomreinigers.

Wat we kunnen zeggen is dat dit betaalbare apparaten zijn met wetenschappelijk onderbouwde technologieën. Ze kunnen mensen in de frontlinie helpen om ervoor te zorgen dat ze niets extra’s van hun werk mee naar huis nemen, en ze kunnen gemoedsrust en een agentschap bieden aan iedereen die zich zorgen maakt over de hygiëne in huis.

Als u geïnteresseerd bent in andere huishoudelijke apparaten die kleding, beddengoed, kinderspeelgoed en meer kunnen ontsmetten, lees dan onze
hands-on review van de Styler, LG’s stoom kledingkast.

Recent Content