Beste Breville Espressomachine


Breville (Sage in Europa) begon in 2001 met het maken van espressomachines en heeft zich snel gevestigd als een van de beste merken op het gebied van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. Door zich meer te richten op ontwerpen voor de koffieliefhebber, hebben ze een trouwe fanbase in de koffiegemeenschap. Ze hebben ook geweldige opties voor degenen die eenvoudig espresso willen zetten.

Met zo’n grote selectie om uit te kiezen, wat is de beste Breville espressomachine voor jou? De Breville Baristo Pro komt als beste uit de bus, maar het hangt allemaal af van wat je wilt.

Lees verder en we bespreken elke machine in het Breville espresso-gamma, naast de voor- en nadelen, en voor wie ze het meest geschikt is.

Dit artikel kan links bevatten naar gelieerde bedrijven/gecompenseerde links. Als een Amazon Associate, verdienen we aan in aanmerking komende aankopen zonder extra kosten voor u. Voor meer informatie zie onze disclaimer hier.

Snelle samenvatting: Beste Breville Espressomachine

espressomachines vergelijken icoon

Breville espressomachines vergelijken

Weet u niet zeker of een Breville machine iets voor u is?

Kijk hoe ze het opnemen tegen Jura, een andere reus in de wereld van espresso maken.

vraagicoon

Breville of Sage?

Breville en Sage zijn hetzelfde bedrijf. Toen Breville apparaten begon te verkopen in Europa was er al een bedrijf met die merknaam gevestigd in Duitsland. Om verwarring bij de consument te voorkomen, verkoopt Breville hun producten onder de merknaam Sage. De producten zijn precies hetzelfde, het is alleen een andere badge op de voorkant van uw koffiezetapparaat.

Breville Oracle Touch
winkel- en koopgids pictogram

Hoe te beslissen welke Breville espressomachine te kopen

Breville heeft een fantastisch assortiment espressomachines en ze zijn allemaal erg goed. Welke voor jou de beste is, hangt af van je koffievoorkeuren, de grootte van je keuken, je budget en hoeveel moeite je erin wilt steken.

Vereiste inspanning

Afhankelijk van hoeveel moeite je wilt doen om je espresso te krijgen, heeft het assortiment Breville espressomachines verschillende opties. Ze beginnen bij de semi-automaat (een beetje inspanning nodig) tot aan de superautomaat (zo dicht mogelijk bij nul als je kunt krijgen):

Semi-Automatisch

Deze vereisen dat u maalt, doseert, tamp, het espresso shot start en stopt en de melk opschuimt. In principe is alles, behalve het verwarmen van het water en het uitoefenen van de druk, aan u. Dit geeft u een enorme controle over uw espresso, maar vergt veel input.

Als je geïnteresseerd bent in, of gewend bent aan, het controleren van het hele proces van espresso maken, dan zijn de halfautomatische machines ideaal voor jou. Je kunt geld besparen door niet te betalen voor geautomatiseerde functies die je niet nodig hebt of niet wilt. De Dual Boiler is in dit geval de beste optie.

Automatisch

Automatische espressomachines zijn in principe hetzelfde als semi-automatische machines, maar ze timen de espresso extractie voor je. Dit gebeurt meestal door een bepaalde hoeveelheid water in te stellen. Bijna alle automatische espressomachines kunnen als een halfautomaat worden bediend als u het shot liever handmatig stopt. Maar er is dat extra niveau van automatisering voor degenen die dat willen.

De duurdere automatische machines zullen ook de melk voor u opschuimen. Dit kost meestal aanzienlijk meer, maar het kan een geweldige functie zijn als u van melkachtige koffie houdt, maar niet de leercurve van het stomen van uw eigen melk wilt. Wij bevelen de Barista Pro voor wie op zoek is naar een geweldige automatische machine. Als u een beetje meer automatisering wilt, maar niet wilt uitgeven aan de top-end machines, de Barista Touch is ook een goede keuze.

Superautomaat

Super Automatic espressomachines, of volautomatische espressomachines, doen het allemaal voor u. Met een druk op de knop wordt de koffie gemalen, gedoseerd, aangestampt, geëxtraheerd en wordt de melk opgeschuimd. Dit zijn de duurste machines die je kunt kopen.

De meeste zullen komen met een heleboel opties om het eindproduct aan te passenzodat je dat semi-automatisch niveau van controle krijgt zonder de menselijke fout. Maar dan moet je wel een hoge prijs betalen. Als dat klinkt als uw ideale koffie set-up dan is de Breville Oracle Touch is die voor jou.

Heeft U een molen?

Als u al een goede molen hebt, is een machine zonder molen een betere optie – waarom meer betalen voor iets wat je al hebt? Als je geen molen hebt, moet je dat in je kosten verrekenen. U kunt een fatsoenlijke budget molen voor ongeveer $70, maar een echt goede molen kost je minstens $150. Als het een elektrische molen is die ook de koffie doseert dan zal het meer dan $200 zijn. Gewoon iets om rekening mee te houden als je naar de prijzen kijkt.

De Breville Dynamic Duo espressomachine met dubbele boiler en Smart Grinder Pro is een pakket dat gericht is op de espresso geeks. Dit is eigenlijk een geweldige deal als je op zoek bent naar een espresso machine met een aparte molen.

technologie-icoon

Wat kunt u verwachten van een Breville Espressomachine

Zeer hoge bouwkwaliteit

Breville bouwt al zijn producten om lang mee te gaan. Er is hier geen sprake van geplande veroudering. Er zijn veel enthousiaste koffiefans die hun Barista Express, die ze in 2013 kochten, dagelijks gebruiken.

Gebruiksvriendelijk

Alle Breville machines zijn goed doordacht en ontworpen om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Tot en met de duidelijk gemarkeerde gleuf voor de portafilter, gebruiksgemak is een prioriteit.

PID temperatuurregeling

Een nauwkeurige en constante temperatuur is essentieel voor een perfecte espresso extractie. Proportioneel-Integraal-Derivatief (PID voor u en mij) is een complexe manier om ervoor te zorgen dat de watertemperatuur binnen een zeer smal bereik blijft.

Roestvrijstalen ontwerpen

Plastic in koffiezetapparaten is een groot probleem. Veel mensen houden niet van het idee dat er plastic in de buurt van hun koffiedik komt en een grote plastic doos is niet ieders idee van een mooi koffiezetapparaat. Breville gebruikt voornamelijk roestvrij staal in zijn ontwerpen. Dit kan de mogelijkheden voor verschillende afwerkingen beperken, maar geeft wel een solide en tijdloze uitstraling.

belangrijkste kenmerken pictogram

Breville 4 sleutels formule

Breville heeft een reeks espressomachines die zijn gebouwd rond wat zij beschouwen als de “vier sleutels” tot geweldige espresso.

18-22g Dosering

Breville is van mening dat de reden voor espresso van slechte kwaliteit vaak ligt in het feit dat mensen 10-14g koffie gebruiken voor elke shot. In plaats daarvan gebruikt Breville 18-22g in hun portafilters, wat een rijkere en vollere espressosmaak geeft.

266°F Stoom Temperatuur

Een ander aandachtspunt van Breville is de temperatuur voor het opschuimen van melk. Door stoom op een constante temperatuur van 130°C (266°F) te gebruiken, wordt de melk snel verwarmd en is het eenvoudiger om de ideale combinatie van textuur en microschuim te verkrijgen. Goedkopere espressomachines hebben stoom die niet heet genoeg is om dit te bereiken.

200°F brouwtemperatuur

Het idee dat 200°F een geweldige temperatuur is om espresso te zetten, is niet nieuw. Breville’s focus ligt op de consistentie van die temperatuur voor een gelijkmatige extractie. Dit is waar de PID temperatuurregeling zo belangrijk is.

9 Bar extractie

Nogmaals, 9 bar extractie voor espresso is geen nieuw idee. Maar Breville richt zich op een constante druk tijdens het extractieproces. Ze zorgen er ook voor dat er een lage druk “pre-infusie” fase is, wat cruciaal is om de beste smaak uit je bonen te krijgen.

koffiebonen pictogram

Vergeet de bonen niet

Vergeet niet dat een koffiezetapparaat slechts zo goed is als de bonen die je erin stopt.

Dus, als je eenmaal de beste Breville espressomachine hebt gekocht, moet je ook de beste espresso bonen voor de perfecte koffie-ervaring.

We hebben een lijst samengesteld van de beste koffiebonen voor espresso, met aanbevelingen uit de hele koffiewereld. Dit zijn allemaal geweldige complimenten voor uw nieuwe Breville koffiezetapparaat.

espresso machine icoon

Breville Espresso Machine Beoordelingen

1. Breville BES878BSS Barista Pro Espressomachine – Beste Totaal

breville barista pro - overall beste breville espressomachine

Pros

 • Kwaliteitsvolle ingebouwde slijpmachine
 • LCD display voor malen en afzuigen
 • Hoogwaardige trimmer en tamper inbegrepen
 • Portafiltermandjes onder druk en zonder druk
 • Kan uitzonderlijke espresso trekken
 • Gemakkelijk te gebruiken melkstaaf
 • Warmt snel op dankzij Thermojet systeem

Minpunten

 • Schoonmaken is rommelig
 • Niet de gemakkelijkste voor beginners

De Barista Pro zit in het midden tussen betaalbaarheid en functionaliteit. Zeker, niets is geautomatiseerd, maar alles eraan is ontworpen om het espresso zetten ongelooflijk gemakkelijk te maken. Ik snap dat je de melk handmatig moet opschuimen, maar dat is niet moeilijk. Als u wilt doen latte kunst dat is een beetje moeilijker. Maar eenvoudig espresso drankjes zoals flat white, cappuccino, of latte zijn allemaal haalbaar met minimale oefening.

Met 30 maalinstellingen, nauwkeurige dosering, de uitstekende tamper en trimmer, en een nauwkeurige extractietimer is hij volledig ingesteld om u met gemak perfecte espresso te laten maken. Hij wordt zelfs geleverd met dubbelwandige filtermandjes voor beginners, zodat er meer ruimte is voor fouten. Voor een betere smaak kunt u dan overstappen op de enkelwandige wanneer u meer vertrouwen hebt.

Dit is ontworpen voor mensen die om koffie geven en betrokken willen zijn bij het maken ervanEr zijn andere opties voor degenen die dat niet doen. Het kan een beetje rommelig zijn om schoon te maken omdat het koffiedik tijdens het doseren uit de portafilter kan lopen, maar het kost niet veel moeite om schoon te maken.

Dankzij de thermojet-technologie warmt de Baristo Pro ook bijna onmiddellijk op en kan hij ook in een mum van tijd overschakelen van espresso naar melk.

Hij ziet er geweldig uit, is gemakkelijk te gebruiken, zet ongelooflijk goede koffie, heeft geweldige aanpassingsopties en is gebouwd om jarenlang je espressomaatje te zijn. Al met al een werkelijk fantastische machine.

2. Breville BES990BSS Oracle Touch Espressomachine – Beste Super Automatische

breville oracle touch - beste super automatische espressomachine

Pros

 • Trekt espresso’s van hoge kwaliteit
 • Toegankelijk voor beginners maar ook aanpasbaar voor pro thuisbarista’s
 • Automatisch melk opschuimen
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Consistentie is super
 • Kan zowat elke koffie maken die je wilt met een druk op de knop
 • 45 maalinstellingen

Nadelen

 • Zeer duur
 • Groot en zwaar
 • Duurt een tijdje om op te warmen

Neem me niet kwalijk dat ik zo overdrijf, want ik hou van de Oracle Touch. Een heleboel.

Het ziet er ongelooflijk uit, zoals alle Breville machines, en ik hou van het design. Maar de eerlijk gezegd krankzinnige niveau van maatwerkdie allemaal door de machine voor u wordt geregeld, is uitzonderlijk. Hoewel u de portafilter moet verplaatsen van het maal-/stopgedeelte naar het extractiegedeelte, is dat nauwelijks lastig. Vooral omdat de meesten van ons toch al naar het koffiezetapparaat staan te staren tot het klaar is.

Degenen die niet zo geïnteresseerd zijn in gepruts met alles kunnen hun favoriete koffiedrank kiezen en de machine zijn werk laten doen. Of u kunt de maling, sterkte, temperatuur, melkschuim/textuur en melktemperatuur precies zo instellen als u het lekker vindt, en vervolgens opslaan om het elke dag op uw manier te nuttigen.

Het is duur. Maar het is een espressomachine van topklasse en hij is niet duurder dan andere van zijn kaliber. In feite, is het aanzienlijk goedkoper dan machines die hetzelfde niveau van functionaliteit bieden. Het is ook groot en zwaar, maar dat moet het zijn, en weer niet vergeleken met zijn directe concurrenten.

Het enige minpuntje is dat hij niet zo “automatisch” is als sommige mensen zouden willen. Je moet de portafilter verplaatsen en je moet het melkkannetje onder de staaf zetten. Er zijn “druk op de knop en klaar” machines in deze prijsklasse. Maar het vraagt echt heel weinig van u, en het is gemakkelijker schoon te maken hierdoor.

3. Breville BES920XL Espressomachine met dubbele ketel – Beste voor Espressofanaten

breville dubbele boiler - beste Breville machine voor espresso fanaten

Pros

 • Afzonderlijke ketels voor koffie en stoom
 • Kies de tijd van uw extractie of stel een specifiek volume in voor perfecte espresso
 • Auto-on functie zodat uw machine klaar is wanneer u dat bent
 • Drukmeter om te controleren of uw extractiedruk consistent en perfect is
 • Speciale stoomketel betekent “drogere” stoom voor een betere melkkwaliteit

Cons

 • Geen ingebouwde molen
 • Duur voor zo weinig functies

De Breville Waterkoker is in vele opzichten de droommachine van een espressofanaat:

Je hebt aparte boilers voor de koffie en de stoom, dus je hoeft niet te wachten en je hoeft je geen zorgen te maken over de temperatuur. Je kunt ook de extractie controleren – zelf timen of het specifieke volume instellen en het zijn werk laten doen.

Met de drukmeter kun je de extractiedruk in de gaten houden, zodat je weet dat je perfecte espresso krijgt. Het heeft ook een overdrukventiel (OPV) zodat je weet dat het constant perfect zal zijn.

De nadelen zijn dat je een aparte molen nodig hebt. Breville biedt de Smart Grinder Pro met de Dual Boiler in een zeer mooi pakket deal. Soms is het goedkoper dan de machine op zichzelf! De Smart Grinder Pro is een van de best betaalbare elektrische molens op de markt met 60 maalinstellingen. Deze zijn niet allemaal geschikt voor espresso, maar het voordeel is dat u deze molen ook voor andere bereidingswijzen kunt gebruiken.

4. Breville BES880BSS Barista Touch Espressomachine

breville barista touch

Pros

 • Geweldige espresso
 • 30 maalinstellingen
 • 5 voorgeprogrammeerde dranken
 • 8 programmeerbare dranken
 • Automatisch of handmatig melk opschuimen
 • Touchscreen-display in kleur

De Breville Barista Touch espressomachine is een geweldige automatische optie voor wie espresso wat eenvoudiger wil. U moet nog steeds handmatig de gemalen koffie aankloppen en trimmen en de portafilter in positie brengen, maar de machine doet de rest.

De mogelijkheid om 8 drankjes op te slaan is het grote verkoopargument van de Barista Touch.. U kunt spelen met de instellingen en uw perfecte koffie opslaan, zodat u ze met één druk op het scherm kunt maken, elke keer perfect. De 8 textuurinstellingen en het enorme temperatuurbereik van de automatische melkopschuimer maken het handmatig opschuimen een beetje overbodig, tenzij u er echt goed in bent.

Het is wel duur. We praten over meer dan $1000 op dit punt, wat niet buitensporig is in super-automatische espresso machine kringenmaar we komen buiten het bereik van wat de meesten zich kunnen veroorloven. Wat je krijgt is de mogelijkheid om alles te veranderen wat de Barista Pro doet, maar op een scherm met minimale inspanning.. Je moet je alleen afvragen of dat $300 waard is voor jou.

De Barista Touch is ideaal voor een huishouden waar meerdere mensen koffie drinken en, wat cruciaal is, allemaal verschillende dingen lekker vinden. Het opslaan van uw perfecte koffie maakt het leven voor u oneindig veel gemakkelijker en is de meerprijs meer dan waard. Tenzij iemand natuurlijk graag de rol van barista speelt en elke ochtend handmatig 3 of 4 unieke koffiesoorten afvuurt.

5. Breville BES500BSS Bambino Plus Espressomachine – Beste voor kleine keukens

breville bambino plus - beste Breville espressomachine voor kleine keukens

Pros

 • Ongelooflijk compact
 • 3 seconden opwarmtijd
 • Automatische melkopschuimer
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Verkrijgbaar in 9 kleuren bij rechtstreekse aankoop bij Breville

Nadelen

 • Heeft een aparte molen nodig
 • Nog steeds duur

De Bambino Plus is niet echt een “budget” optie in de Breville reeks, meer een “compacte”. Dit is geweldig omdat we niet allemaal een uitgestrekt aanrecht hebben om te vullen met onze collectie koffie- en kookspeeltjes. In plaats daarvan is de Bambino Plus ontworpen om mensen met een beperkte ruimte toch een geweldige Breville espressomachine te geven.

Het heeft nog steeds de functies die opvallen in de grotere modellen – thermojet verwarming, PID temperatuurregeling, en melkopschuiming van hoge kwaliteit. Het werkt met hun “4 sleutels” om ervoor te zorgen dat u geweldige espresso uit de zakformaat machine krijgt.

Automatisch melk opschuimen is een geweldige functie op de Breville Bambino Plus espressomachine. Met 3 temperatuur instellingen en 3 “textuur” instellingen, kunt u echt goed microschuim krijgen, ongeacht uw melkvoorkeuren. U krijgt ook nog steeds de uitstekende stamper en trimmer om perfecte pucks in de machine te krijgen.

Het is nog steeds niet goedkoop. Maar het geeft je grote controle over je espresso, fantastische melkkwaliteit, handmatig of automatisch, en past in ieders keuken. Het enige wat u nodig heeft is een kwaliteitsmolen en u kunt aan de slag.

6. Breville BES870XL Barista Express Espressomachine

breville barista express

Pros

 • Maakt uitstekende espresso
 • Goed voor beginners en ervaren espresso makers
 • Geweldig melkschuim
 • Ziet er goed uit
 • Grote waarde (wanneer op $650)

Nadelen

 • De molen zou meer instellingen kunnen hebben
 • Geen thermojet verwarming
 • Alleen manometer voor terugkoppeling

De Breville Barista Express espressomachine is 10 jaar na de release nog steeds een geweldige optie.

U kunt eenvoudig ongelooflijk hoge kwaliteit espresso’s brouwen met de drukmeter aan de voorkant om u te laten weten dat u een perfecte extractie krijgt. De melkstaaf werkt goed en stelt u in staat om perfect microschuim te maken. Bovendien is de ingebouwde molen van goede kwaliteit, met 16 maalinstellingen voor de juiste hoeveelheid bonen.

Het enige echte probleem met de Barista Express is zijn leeftijd. Breville heeft de laatste tien jaar alle aspecten van zijn espressomachines verbeterd, waardoor de Barista Express achterop is geraakt. Als je hem voor $600-650 kunt krijgen, is het nog steeds een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, want het is een uitstekende machine.. Maar als u meer betaalt, bent u veel beter af met het relatief kleine extra bedrag voor de Barista Pro of Touch.

Het ontbreken van een scherm om feedback te geven over de dosering en extractietijden is nu frustrerend, terwijl het in 2013 een non-issue was. Maar het gebruik van de drukmeter om er zeker van te zijn dat je extractie op de vereiste 9 bar is, met een lage druk pre-infusie natuurlijk, is goed. Het timen van de shot op je telefoon – die stopwatch die we allemaal altijd bij ons dragen – is niet moeilijk.

Maar het is vaak maar $100 goedkoper dan de Barista Pro, en met die $100 krijg je zoveel meer. De Barista Express valt dus helaas af omdat hij een beetje verouderd is en niet zozeer omdat hij niet goed functioneert.

7. Breville ESP8XL Cafe Roma Espressomachine – Beste Budget

breville cafe roma - best budget

Pros

 • Zeer betaalbaar
 • Eenvoudig in gebruik
 • Dubbelwandige mandjes voor geweldige crema
 • Goed stoomstaafje
 • Zelfde kwaliteit constructie

Minpunten

 • Kan een beetje koud brouwen
 • Heeft niet de “4 sleutels” functies

De Breville Cafe Roma espressomachine is een instapmodel. En met de aanzienlijke daling van de prijs komt een aanzienlijke daling van de functies. Weg zijn de “4 sleutels” van grotere dosis, constante temperatuur voor stoom en extractie, de pre-infusie, en 9 bar druk espresso extractie.

Wat je wel krijgt is een echt goed gemaakte espressomachine die een fatsoenlijk shot espresso maakt en waarmee je goede melk kunt opschuimen met relatief gemak. Hij ziet er ook nog goed uit, al is hij niet zo goed als hun duurdere producten.

Niet iedereen geeft om timing van espresso shots, stoomtemperaturen drukmeters, enzovoorts, enzovoorts. Sommige mensen willen gewoon een machine die een fatsoenlijke espresso maakt met een minimum aan gedoe en waarmee ze melk kunnen opwarmen voor erin. Als u dat bent, zal deze machine van Breville heel goed werken.

Wij zijn grote voorstanders van het niet betalen voor functies die je niet zult gebruiken. Als je naar de duurdere espressomachines kijkt en een heleboel functies ziet die je niet nodig hebt en/of niet belangrijk vindt. De Café Roma zou het perfecte kleine koffiemaatje voor u kunnen zijn.

8. Breville Oracle Espressomachine

breville oracle

Pros

 • Geweldige espresso
 • 45 maalinstellingen
 • Totale controle over extractie
 • Automatisch opschuimen van melk
 • Dubbele boilers
 • Gemakkelijke reiniging

Minpunten

 • Kan drankjes niet opslaan
 • Steilere leercurve

De Breville Orakel is een ongelooflijke espressomachine. Met het LCD-scherm kunt u uw extractie handmatig of per volume precies timen. De machine levert ook automatisch perfect opgeschuimde melk op de precieze temperatuur en met de textuur die u wenst. Bovendien kunt u kiezen uit maar liefst 45 maalinstellingen en americano met één druk op de knop voor liefhebbers van zwarte koffie.

Het nadeel is dat, behalve de melk, dit niet geautomatiseerd is. Je moet zelf aan de slag met het malen en het zetten van je espresso. Niet echt een groot probleem, maar de Oracle Touch sluipt naar voren in termen van prijs en het feit dat het je hand vasthoudt tijdens het hele proces.

Maar dit is het enige echte minpunt van de Oracle. Het vult misschien een gat voor degenen die hun espresso zelf willen zetten, maar niet de melk willen opschuimen. Voor ons, als je meer dan 2000 dollar wilt uitgeven aan een espresso machine, waarom ga je dan niet voor de Oracle touch? voor de extra functies.

Als de Touch een beetje te veel van het goede is, ben je nog steeds in voor een absolute traktatie met de Oracle. Misschien zit je te watertanden bij de Oracle Touch (volkomen normaal), maar realiseer je je dat je sommige van de chiquere functies nooit zult gebruiken. Als dat zo is, dan is de Oracle er voor u. Je bespaart ook nog eens een paar honderd dollar zodat je wat moois kunt kopen soorten koffiebonen om met uw nieuwe machine te gebruiken.

9. Breville Infuser Espresso Machine

breville infuser

Pros

 • Goede espresso
 • Drukmeter voor perfecte extractie
 • Stoomstaaf is gemakkelijk te gebruiken
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Kies het volume of bepaal handmatig de tijd van uw espresso shots

Cons

 • Geen ingebouwde slijper
 • Een beetje duur

Rare superheldachtige naam terzijde, de Breville Infuser is een andere espressomachine die absoluut geweldig is maar een beetje achterblijft bij de nieuwere modellen. Met een zeer handige manometer, PID temperatuurregeling, volume- of handmatige regeling en uitstekende melkopschuiming is het een zeer goede all-round machine.

Hij heeft geen ingebouwde molen, maar je kunt er goedkoop een kopen als je wilt. Of je kunt een fatsoenlijke kopen dankzij de besparingen op je machine. Als je een goede molen koopt, zijn de totale kosten ongeveer gelijk aan die van de Barista Express., wat een betere espressomachine is. Het brengt je ook niet ver van de Barista Pro, wat een uitzonderlijke espressomachine is. En bij beide zijn molens inbegrepen.

Dus hoewel er absoluut niets mis is met de Infuser, kunt u beter iets meer betalen voor een van de machines met een ingebouwde molen. Of betaal iets minder en neem de Bambino Plus met automatisch melkopschuimen. Voor ons valt de Infuser een beetje in niemandsland.

10. Breville Bambino Espressomachine

breville bambino

Pros

 • Zeer kleine voetafdruk
 • Geweldige espresso
 • Thermojet verwarmingssysteem
 • Zeer gemakkelijk te gebruiken
 • Grote waarde

De Bambino is de goedkoopste espressomachine die Breville maakt met zijn “4 sleutels”-filosofie. Dit betekent dat u een geweldige temperatuurcontrole krijgt, pre-infusie gevolgd door gelijkmatige druk voor optimale extractie, plus stoom op hoge temperatuur voor perfecte melk.

Je verliest veel van de controle-elementen die de duurdere, en grotere machines hebben. Je kunt nog steeds het shotvolume regelen door de knoppen ingedrukt te houden, zodat je precies de espresso krijgt die je wilt. Maar handmatig melk opschuimen en slechts de keuze hebben uit 1 of 2 shots is niet veel opties.

Dit kan natuurlijk bij u passen. Misschien wilt u, als u weinig ruimte hebt, een compacte espressomachine die in staat is een topshot te maken en uitstekende melk op te schuimen. De keuze uit dubbelwandige of enkelwandige manden betekent dat zowel beginners als meer gevorderde espressomakers met deze machine uit de voeten kunnen.

Voor ons, is de Bambino Plus het extra geld waard. als u op zoek bent naar een kleine espressomachine die geen concessies doet aan de kwaliteit. Als u echter geen behoefte heeft aan automatisch melkschuim, dan zal de Bambino u prima van dienst zijn.

11. Breville Duo Temp Pro Espressomachine

breville duo temp pro

Pros

 • Geweldige espresso
 • Stripped back design is gemakkelijk te gebruiken
 • Goede waarde

De Duo Temp Pro is een gestripte espressomachine met alles wat nodig is om thuis uitzonderlijke espresso te maken. Net als veel van de espressomachines hierboven heeft deze machine alle technologie die we eerder hebben genoemd en die essentieel is voor geweldige koffie, maar zonder enige hulp.

U moet de Duo Temp Pro handmatig vertellen wanneer hij moet stoppen met espresso maken. wat niet bijzonder moeilijk is. Vervolgens moet u ook zelf handmatig melk opschuimen tot de perfecte temperatuur en textuur is bereikt. Ook niet echt moeilijk, hoewel het iets moeilijker is.

De machine zal automatisch pureren tussen opschuimen en espresso trekken, zodat je geen water krijgt dat te heet is voor je koffie. Duo Temp betekent dat deze machine werkt op de twee verschillende temperaturen die nodig zijn voor het stomen van de melk en het zetten van de koffie.

Het is een goede machine. Het is alleen dat je kunt geweldige functies krijgen voor slechts een beetje extra van Breville. Misschien zullen sommige mensen het leuk vinden hoe eenvoudig het is. Maar als je bedenkt dat je voor $50 meer de Bambino Plus kunt krijgen, zie ik niet echt in hoe deze past.

ons oordeel pictogram

Ons Vonnis

De Barista Pro is zonder twijfel de beste Breville espressomachine die momenteel verkrijgbaar is. Het heeft de perfecte balans tussen geweldige functies en betaalbaarheid. De Oracle Touch is de beste espressomachine die er te koop is, maar voor veel espressoliefhebbers is hij net iets te duur.

Andere opties in de Breville espressomachine-lijn dienen allemaal hun specifieke niches in de koffiegemeenschap. Van de Bambino Plus voor wie weinig ruimte heeft, de Café Roma voor wie een budget heeft, tot de Dual Boiler voor espressofanaten.

Het maakt niet uit voor welke optie je gaat, je bent in voor een traktatie. Het zijn stuk voor stuk zeer goede espressomachines, u hoeft alleen maar te kiezen welke perfect is voor u.

Misschien vind je dit ook leuk

 • Breville Cafe Roma - vooraanzicht en zijaanzicht van melkopschuimer

  Breville Cafe Roma Review

  Breville maakt espressomachines van geweldige kwaliteit, vaak tegen een hoge prijs. Onze Breville Cafe Roma review kijkt naar een meer betaalbare optie

 • breville espresso machine met dubbele boiler

  Breville dubbele boiler test

  Dit is er een voor de espresso liefhebbers: onze Breville Dual Boiler review bekijkt of dit de beste koffiemachine is voor thuisbarista’s