Bissell SmartClean Pet review


In een wereld die steeds meer wordt bevolkt door draagbare steelstofzuigers, is de standaardstofzuiger naar het tweede plan verschoven. Populaire stofzuigermerken zoals Dyson en Shark zijn helemaal voor het draagbare ontwerp gegaan, maar ongeacht de vooruitgang in technologie, zullen ze nooit zo krachtig zijn als volledig bekabelde varianten.

Dat is waar de Bissell SmartClean Pet om de hoek komt kijken; het is een bekabelde cilindrische stofzuiger met de krachtigste zuigkracht die we ooit in een lang tijd – een belangrijke factor bij het graven in hoogpolige tapijten om dat verwarde haar en huidschilfers van huisdieren te bereiken, waar de SmartClean Pet in gespecialiseerd is.

Ontwerp en kenmerken

 • Grote afmetingen kunnen het moeilijk maken om op te bergen
 • Gemotoriseerde borstelkop met een anti-klit ontwerp
 • Bak van 3 liter is perfect voor grotere huizen

De Bissell SmartClean Pet is een traditionele, bekabelde, cilindrische stofzuiger, en dat kan even wennen zijn als u overstapt van een draagbare steelstofzuiger.

Hij weegt net geen 10 kg, wat op papier inderdaad zwaar klinkt, maar dat wordt gecompenseerd door grote wielen waarmee het lichaam van de cilinderstofzuiger relatief gemakkelijk kan rondrollen – zelfs op dikpolig tapijt. De enige keer dat ik het gewicht van de SmartClean Pet merkte, was toen ik hem van kamer naar kamer droeg – op de vloer beweegt hij zich soepel en vrijwel probleemloos.

Dat is te danken aan de indrukwekkende reikwijdte, met de combinatie van een zeer lang netsnoer van 9 m (dat met een druk op de knop kan worden ingeschoven), een slang van 3 m en een steel die een reikwijdte van ongeveer 12 m bieden.

Ik vond dat meer dan genoeg om de meeste kamers in mijn huis te stofzuigen met zeer weinig beweging van het lichaam van de stofzuiger zelf, en zelfs als ik me moest verplaatsen, was een licht rukje voldoende om hem dichterbij te brengen.

De cilindrische behuizing van de stofzuiger bevat een handvol bedieningselementen, waaronder een automatische knop om de zuigkracht automatisch aan te passen en handmatige zuigkrachtregelaars als je meer kracht nodig hebt.

Handig genoeg zijn deze knoppen groot en zo dicht bij de vloer dat u ze met uw voet kunt indrukken terwijl u aan het stofzuigen bent, waardoor u de zuigkracht gemakkelijk kunt aanpassen zonder de buis te moeten neerleggen of voorover te moeten buigen. Het is een klein detail, maar het zijn de kleine elementen die een groot verschil maken voor de algehele ervaring die de SmartClean Pet biedt.

De reinigingsstaaf biedt een uniek ontwerp in vergelijking met veel van de concurrentie, met een speciale handgreep waarmee de staaf van links naar rechts kan draaien om betere hoeken te krijgen bij het schoonmaken van lastige ruimtes zonder dat je je pols zo veel hoeft te draaien.

De steel bevat ook verschillende andere bedieningselementen voor de gemotoriseerde borstelkop, waaronder de mogelijkheid om de rollers uit te schakelen als je een hardhouten vloer aan het schoonmaken bent, en een ventiel om de zuigkracht aan te passen. Er is ook een gemakkelijke manier om de lengte van de slang te verlengen, waardoor het niet alleen comfortabeler is om vloeren schoon te maken, maar het betekent ook dat je gemakkelijk die vervelende spinnenwebben op hoge plaatsen kunt verwijderen.

De SmartClean Pet wordt geleverd met een vrij grote gemotoriseerde vloerborstel die breed genoeg is om een groot gebied in één keer schoon te vegen en vier heldere LED’s aan de voorkant heeft om het gebied dat u schoonmaakt te verlichten en te helpen bij het vinden van vuil of afval dat u misschien hebt gemist.

Wat het meest indrukwekkend is, is dat ondanks de mogelijkheid om de rol te verwijderen voor het schoonmaken, de SmartClean Pet borstel een anti-klit ontwerp heeft dat betekent dat de rol niet verstrikt raakt en verstopt raakt met haren zoals de meeste andere stofzuigers.

Als je in een huis woont met huisdieren of mensen met lang haar, zoals ik, is dit de ideale gemotoriseerde borstel, waarbij je geen onhandig gereedschap nodig hebt om je rol te ontdoen van haar en vuil – iets wat ik om de paar weken moet doen met mijn gewone stofzuiger.

Naast de gemotoriseerde vloerborstel krijg je zowel een afstofborstel als een spleetzuigmond in de doos, wat het makkelijker maakt om kleinere ruimtes schoon te maken. De enige teleurstelling is het ontbreken van een gemotoriseerde miniborstel, die beter is voor het schoonmaken van kleinere oppervlakken zoals trappen en autostoelen – vooral wanneer de gemotoriseerde hoofdborstel zo groot is.

Een deel van de reden waarom de SmartClean Pet zo groot is, is te danken aan de vuilnisbak, die met 3 liter groot genoeg is om veel stof, vuil en ander afval op te vangen zonder dat je hem constant hoeft te legen.

Dat is vooral waar in vergelijking met steelstofzuigers waar de vuilnisbak maar 600 ml groot is en regelmatig moet worden geleegd. Het is echter gemakkelijk genoeg om de bak te legen wanneer dat nodig is; de bak kan gemakkelijk uit de behuizing worden getild en de klep van de bak gaat open met één druk op de knop. Misschien moet u de bak even schudden om al het overtollige vuil eruit te krijgen, maar u hoeft niets met de hand te verwijderen.

Afgezien van de zuigkracht, zijn grote capaciteitsbakken aantoonbaar een van de sterkste voordelen van een traditionele stofzuiger als deze.

In de stofbak zit een wasbaar filter en Bissell levert een tweede filter in de doos, zodat u kunt blijven stofzuigen terwijl u wacht tot er een is opgedroogd. Er zit een tweede filter aan de achterkant van de stofzuiger die ook gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken is, maar dat hoeft niet zo vaak te gebeuren als met het hoofdfilter.

Een van de grote problemen met traditionele stofzuigers is opslag, vooral als het gaat om grotere, omvangrijkere systemen zoals de SmartClean Pet.

Bissell heeft dit probleem opgelost met een T-vormige clip aan de achterkant van de slang waarmee de steel en gemotoriseerde borstelkop kunnen worden bevestigd aan de behuizing van de stofzuiger wanneer deze niet wordt gebruikt, zodat deze gemakkelijker in een kast kan worden opgeborgen. Maar vergis u niet, u hebt nog steeds een behoorlijke ruimte nodig om de stofzuiger op te bergen.

Het is ook een beetje vervelend dat je de extra reinigingshulpstukken niet op de stofzuiger zelf kunt opbergen; die moet je apart opbergen, en dat betekent dat ze later zoek kunnen raken.

Prestaties

 • Ongelooflijke zuigkracht van 227AW
 • Kan vastzittend dierenhaar zonder probleem verwijderen
 • Het vermogen maakt het ongemak van een bedrade stofzuiger goed

Als er één woord is om de prestaties van de Bissell SmartClean Pet te beschrijven, dan is het “krachtig”.

Dat is vooral te danken aan de 770 W-motor in het hart van de stofzuiger, die iets boven het gemiddelde ligt voor een stofzuiger van dit formaat – een grote bonus als je bedenkt dat hij is ontworpen om ingebedde haren en huidschilfers van huisdieren op te zuigen, die meestal moeilijker uit tapijt te halen zijn.

Dit vertaalt zich in een zuigkracht van 185AW in de laagste vermogensstand en een indrukwekkende 227AW op maximum, een van de hoogste die er zijn.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de SmartClean Pet geleverd met extra slimmigheidjes in de vorm van automatische vloertypeherkenning. De technologie gebruikt sensoren in de gemotoriseerde borstelkop om automatisch te detecteren of je tapijt of harde vloerbedekking reinigt, en past de zuigkracht automatisch aan om dit te compenseren.

Ik heb gemerkt dat dit heel goed werkt, vooral bij de overgang van een hardhouten vloer naar een vloerkleed, hoewel je altijd de optie hebt om de zuigkracht te wijzigen met de handmatige bediening op de hoofdeenheid als je niet tevreden bent met de geboden zuigkracht.

De kans is groot dat dit geen klacht zal zijn; mijn ervaring is dat de SmartClean Pet een ongelooflijke zuigkracht biedt die het zelfs moeilijk kan maken om hem over de vloer te verplaatsen, vooral als het gaat om het reinigen van dik tapijt.

Dat, in combinatie met de gemotoriseerde borstelkop, betekent dat de stofzuiger tot diep in de pool kan doordringen voor een diepe reiniging die ongeëvenaard is door stokstofzuigers. Ik vond zelfs dat de SmartClean Pet heel wat stof en haar kon opzuigen uit een tapijt dat ik de dag voordien had gestofzuigd met een steelstofzuiger.

Ben ik een bekeerde draadstofzuiger? Misschien wel. Het is moeilijk om het gemak van steelstofzuigers te negeren – ze zijn licht en gemakkelijk op te bergen – maar de grote vuilnisbak, de indrukwekkende zuigkracht en de flexibele slang van de Bissell SmartClean Pet zijn waardevoller in het dagelijks gebruik.

Prijzen

Gezien de voordelen van de Bissell SmartClean Pet is de prijs met € 249,99 redelijk – minder dan de helft van de prijs van
Dyson’s top-end V15 Detect – en het is eigenlijk slechts £199,99 op de
Bissell website en
Amazon op het moment van schrijven, wat het nog verleidelijker maakt.

Het is ook verkrijgbaar bij retailers als
Currys in het Verenigd Koninkrijk, maar de Amerikanen lijken pech te hebben, want er is op dit moment geen beschikbaarheid in de VS bevestigd.

Om te zien hoe de Bissell SmartClean Pet zich verhoudt tot de concurrentie, kunt u een kijkje nemen in onze selectie van de
beste stofzuigers en, als u het schoonmaken wilt automatiseren, hebben we onze top keuze van de
beste robotstofzuigers.

Verdict

Nu steelstofzuigers steeds populairder worden, is het moeilijker dan ooit om een traditionele cilinderstofzuiger te vinden – vooral een die zo goed werkt als wordt geadverteerd.

De Bissell SmartClean Pet lijkt die leemte op te vullen en biedt een uitzonderlijke kracht en een diepe reiniging die simpelweg niet te evenaren is door draagbare alternatieven, en de grote vuilnisbak betekent dat u ook niet zo vaak naar de vuilnisbak hoeft te gaan.

Er zijn nadelen, zoals de grote afmetingen van het product, maar als u op zoek bent naar een krachtige stofzuiger die dierenharen met gemak aanpakt zonder verstopt te raken, is de Bissell SmartClean Pet de ideale optie voor een verleidelijke prijs.

Specs

Bissell SmartClean Pet: Specs

 • 1270 x 480 x 300mm
 • 9.98kg
 • 9m netsnoer
 • 3m buis en slang
 • 12m bedieningsruimte
 • 3-liter afvalbak met eenvoudige lediging
 • 80Db bedrijfsvolume
 • 770W/227AW
 • Gemotoriseerde borstelkop met anti-klit ontwerp en LED koplampen
 • Werkt op tapijt, hardhout, houten vloeren en meerdere oppervlakken
 • Automatische vloertypeherkenning
 • Automatische aanpassing van de zuigkracht
 • Spleetmondstuk en afstofborstel

Recent Content