Beste Muis 2022

1. Logitech MX Master 3S – Beste in het algemeen

De Logitech MX Master 3S is een kleine maar belangrijke update van Logitech’s populairste desktopmuis, de MX Master 3, die hem tot een van de beste muizen op de markt maakt.

Net als zijn voorganger is het ontwerp van de MX Master 3S prachtig – in feite zou je in één oogopslag het verschil niet kunnen zien. Dat is maar goed ook, want hij is nog steeds even comfortabel in gebruik en de rondingen passen perfect tegen je hand.

Laat je echter niet misleiden door het bijna identieke uiterlijk; onder de gebogen behuizing vind je een nieuwe, geüpgrade 8K DPI-sensor. Deze is hoger dan de 4K van zijn voorganger en is perfect voor het snel verplaatsen van je muis over meerdere beeldschermen – vooral wanneer dat 4K-schermen met hoge resolutie zijn.

Er is ook een nieuw klikmechanisme dat maar liefst 90% stiller is dan zijn voorganger, wat zorgt voor een minder storend geluid bij gebruik in een kantoor of tijdens een Zoom-gesprek. Niemand (behalve jij natuurlijk) houdt van het geluid van elke 2 seconden een scherpe klik gedurende de werkdag.

Belangrijk is dat de geluidsdemping geen effect heeft op hoe scherp het mechanisme aanvoelt als je erop klikt – het is nog steeds even bevredigend als altijd.

Elders is het business as usual voor de MX Master 3S. Andere pluspunten zijn een machinaal bewerkte stalen scroll met een elektromagnetisch mechanisme dat de weerstand van de scroll vrijwel geheel wegneemt zonder een kik te geven.

Er is ook ondersteuning voor Logitech Flow, waarmee u uw muis naadloos tussen beeldschermen kunt verplaatsen – zelfs wanneer het verschillende computers zijn met verschillende besturingssystemen. Hiermee wordt kopiëren en plakken van bestanden en werken op meerdere computers een fluitje van een cent.

Via de software kunt u ook app-specifieke besturingselementen instellen met behulp van een combinatie van het indrukken van de gebarenknop waar uw duim op rust en het vegen met de muis in een bepaalde richting.

De MX Master 3S kan worden aangesloten via Bluetooth, een bekabelde verbinding via USB-C of Logitechs eigen Logitech Bolt draadloze connectiviteit. Het brede scala aan connectiviteitsopties maakt de muis fantastisch voor gebruik met verschillende platforms en soorten instellingen.

Het maakt niet uit waar je een computermuis voor nodig hebt, het is waarschijnlijk dat de Logitech MX Master 3S de klus zal klaren – en dan nog wat.