Bissell PowerClean review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

 • Relatief goedkoop
 • Compact
 • Lichtgewicht

Nadelen

 • Kleine schoonwatertank
 • Geen staaf voor vlekreiniging / bekleding
 • Verwijderde geen geuren

Ons oordeel

De PowerClean van Bissell verwijdert uitstekend vuil van tapijten en ruimt per ongeluk gemorst vuil op. Maar dat is ook alles: er zijn geen hulpstukken voor het reinigen van trappen, kussens of iets anders.

Bissell is een bekende naam als het gaat om schoonmaken, en het maakt schoonmaakproducten voor zowat elk type oppervlak. De PowerClean is een van de verschillende staande tapijtreinigers die Bissell produceert en is een aantrekkelijke optie voor wie liever een apparaat in huis heeft dat op elk moment kan worden gebruikt, dan dat hij naar een winkel moet om er een te huren voor een weekend.

Als uw huis voornamelijk uit tapijt bestaat, of u hebt tapijten die een groot deel van uw harde vloeren bedekken, dan is het handig om een tapijtreiniger bij de hand te hebben voor het geval er per ongeluk wordt gemorst, en voor routinematige dieptereiniging.

Kenmerken

 • Gescheiden schone en vuile tanks
 • Enkele borstelstang
 • 6m voedingskabel

De PowerClean wordt geleverd in een verrassend kleine doos die helemaal niet de vorm heeft die je zou verwachten. Dat komt omdat het handvat afneembaar is, dus een kleine assemblage is vereist. Het voordeel is echter dat u het gemakkelijk kunt verwijderen om de PowerClean op te bergen wanneer u hem niet gebruikt – terug in de doos of gewoon in een kast waar hij niet te veel plaats inneemt.

Zowel de schoon- als vuilwatertank zijn eenvoudig te plaatsen en te verwijderen, waarbij de schoonwatertank op zijn plaats klikt op het handvat en de grotere vuilwatertank aan de basis wordt bevestigd met snelsluitklemmen.

Het feit dat de tank op de basis zit, maakt het handvat lichter, hoewel de machine met 5,6 kg (zonder water) behoorlijk licht is.

Bissell PowerClean review

Druk op de aan/uit-knop en de motor gaat aan. Hij draait continu, of u nu nat of droog schoonmaakt.

Om de reinigingsvloeistof te gebruiken, zit er een trekker onder de bovenkant van het handvat. Als je die loslaat, staat de PowerClean in de droogstand en zuigt hij het vuile water op in de onderste tank.

Dat is het: er is geen aparte steel voor het reinigen van moeilijk bereikbare plekken of bekleding, en geen andere hulpstukken. Met een breedte van 240 mm is het apparaat vrij smal, maar het is te groot en te zwaar om traptapijt mee schoon te maken.

De geringe breedte betekent dat u meer reinigingsbeurten moet uitvoeren dan wanneer het apparaat breder zou zijn, maar het betekent ook dat het apparaat in kleine ruimten past en kleiner is om op te bergen.

De schoonwatertank is vrij klein in vergelijking met sommige tapijtreinigers. Bissell beweert dat de vuilwatertank een kleinere capaciteit heeft (1,72 l vs. 2,36 l) maar fysiek groter is, en tijdens mijn tests kon de vuilwatertank de inhoud van twee schoonwatertanks bevatten.

De vuiltank heeft een vulopening voor water en reinigingsmiddel, dus het is gemakkelijk om de juiste mix te krijgen.

Bissell PowerClean review

Hoeveel tapijt u uit één tank kunt reinigen, hangt af van de hoeveelheid water die u vrijlaat, en de handleiding biedt hierover geen enkele leidraad. Voor iedereen die voor het eerst een tapijtreiniger gebruikt, kunnen de woordloze grafische instructies in de handleiding zelfs een beetje onhulpzaam zijn, omdat ze niet uitleggen hoe u gebruik het apparaat – alleen hoe u het instelt en de onderdelen demonteert om het daarna schoon te maken. Als u op zoek bent naar tips over het gebruik van een tapijtreiniger, kunt u
onze gids bekijken.

Het is ook relatief gemakkelijk om over het hoofd te zien dat je heet kraanwater in de tank, geen koud want de PowerClean heeft geen verwarmingselement.

Prestaties

 • 600W motor is krachtig
 • Tapijten moeten droog zijn in 2-4 uur
 • Redelijk lawaaierig met 82dB

Om een tapijt – of vloerkleed – schoon te maken, houdt u de trekker ingedrukt terwijl u langzaam vooruit beweegt in een rechte lijn. Vervolgens laat u de trekker los en trekt u heel langzaam terug over hetzelfde gebied. Kijk hoe het vuile water door het doorzichtige klepje boven op de basis in de afvalwatertank wordt gezogen.

Het is verbazingwekkend hoe vuil het water is, zelfs na een enkele haal. De stijve borstelharen op de borstelstang kunnen ook vuil diep uit de stapel verwijderen dat met normaal stofzuigen niet kan worden verwijderd.

Bissell PowerClean review

Ik heb de PowerClean gebruikt om tapijten te reinigen in twee verschillende kamers, die ik net had gestofzuigd met een
Dyson V15 Detect die erin geslaagd was een heleboel stof en vuil op te zuigen dat mijn vorige stofzuiger niet had kunnen verwijderen.

Maar de PowerClean liet nog meer haren en vuil achter op het tapijtoppervlak dat zelfs de V15 niet had kunnen opzuigen. Het is walgelijk om te zien wat er uit je tapijt komt – in dit geval was het andermans vuil, want ik was net verhuisd naar een nieuw huis. Dat maakte het nog smeriger.

Maar het is bevredigend te weten dat je tapijten daarna een stuk schoner zijn. De enige teleurstelling was dat de geur die ik had gehoopt dat het uit een bepaald tapijt zou verwijderen, bleef hangen.

De droogtijd – iets anders dat niet wordt vermeld in de handleiding – is ongeveer 2-4 uur, maar het zal sneller gaan op warmere dagen.

Het is de moeite waard om na het reinigen het hele tapijt nog eens na te lopen met de PowerClean in de droogstand, voor het geval u bepaalde plekken hebt overgeslagen: het is duidelijk wanneer er nog water in het tapijt zit, want u kunt zien dat het door de doorzichtige klep aan de voorkant van het apparaat wordt gezogen.

Of uw tapijten er na de reiniging aanzienlijk schoner uitzien, hangt af van hoe slecht ze er voor de reiniging uitzagen, en van hun kleur en patroon.

Bij een gestreept tapijt dat ik heb gereinigd en dat een mengsel van donkere en lichte strepen had, zagen de lichtere gedeelten er na de reiniging schoner uit, maar donkere kleuren laten toch niet echt vuil zien.

De PowerClean komt ook van pas bij per ongeluk morsen. Ik had de kans om dit te testen toen een van mijn kinderen een stuk speelgoed vol met waterig slijm op ons landingstapijt liet vallen. Het kostte maar een paar minuten om het apparaat te installeren en het had het gemorste product snel onder controle, zodat het bijna droog was en er geen bewijs was dat het ooit was gebeurd.

Het is onwaarschijnlijk dat oudere vlekken nog te verwijderen zijn, maar ik had er geen om met de PowerClean te proberen.

Prijs & beschikbaarheid

Met € 149,99 is de PowerClean een stuk goedkoper dan sommige tapijtreinigers. En op het moment van schrijven, zelfs bij
Bissell Direct, was hij afgeprijsd tot 124,99 pond. U vindt hem voor dezelfde prijs op andere sites, waaronder
Lakeland,
Argos en
Amazon.

Een klein flesje schoonmaakmiddel is inbegrepen in de doos, maar dat is genoeg voor slechts 1-2 kamers. Bissell verkoopt natuurlijk zijn eigen merk shampoo die tussen de 15 en 23 pond kost, afhankelijk van het type en de geur, en wordt geleverd in flessen van 1,5 liter. Het staat u natuurlijk vrij om andere merken schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Helaas is het nog niet verkrijgbaar in andere landen dan het VK.

Verdict

Als u alleen kamertapijt of vloerkleden wilt reinigen, is de PowerClean een uitstekende keuze. Hij is veel betaalbaarder dan sommige rivalen, hoewel hij niet veelzijdig is: u kunt hem niet gebruiken om uw traptapijt schoon te maken, noch uw bank, autostoelen of iets anders.

Recent Content