Braun Baardtrimmer BT3022 review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Goede reeks lengte-instellingen
  • Lichtgewicht
  • Slim ontwerp

Minpunten

  • Batterijlevensduur komt niet overeen met de beweringen van de maker

Ons oordeel

Dit is een effectief, lichtgewicht en betaalbaar scheerapparaat waarmee je gemakkelijk een baard van verschillende lengtes kunt modelleren. We maken ons een beetje zorgen over de prestaties van de batterij, maar zolang je hem om de paar sessies ’s nachts kunt laten opladen, moet het goed gaan.

Een baard laten groeien lijkt de gemakkelijkste zaak van de wereld, maar naast het bereiken van de vereiste graad van gezichtshaarheid (voor sommigen een uitdaging op zich), moet je het ding ook in een staat van redelijke netheid houden. Er is nu een grote markt voor speciale baardtrimmers die daarbij helpen.

We hebben zo’n apparaat van Braun uitgeprobeerd, en het is licht, ziet er slim uit en lijkt een goede prijs- maar doet het ook goed werk bij het trimmen van de baard? Lees wat wij ervan vonden in onze volledige review van de Braun BT3022 baardtrimmer.

Prijs & beschikbaarheid

De BT3022 heeft een UK RRP van £29.99, maar we hebben het gezien zo laag als £19.79 op
Amazon UK.

We hebben moeite gehad om de BT3022 in de VS te krijgen, maar je kunt in plaats daarvan het vergelijkbare (inderdaad, schijnbaar identiek behalve een variatie in kleur) BT3020 model krijgen; dit kost $19,99 bij
Amazon VS.

Ontwerp en bouwkwaliteit

Het ontwerp van de BT3022 bevalt ons zeer. Hij is licht en ligt goed in de hand, met een licht gestructureerde, matte greep en een grote ‘aan’-knop. Hij heeft een aangename, eenvoudige look: een mix van mat en glanzend zwart met middengrijze en zilveren details.

Het wordt geleverd met een afneembare kam/bescherming die gemakkelijk op de voorkant van het apparaat past. De kam is van kunststof, maar de tanden lopen taps toe tot net genoeg randen om zelfs een vrij dikke baardgroei te doorboren zonder te blijven haken.

Een regelknop beweegt de beschermer heen en weer, afhankelijk van de lengte van de stoppels die je wilt bereiken. Dit biedt 19 lengte-instellingen (1 tot 10, met halve maten ertussen); je kunt de trimmer ook zonder beschermkap gebruiken voor een 0, wat naar we aannemen de reden is waarom Braun een cijfer van 20 noemt. De draaiknop is prettig in het gebruik, met mooie stevige klikken wanneer je hem draait en een scherp gestructureerde rand waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is met natte handen.

Braun Baardtrimmer BT3022 review: Ontwerp

Functies & prestaties

De BT3022 scheert snel en nauwkeurig. Het bereik van diepte-instellingen maakt het redelijk gemakkelijk om van gladgeschoren nek tot een matige groei net onder de kaaklijn te komen, en de mesjes vertoonden weinig neiging tot verstoppen.

Zoals bijna altijd het geval is bij scheren, bleven kleine haartjes aan het apparaat kleven als we het op de rand van de gootsteen tikten, en vielen er vrolijk af zodra we het op een schone tafel legden. Maar de beschermkap kan gemakkelijk worden verwijderd om schoon te maken, en de mesjes zelf zijn veel gemakkelijker schoon te maken dan een roterend apparaat; een klein borsteltje is in de verpakking bijgesloten.

Merk op dat vanwege de vibrerende mesjes dit een accessoire is dat geschikt is voor degenen die een echte baard hebben en wensen te behouden, of op zijn minst een merkbare stoppelbaard. Als je je netjes wilt scheren, is een roterend scheerapparaat veel handiger (het zal de rondingen van je kaak veel beter volgen) en een scheerapparaat met folie of een recht mesje zal een gladder resultaat geven. Lees ons overzicht van de
beste elektrische scheerapparaten voor advies over de verschillende opties.

Braun Baardtrimmer BT3022 review: Prestaties

De levensduur van de batterij lijkt niet te voldoen aan de beweringen van de fabrikant van 40 minuten: als hij aanstaat, begint hij rond de 18 minuten hoorbaar te vertragen en geeft hij na 19 min. 48 seconden volledig de geest. Met 5 tot 10 minuten per keer moet je hem waarschijnlijk om de drie of vier verzorgingssessies opladen, hoewel dit zal afhangen van hoeveel tijd je jezelf in de spiegel bekijkt.

Verdict

De Braun Beard Trimmer BT3022 is een effectief, lichtgewicht scheerapparaat waarmee je gemakkelijk een baard van verschillende lengtes kunt modelleren, en de prijs is uitstekend voor wat je krijgt. We maken ons een beetje zorgen over de prestaties van de batterij, die niet aan zijn verwachtingen voldoet, maar zolang je in staat bent om het apparaat om de paar sessies ’s nachts op te laden, zou het goed moeten gaan.

Recent Content