Beste Haardrogers 2022

6. Braun Style&Go – Beste reis föhn

Afwisselend de Braun Style&Go, de Satin Hair 1, of de HD130 genoemd, is deze droger misschien een beetje verwarrend genoemd, maar hij is heel simpel als het gaat om wat telt: je haar drogen.

Er zijn niet veel toeters en bellen hier, maar voor deze prijs zou je ze ook niet verwachten. Je hebt de keuze uit twee warmte- en krachtstanden, en een afneembare stylingkop. Het belangrijkste is echter dat de haardroger klein, licht en opvouwbaar is, zodat het de ideale haardroger is om mee te nemen op reis.

Braun heeft daar rekening mee gehouden door ervoor te zorgen dat hij compatibel is met voltages van 100-240V. Zolang je een reisadapter hebt, kan je erop vertrouwen dat hij zal werken, waar je ook bent, zonder je zorgen te maken dat het voltage te laag zal zijn om hem van stroom te voorzien, of te hoog en hem zal breken.

Ondanks die draagbaarheid heeft hij een behoorlijk vermogen voor zijn formaat, dus je zult niet uren staan wachten tot je haar droog is. Het is onwaarschijnlijk dat dit je hoofddroger wordt, maar voor een budget back-up of een reisvriendelijke reserve is het een goede optie.

Haardroger koopgids

Een haardroger zou een eenvoudige aankoop moeten zijn, maar als je de jouwe al een tijdje niet hebt bijgewerkt, zijn er enkele leuke functies die je misschien mist. Om te beslissen welke je moet kopen, begin je met je haar.

Warmte-instellingen

Als je je haar kleurt, heeft het waarschijnlijk een beetje meer TLC nodig. Zoek een haardroger met minstens een lage en een hoge vermogensstand, en opties voor de temperatuur. Gebruik een krachtige, hetere stand om snel het meeste water uit je haar te krijgen en schakel dan over op een lagere, koelere stand om je lokken te beschermen als je klaar bent.

Ionische technologie

Een haardroger met ionische technologie droogt het haar sneller, waardoor je minder warmte kunt gebruiken. Het helpt beschadigd haar te beschermen en een beetje glans te herstellen. Ionische haardrogers zijn ook goed voor krullend haar, omdat ze de krul beschermen en het pluizen tegengaan.

Wattage

Als je eenmaal hebt besloten wat de juiste aanpak voor je haar is, kijk dan naar het wattage van het apparaat dat je op het oog hebt. Meer vermogen betekent dat de klus sneller geklaard wordt. Als je ooit een frustrerend half uur hebt doorgebracht met een piepkleine hotelföhn en je eindigde nog steeds met nat haar, dan begrijp je hoeveel verschil het wattage maakt. Je haardroger moet minstens 1.800 watt zijn, maar professionele haardrogers kunnen twee keer zo krachtig zijn.

Koele knop en hulpstukken

Kijk ook uit naar een coole knop, die je aan het eind helpt.

Tot slot zijn er opzetstukken: een diffuser helpt je om je krullen te behouden en een opzetstuk met platte kop helpt je om glad te strijken.