Braun Series 7 elektrisch scheerapparaat test


De wereld van de elektrische scheerapparaten van Braun vergt enige navigatie. Het assortiment loopt van de betaalbare Series 1, met 6,5k scheerbewegingen per minuut en een vast scheerhoofd met één scheerblad, tot de prijzige Series 9 Pro, met 40k scheerbewegingen per minuut en vijf scheerelementen in een 40 graden flexibel scheerhoofd.

De Series 9 Pro kost bijna
£259.99/
299,99 dollar als je hem met de power case wilt – en hij is nog duurder met het SmartCare Centre ook.

De Series 7 is een beetje betaalbaarder, vooral nu hij voor minder dan zijn RRP wordt verkocht. Het geeft je 24k scheerbewegingen per minuut, en drie scheerelementen in een 360-graden adaptief hoofdsysteem. Het is een populaire serie omdat het een goede aanpassingstechnologie heeft zonder de dure toeters en bellen.

Binnen de Series 7-serie zie je een aantal verschillende modelnummers. Het verschil tussen deze modellen is de accessoires waarmee ze worden geleverd – u krijgt hetzelfde Series 7-scheerapparaat in elk model. U kunt
ze allemaal bekijken bij Braun.

We reviewen de Series 7 70-N7200cc, die wordt geleverd met het SmartCare Centre, precisietrimmer en reisetui.

In de doos zit een Series 7 scheerapparaat, een zwarte oplader met 119 cm kabel en integrale scheerstekker, het SmartCare Centre, een Clean & Renew reinigingspatroon, een reisetui met ritssluiting, een klein reinigingsborsteltje, een handleiding voor het scheerapparaat, een handleiding voor het reinigingsstation en een precisietrimmerhulpstuk.

Braun Series 7 doosinhoud

Ontwerp en uitvoering

  • Drie flexibele bladen
  • Licht 185g
  • Ergonomisch

Het scheerapparaat zelf is een mooi stukje gereedschap. Het scheerapparaat is ongeveer 16,5 cm lang, inclusief de scheerkop. Het is van zwart plastic met rubberen zijkanten voor een goede grip en een licht ergonomische ronding aan de zijkanten en achterkant. De aan/uit-knop aan de voorkant is ook met rubber bekleed en sluit goed aan op de duim, zodat hij over het algemeen goed in de hand ligt. Hij is ook licht, 185 gram.

De scheerunit zelf is 6 cm bij 3,5 cm. Het heeft drie flexibele mesjes – een middelste trimmer tussen twee sensorfolies – en de scheerkop zelf heeft een 360 graden “nudge” flexibiliteit van ongeveer 5 mm, zodat het contact met het gezicht, vooral rond de kin en kaak, goed is.

Series 7 scheerhoofd

De foliekop komt los door de voor- en achterkant van de scheerkop af te knippen, en je klikt de precisietrimmer gewoon op de pinnen, of omgekeerd.

Je laadt het scheerapparaat op met de meegeleverde adapter. Houd er echter rekening mee dat de geïntegreerde scheerstekker ongeveer 5 cm boven een stopcontact voor scheerapparaten uitsteekt en, als u een adapter nodig hebt om hem in een typisch Brits driepins stopcontact te steken, dat hij in totaal ongeveer 9,5 cm boven het stopcontact uitsteekt.

Je gebruikt de meegeleverde adapter ook om het SmartCare Centre aan te sluiten, een zwart plastic schoonmaak- en oplaadstation voor het scheerapparaat. Het is een fors apparaat: 23 cm hoog met een basisdiameter van 12 cm, vergelijkbaar met een grote plantenpot in de vensterbank.

Braun Series 7 & SmartCare Centrum

Er is een grote knop aan de achterkant boven de oplaadaansluiting, die de basis ontgrendelt zodat u de Clean & Renew cartridge kunt installeren. De aan/uit-knop bevindt zich aan de bovenkant van de “steel” van het SmartCare Centre.

Het scheerapparaat, de precisietrimmer en de kleine borstel passen in de reisetui, maar verder niet.

Braun Series 7 reisetui

Kenmerken en prestaties

  • Oplaadtijd van één uur, optie voor snel opladen
  • 50 minuten scheertijd
  • LED-display

Het duurt ongeveer een uur om het scheerapparaat volledig op te laden, en dit geeft je vijftig minuten scheertijd. U kunt het scheerapparaat ook gedurende vijf minuten “snelladen” om het voldoende op te laden voor een enkele scheerbeurt.

Een LED-scherm aan de voorkant van het scheerapparaat toont het batterijniveau op een verlichte balk, samen met indicatoren om de reisvergrendeling aan te geven, of het scheerhoofd moet worden vervangen of het scheerapparaat moet worden schoongemaakt, en of het scheerapparaat goed is aangesloten.

De Series 7 kan nat of droog worden gebruikt.

Onze eerste test was een droge scheerbeurt op 3mm, grof, licht krullend gezichtshaar. De scheerbeurt was gemakkelijk, zonder kneepjes. Uiteraard was het niet zo glad als scheren met een nat scheermes, maar het was handig en snel en zonder geknoei.

Het scheerapparaat volgde de gezichtscontouren goed, en de afstand van ongeveer 7 cm tussen de vingertoppen en het contact van de mesjes met het gezicht, samen met de 360 graden adaptieve kop, zorgde voor een soort vloeiende scheerbeweging die comfortabel was voor de pols. Op sommige lastige plekken moest de gebruiker twee keer over de huid gaan om vreemde haartjes op te pakken, vooral net onder de kaak.

Over het geheel genomen was het resultaat zo dichtbij als we denken dat je kunt krijgen met een elektrisch scheerapparaat. Het was niet perfect glad, maar er was geen zichtbare schaduw.

Onze tweede testpersoon heeft grijze, grove, rechte gezichtsbeharing, ongeveer 2 mm. Met een goede zestig jaar scheerervaring, was hij onder de indruk van de snelheid van verwijderen, de beweeglijkheid van de beweging, en het gevoel na het scheren.

Nat scheren kostte meer tijd om alle haren te vangen, waarschijnlijk omdat natte haren aan de huid kunnen kleven. Ook hier was het scheerresultaat goed, en er waren geen klachten over de afwerking van de huid.

Het geluid van het scheerapparaat was volgens ons tussen 70dB en 75 dB – ongeveer normaal voor een elektrisch scheerapparaat.

SmartCare Centrum

  • Grofvuil
  • Heeft vervangende cartridges nodig
  • Reinigingstijd van vier minuten

Het SmartCare Centre is een interessante gadget, maar houd er rekening mee dat het groot en omvangrijk is. Je hebt een behoorlijke hoeveelheid ruimte nodig om het in je badkamer op te bergen, wat niet iedereen heeft.

Wanneer het scheerapparaat is ondergedompeld en het centrum is ingeschakeld, doorloopt het cycli waarbij het niveau van de reinigingsvloeistof rond de scheerkop stijgt en daalt terwijl het scheerapparaat start en stopt met werken. Al met al duurt dit proces ongeveer vier minuten.

Het is echter niet helemaal duidelijk wanneer het klaar is. Toen we uiteindelijk het scheerapparaat verwijderden, hing er een sterke, niet onaangename geur van isopropylalcohol en citroen.

Braun geeft niet aan hoeveel reinigingen je uit een Clean & Renew cartridge haalt, alleen dat het lampje rond de SmartCare Centre aan/uit-knop geel wordt als het niveau laag is en rood als het vervangen moet worden. Als u in het VK woont, kosten de vervangende cartridges momenteel
£14.99 voor een pak van drie op Amazon. Als u
in de VS bent, is dat $27,19.

Prijs en assortiment

Zoals we al opmerkten, wordt de Series 7 geleverd met verschillende accessoirebundels, die je kunt
bekijken bij Braun. We hebben de
70-N7200cc met het precisietrimmeropzetstuk (kost
$169,99 in de VS).

Als u een baardtrimmerhulpstuk of een stoppelbaardhulpstuk nodig hebt,
ga dan voor de 70-B7850cc (momenteel
$149,99 in de VS); je krijgt nog steeds het SmartCare Centre en de reiskoffer met ritssluiting.

Een van de bundels is meestal in de aanbieding, hetzij bij Braun of Amazon, dus het is de moeite waard om het volledige assortiment te bekijken om de beste deal te krijgen.

Het is ook vermeldenswaard dat de Series 7 wordt geleverd met twee jaar garantie en tot tien jaar reparatieservice. U kunt ook extra grooming opzetstukken kopen om het scheerapparaat te passen.

Verdict

De Braun Series 7 is een geweldig elektrisch scheerapparaat. Oké, het is nog steeds een beetje prijzig, maar er zijn geweldige aanbiedingen als je bereid bent om rond te shoppen.

Het scheerapparaat laadt snel op, scheert effectief en kan worden opgeritst in een handig reisetui dat gemakkelijk in een boodschappentas of weekendtas past. Het is gemakkelijk en betrouwbaar voor die snelle opruiming, on-the-go situatie waar je geen tijd hebt om je scheerkwast en schuim te halen.

Wij vinden het leuk.

Als je nog meer scheerapparaten wilt bekijken, bekijk dan onze round-ups van de
beste elektrische scheerapparaten en
beste baardtrimmers.

Recent Content