Braun alles-in-één tondeuse 7 MGK7220 review


De Braun All-in-one Trimmer 7 is een 10-in-1 stylingset.

Wat dit betekent is even uitwerken, want Braun brengt de tien stylingmogelijkheden in kaart op basis van het verzorgingsdoel dat je met de trimmer kunt bereiken, in plaats van de afzonderlijke opzetstukken van de trimmer.

Kort samengevat bevat de set een snoerloze trimmer met een afneembare trimmerkop, acht andere opzetstukken waarmee je haar kunt trimmen of scheren, en een Gillette Fusion scheerapparaat met twee cartridges met vijf bladen. Vier van de acht opzetstukken passen over de trimmerkop, en vier vervangen deze volledig.

Braun trimmer opzetstukken

Selk van deze hulpstukken zal verschillende haarproblemen aanpakken, dus laten we het uitsplitsen.

Er zijn twee vaste opzetkammen die over de trimmerkop passen; deze trimmen het haar tot op 1mm of 2mm. U kunt deze opzetkammen gebruiken voor stoppels of voor langer haar dat u volledig wilt afscheren met het opzetstuk met folie.

Dan zijn er twee haarkammen die ook over de trimmerkop glijden. U kunt hun positie ten opzichte van de trimmerkop aanpassen om de trimlengte van het haar te vergroten of te verkleinen. Een van de opzetkammen trimt van 3-11 mm en de andere van 13-21 mm. U kunt deze opzetkammen gebruiken voor korte baarden, lange baarden of hoofdhaar.

De volgende is een detailtrimmer, een hulpstuk dat de trimmerkop volledig vervangt. Het is een 1,5 cm lange precisietrimmer met tanden waarmee je de randen van je snor, baard en bakkebaarden kunt aanpakken.

Zijn broertje en zusje is de scheerkop met folie, die ook de scheerkop van de trimmer vervangt. Dit is een 1,5 cm lange scheerkop met folie voor precisiescheren, waarmee u kunt scheren wat de detailtrimmer trimt.

Dan is er nog het oor- en neushulpstuk, een ronde trimmer met een diameter van 7 mm voor het haar in uw neusgaten of oren.

Trimmer opzetstukken

Als laatste in de selectie opzetstukken is er de body groomer head, een 4 cm lange, eenvoudige elektrische scheerkop met twee sets tanden aan weerszijden van een folie. U kunt deze gebruiken voor oksels, benen, borst en liezen; ook het gezicht kunt u er redelijk mee scheren. Het scheerhoofd is niet zo flexibel als dat van bijvoorbeeld een
Braun Series 7 of
Series 9 elektrisch scheerapparaat, maar het is goed voor wat het is.

Braun body groomer hoofd

Tot slot is er het Gillette Fusion scheermes, het standaard scheermes met vijf bladen voor glad nat scheren.

Deze Braun-trimmerset is in wezen een Zwitsers zakmes en u zult waarschijnlijk niet elk hulpstuk gebruiken. Je zult moeten uitzoeken welke kop werkt voor wat je moet doen – en waar. Maar al met al voldoet de set aan alle eisen voor het scheren van de man, van een scheerbeurt met een nat mes tot een 2,1 cm lange trimbeurt.

Dit betekent echter wel dat als je je baard wilt trimmen of haren wilt trimmen die langer zijn dan 2,1 cm, je een ander apparaat nodig hebt.

In de doos

De kit bevat ook een zachte trekkoordtas om alles in te bewaren – en die heb je nodig want er zijn zoveel opzetstukken – een oplaadstandaard, een kleine afstofkam, en een 117 cm lange kabel met een integrale stekker.

Ontwerp en bouw

Met een lengte van 17 cm is de trimmer van stijf, zwart plastic met een zilverkleurig plastic voorstuk en een met rubber bekleed duimkussen en aan/uit-knop.

Hij ligt prettig in de hand en heeft een lichte ergonomische knik tussen de body en de trimhoek. Het is niet zo robuust gebouwd als een Braun Series 7 scheerapparaat, maar ter compensatie krijg je de trimmer en alle opzetstukken, ook van stevig zwart plastic, voor een veel lagere prijs. Het wordt ook geleverd met vijf jaar garantie als u zich registreert bij Braun.

De oplaadkabel heeft een geïntegreerde tweepins scheerstekker, dus houd er rekening mee dat de stekker 5 cm boven een scheerstopcontact uitsteekt, en ongeveer 9,5 cm als je een adapter moet gebruiken om hem in een driepins Brits stopcontact te steken.

U kunt de trimmer zowel op de standaard als via de onderkant van de trimmer zelf opladen. Je moet de stekker op de juiste manier in de standaard duwen; hij zou moeten piepen bij contact en het lampje op de voorkant van de trimmer zal groen beginnen te knipperen terwijl hij wordt opgeladen.

Braun zegt dat een volledige lading een uur duurt, maar we hebben er 50 minuten van gemaakt, en je weet wanneer het de volledige lading heeft bereikt omdat het lampje continu groen zal zijn. Je kunt hem ook vijf minuten snel opladen voor een enkele trimbeurt.

Kenmerken en prestaties

Wat de prestaties van de batterij betreft, zegt Braun dat je met de lithium-ion batterij 100 minuten kunt trimmen. De langste testsessie die we met de trimmer hebben gedaan duurde ongeveer 20 minuten, en er was nog voldoende lading over voor diverse schoonmaaksessies, dus we vermoeden dat 100 minuten waarschijnlijk een betrouwbaar cijfer is.

Verschillende opzetstukken hebben verschillende geluidsvolumes: het stilste is de oor- en neustrimmer, en het luidste is de scheerkop. Met de trimmerkop en een opzetkam heb je over het algemeen een typisch elektrisch scheerapparaat of trimmergezoem – het is niets bijzonders.

We vonden dat de haarkammen die over de trimmerkop passen goed afstuderen tussen de verschillende lengte-instellingen. Het is een handmatig proces: je moet op een knop aan de achterkant van de trimmer drukken om de kam op en neer te schuiven, maar het werkt wel en geeft een consistent resultaat. Er was helemaal geen ruk of trekkracht.

Met een breedte van 4 cm zijn deze kammen echter smaller dan die van een gespecialiseerde haartrimmer, dus het duurt wat langer om een heel hoofd te trimmen. Nogmaals, als je haar trimt dat, laten we zeggen, 4 cm lang is, kan het haar zich onder de kam verzamelen en moet het eruit worden geveegd met de afstofborstel.

De detailtrimmer en de scheerhoofden zijn briljante gereedschappen. Ze halen het haar van die lastige plekjes net onder de neus of kaak, en kunnen echt een randje definiëren, vooral rond de oren of bakkebaarden, zonder te knippen. Het is echter wel gereedschap voor heel kort haar. We vonden dat het scheerhoofd met folie niet meer dan 2 mm haar kon verwijderen.

De echte verrassing was echter de body groomer scheerkop. Het is een zeer eenvoudig model scheerkop, dus we verwachtten gemiddelde resultaten, maar het scheerresultaat was zeer glad. In een vlaag van experimenteren, probeerden we het voor een gezichtsscheerbeurt, en de testpersoon was onder de indruk van de afwerking.

Je kunt de trimmer en zeven van de acht opzetstukken nat of droog gebruiken – je kunt de bodygroomer-kop niet nat gebruiken. Dit betekent dat u de trimmer veilig onder de douche kunt gebruiken of onder water kunt afspoelen om hem gemakkelijk schoon te maken.

Prijs en assortiment

Wij hebben het zwarte en zilveren model getest, maar je kunt de All-in-one Trimmer 7 ook in het zwart of metallic grijs kopen.

De prijzen variëren van winkelier tot winkelier, dus het is een goed idee om een paar verkooppunten te controleren voordat je koopt. Op het moment van schrijven, is de beste prijs die we konden vinden
£49 van AO.com. Maar hij is ook voor een goede prijs verkrijgbaar bij
Robert Dyas en
Argos.

Als je in de VS bent,
heeft Amazon momenteel de beste prijs, maar het is ook verkrijgbaar bij
Wal-Mart voor een paar dollar meer.

Braun heeft een aantal trimmers, dus als deze niet helemaal geschikt is voor u, kunt u de volledige lijst bekijken op
Braun UK of
Braun VS.

Braun’s assortiment All-in-one trimmers gaat van dit 10-in-1 model tot een 7-in-1 model. Het verschil zit hem in het aantal opzetstukjes, dus het 7-in-1 model komt met vijf opzetstukjes, het 8-in-1 model komt met zes opzetstukjes, en het 9-in-1 model komt met zeven opzetstukjes. Ze worden allemaal geleverd met de scheerkop en het Gillette scheermesje.

Braun heeft ook de X Hybrid Trimmer met zes opzetstukken. Het is in de eerste plaats een baardtrimmer, maar fungeert ook als een elektrisch scheerapparaat en body groomer, en heeft 1, 2, 3 en 5 mm opzetkammen.

Er is ook een bodygroomerserie, die alleen kammen heeft: een van 0,5 mm met een huidbeschermer, en een glijdende kam om van 3-11 mm te trimmen.

Of, als je een gerichte baardtrimmer nodig hebt, heeft Braun een assortiment met precisiewielen voor een zeer nauwkeurige lengteafsnijding, die worden geleverd met één tot vier verschillende opzetstukken.

Verdict

De Braun All-in-one Trimmer 7 is een totaaloplossing voor gezichts- en lichaamshaar bij mannen. Het is een handige, no-fuss multi-grooming tool, en het detail en de precisie die je kunt bereiken is opmerkelijk.

Dat gezegd hebbende, het zal niet werken voor mannen met een houthakkers- of Victoriaanse baard – de kammen geven je gewoon niet de trimlengte die je nodig hebt – maar voor degenen die kort gezichtshaar hebben en het scherp en netjes willen houden, kan het echt niet fout gaan met deze Braun trimmer.

Het heeft alles wat je nodig hebt.

Voor meer scheer opties, kijk naar onze round-ups van de
beste baardtrimmers en de
beste elektrische scheerapparaten.

Recent Content