Bissell CrossWave review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

De Bissell CrossWave doet wat hij zegt – hij stelt u in staat om de meeste soorten vloeren in één keer te stofzuigen en te wassen. Als u huisdieren hebt, zult u er waarschijnlijk blij mee zijn, want u kunt er haren en modder vrij efficiënt mee uit tapijten krijgen.
Het is echter onpraktisch om onder meubels of in hoeken te gebruiken, wat betekent dat u waarschijnlijk nog steeds een handstofzuiger of snoerloze stofzuiger moet gebruiken om op die plekken te komen. De CrossWave kan een aanwinst zijn voor uw huishouden, maar is niet geschikt als enige stofzuiger.

Als u op zoek bent naar een nieuwe stofzuiger, en dat moet wel, anders zou u dit niet lezen, dan zou u de Bissell CrossWave moeten overwegen, een stofzuiger voor meerdere oppervlakken waarmee u tegelijkertijd kunt stofzuigen en elke harde vloer of elk tapijt kunt wassen. Omschakelen van de ene modus naar de andere is een kwestie van een druk op de knop.

We vinden het idee achter de CrossWave geweldig, maar we zijn er niet zeker van dat het voor iedereen geschikt is. Hier is onze beoordeling van de Bissell CrossWave multi-oppervlakreiniger.

Prijs en beschikbaarheid

De Bissell CrossWave is niet de goedkoopste stofzuiger, maar hij is niet zo duur als een
top-of-the-line Dyson op zijn minst. En omdat het in wezen zowel een vloerreiniger als een stofzuiger is, lijkt de prijs iets vriendelijker.

De verkoopprijs is £249.99/$249.99 en hij kan gekocht worden bij
Amazon,
Argos, of
Bissell’s officiële website (die gratis levering aanbiedt) in het VK, of bij
Amazon,
Best Buy, of
Bissell in de VS.

Als u het wilt vergelijken met andere apparaten, hier is onze ronde-up van de
beste stofzuigers die we tot nu toe hebben bekeken.

Ontwerp en bouw

De CrossWave is heel eenvoudig in elkaar te zetten en is vrijwel direct klaar voor gebruik. Het enige wat je nodig hebt is een beetje warm water en schoonmaakmiddel in de watertank en je kunt aan de slag. Het reinigingsproduct moet van het merk zijn, maar u kunt het
maar u kunt het gemakkelijk online vinden en bij aankoop van de CrossWave wordt een miniflesje meegeleverd.

Met zijn grijs en blauw design ziet deze stofzuiger er vrij modern uit, hoewel we niet zo’n fan zijn van de felgroene versie die je in de VS krijgt.

Op het eerste gezicht doet het ontwerp van de handgreep bovenop de motor het lijken alsof je dit als handstofzuiger zou kunnen gebruiken, maar dat is niet zo. De handgreep is er omdat de CrossWave 5 kg weegt, wat niet veel klinkt maar het wel is – vooral wanneer u het gewicht van het water en de reinigingsoplossing toevoegt. Als je hem langer dan 10 minuten gebruikt, is het een mini-workout voor je armen, dus pas op.

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat, omdat de stofzuiger een grote motor heeft, hij te dik is om onder de meeste meubels te gaan, en ook niet erg wendbaar is rond hoeken. Er is geen mondstuk of hulpstuk voorzien om dit probleem aan te pakken. Dat is jammer, want als dit uw enige stofzuiger is, betekent dit dat u een bezem onder de meubels en in elke hoek van de kamer moet gebruiken.

Aan de bovenkant van de handgreep zitten twee knoppen waarmee je kunt kiezen tussen de tapijt- of de harde vloer modus. Onder de steel bevindt zich een grote knop die u gemakkelijk kunt indrukken om de wasmodus in te schakelen.

Functies en prestaties

De CrossWave is een multi-oppervlakreiniger, die zoals zijn naam al doet vermoeden, op verschillende soorten vloeren kan worden gebruikt. In dit geval werkt hij op vloerkleden, tegels, houten vloeren en vinyl.

Het is gemaakt om u tijd te besparen door het stofzuigen en dweilen in zijn geheel. We hebben het eerder gebruikt op alle genoemde oppervlakken, behalve vinyl, en waren over het algemeen tevreden met de resultaten. Het is het handigst op vloerkleden, omdat je die dan snel even kunt wassen.

We vonden dat de beste manier om het apparaat te gebruiken is om eerst te stofzuigen, de bak te legen, en dan de wasfunctie te gebruiken (die je activeert door op de hendel te drukken). Je kunt beide functies tegelijk gebruiken, maar dat betekent dat het vuil en het water in de bak gemengd worden, en dat is een beetje meer gedoe om later schoon te maken.

Over het legen van de bak gesproken, die kan gemakkelijk genoeg van de stofzuiger worden verwijderd om te worden geleegd, maar niet zonder dat er een beetje stof ontsnapt, wat natuurlijk frustrerend is nadat je net alles hebt schoongemaakt.

Hoewel we de stofzuig- en wasmodi meestal liever afzonderlijk gebruikten, kunnen ze ook samen nuttig zijn, bijvoorbeeld als je iets op de vloer morst en je er snel vanaf wilt. Je zou dit ook leuk kunnen vinden als je huisdieren of kinderen hebt die modder en vuil van buiten meebrengen. Let erop dat de CrossWave de vloer nat achterlaat na gebruik van de wasstand, maar u kunt het droogproces versnellen als u er gewoon overheen stofzuigt.

De CrossWave is een stofzuiger met snoer, wat uiteraard een beperking kan zijn. Het snoer zit de hele tijd in de weg als je het niet zorgvuldig om de stofzuiger heen wikkelt (wat makkelijker gezegd dan gedaan is), en je moet natuurlijk altijd in de buurt van een stopcontact blijven. Het is nauwelijks het einde van de wereld, maar het voelt wel een achteruitgang als je bedenkt hoe goed snoerloze stofzuigers inmiddels zijn.

Verdict

De Bissell CrossWave doet wat hij zegt – hij stelt u in staat om de meeste soorten vloeren in één keer te stofzuigen en te wassen. Als u huisdieren hebt, zult u er waarschijnlijk blij mee zijn, want u kunt er vrij efficiënt haren en modder mee uit tapijten krijgen.

Dat gezegd hebbende, het is onpraktisch om onder meubels of in hoeken te gebruiken, wat betekent dat je waarschijnlijk nog steeds een handstofzuiger of snoerloze moet gebruiken om op die plekken te komen. De CrossWave kan een aanwinst zijn voor uw huishouden, maar kan het niet aan als uw enige stofzuiger.

Recent Content