Breville Barista Pro ReviewHet kopen van een goede espressomachine is een investering. Maar met het toenemende aantal bedrijven en opties die beschikbaar zijn, kan het een ontmoedigende beslissing zijn die je koffiekwaliteit (en de bank) kan maken of breken. Gelukkig heeft Breville een uitstekende reputatie voor het maken van espressomachines van topkwaliteit voor fanatieke espressodrinkers, dus u bent in goede handen.

In onze Breville Barista Pro review kijken we naar alle factoren die van belang zijn bij het kiezen van een espressomachine, zodat je kunt zien of hij geschikt is voor jou. Breville heeft een breed scala aan espressomachines, dus het is belangrijk om te kijken of de Barista Pro geschikt is voor jou of dat ze een andere machine hebben die beter bij je past.

We hebben het internet afgestruind naar alle Breville Barista Pro reviews om te combineren met onze eigen reviews, wat betekent dat we de meest uitgebreide review hebben die je kunt vinden. Hoewel niet alle thuiskoffie-experts numerieke scores geven, hebben wij het gemiddelde genomen van deze scores. Zo krijgt u een consensus over hoe goed deze halfautomatische espressomachine werkelijk is en weet u zeker of hij geschikt is voor u.

Dit artikel kan affiliate/gecompenseerde links bevatten. Als een Amazon Associate, verdienen we aan gekwalificeerde aankopen zonder extra kosten voor u. Voor meer informatie zie onze disclaimer hier.

In het kort – Breville Barista Pro Review

breville barista pro geborsteld roestvrij staal

Breville Barista Pro

De Breville Barista Pro espressomachine is een uitstekend koffiezetapparaat waarmee je net zulke goede koffies kunt maken als een professionele barista. Het LCD-display, de tamper, de trimmer en de melkstaaf zijn allemaal ontworpen om de gemiddelde koffieliefhebber te helpen espresso shots te maken als een doorgewinterde pro.

Het kan een beetje rommelig zijn, maar het is een van de compactere espressomachines op dit prestatieniveau. Het is ook een van de meest betrouwbare espressomachines die je kunt kopen en hij zou gemakkelijk 5 tot 10 jaar mee moeten gaan.

Dit is een gebruiksvriendelijke espressomachine die zowel door beginners als gevorderde deep L liefhebbers gebruikt kan worden. Als je op zoek bent naar meer controle dan een superautomatische espressomachine voor deze prijsklasse kan bieden, zul je niet teleurgesteld worden.

Pros

 • Kwaliteitsvolle ingebouwde slijpmachine
 • LCD-display voor nauwkeurig malen en afzuigen
 • Hoogwaardige trimmer en tamper
 • Portafilterkorfjes onder druk en zonder druk
 • Kan uitzonderlijke espresso trekken
 • Gemakkelijk te gebruiken melkstaaf
 • Warmt snel op dankzij ThermoJet-systeem

Minpunten

 • Schoonmaken is rommelig
 • Niet de gemakkelijkste voor beginners

belangrijkste kenmerken pictogram

Belangrijkste kenmerken

1. Innovatief ThermoJet-systeem

Dankzij het TermoJet-verwarmingssysteem is uw espressomachine in 3 seconden klaar voor gebruik. Het verkort ook aanzienlijk de tijd tussen het zetten van espresso en het opschuimen van melk.

2. Geïntegreerde Smart Grinder Pro

De geïntegreerde precisie conische burr grinder van de Barista Pro wordt geleverd met 30 instellingen die eenvoudig kunnen worden aangepast met een draaiknop aan de voorkant. Hij beschikt ook over doseringscontrole om u de juiste hoeveelheid met de juiste maalgraad voor uw gekozen drank te leveren. In feite krijgt u twee voor de prijs van één: Breville’s top-of-the-range Smart Grinder Pro en een ongelooflijke espressomachine.

3. LCD Scherm

Met het LCD-display kun je zowel de dosering van de gemalen koffie als de extractie van je espressoshot nauwkeurig timen. De controle over beide is essentieel voor het leveren van topkwaliteit espressodranken.

4. Dubbele en enkelwandige filters

Er is keuze uit twee portafiltermandjes (beide in single of double shot formaat) – dubbelwandig of enkelwandig. Dubbelwandige filters helpen de druk constant te houden en zijn ideaal voor beginnende barista’s. Enkelwandige filters stellen de meer ervaren espressotrekker in staat om meer genuanceerde smaken uit hun bonen te halen.

5. Magnetische stamper en trimmer

Een geïntegreerde hoogwaardige tamper en trimmer – perfect voor het doseren en tampen van uw koffiedik, waardoor consistente extractie eenvoudig wordt.

pictogram gebruiksgemak

Is de Breville Barista Pro gemakkelijk te gebruiken?

Het oude cliché “makkelijk in gebruik, moeilijk onder de knie te krijgen” past waarschijnlijk het beste bij de Barista Pro.

Er is niets ingewikkelds aan het malen van de bonen, het aanstampen ervan, het plaatsen van de portafilter en het indrukken van de knop om je espresso te zetten. Maar om die perfecte 20-25 seconden extractie voor een enkele espresso (25-30 voor een dubbele) met volle smaak en een rijke crema te krijgen, kan oefening nodig zijn.

Het goede nieuws is dat de Barista Pro dit weet en functies heeft om je te helpen. Er zit een “doseertimer” op de molen zodat u precies kunt uitrekenen hoe lang u bonen moet malen om de perfecte hoeveelheid koffie te krijgen. De tamper en de Razor trimmer zijn ook uitstekend, echt uitstekend. Als extra bonus zijn ze magnetisch en kunnen ze aan de machine worden bevestigd.

Als het gaat om het extraheren van je espresso kun je een dubbelwandig mandje gebruiken voor een goede crema. Als je eenmaal zeker bent van je espresso vaardigheden kun je overstappen op een enkelwandig mandje om meer nuance in de smaken van je bonen te krijgen.

En dan is er nog de extractietimer, met die eenvoudig te volgen richtlijnen voor extractietijden, is het eenvoudig bij te stellen tot je het goed hebt. Als thuis espresso machines gaan, is dit een van de beste voor een beginnende barista of een doorgewinterde veteraan van de thuis-espresso.

Product Review: Breville Barista Pro

Voor wie is de Breville Barista Pro bedoeld?

De Breville Barista Pro is voor jou als:

 • Je wilt leren over het trekken van perfecte espresso shots of al aardig wat weet.
 • Je wilt betrokken zijn bij het maken van je koffie, in plaats van alleen maar op een knop te drukken.

Wie op zoek is naar een gemakkelijke “druk op de knop en klaar” koffie-ervaring, vindt dit misschien allemaal een beetje overdreven. Dat is heel redelijk. Er zijn super-automatische espresso machines beschikbaar voor wie op zoek is naar een eenvoudige koffie-ervaring die toch uitstekend is.

gemalen koffie icoon

Gebruikt de Barista Pro bonen, gemalen koffie of koffiepads?

De Breville Barista Pro gebruikt hele bonen, maar omdat hij gebruik maakt van portafilters kun je ook gemalen koffie gebruiken als dat nodig is.

De Smart Grinder Pro die geïntegreerd is met de Barista Pro heeft 30 maalinstellingen en is eenvoudig in te stellen via een draaiknop aan de voorzijde.

Ingebouwde molens zijn altijd inferieur aan de beste stand-alone modellen. Maar voor een betere elektrische molen dan die van de Barista Pro geef je al gauw zo’n 400 dollar uit. Ik zou zeggen dat het dan een goede deal is.

In staat zijn om wat voorgemalen te gebruiken is handig voor die rare gelegenheden dat je maken decaf koffie of (gewone caf) voor een gast of uzelf. U krijgt espresso van mindere kwaliteit, maar u hoeft ook de bonencontainer niet leeg te maken en de molen niet schoon te maken voor slechts één koffie.

Om het best smakende kopje koffie te krijgen, moet je beginnen met de beste espressobonen voor je glimmende nieuwe espressomachine.

We vroegen koffie-experts hun favorieten te kiezen en je kunt de resultaten hier bekijken:

Ontwerp en bouwkwaliteit icoon

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Het uiterlijk

Breville espressomachines hebben de neiging om gestileerd als professionele espresso machines. De portafilter en het melkstaafje, de lekbak en de knoppen/display lopen over de voorkant. In geborsteld roestvrij staal ziet dit er zeer gelikt uit – alsof een mini-pro-installatie op uw aanrecht is geplaatst.

Het LCD scherm en de knoppen maken de bediening van de Barista Pro espressomachine zeer eenvoudig. Alle wijzigingen worden op het scherm bijgehouden en je maal- en extractietijden worden duidelijk weergegeven, zodat je de perfecte resultaten krijgt. Het is een eenvoudig LCD scherm, maar het doet zijn werk goed en ik vind het leuk hoe gemakkelijk te bedienen is met een paar knoppen en een draaiknop.

Bij 13.9 “x 13.5″ x 16”, is het geen “kleine” machine. Maar het is zeker een compactere espressomachine dan vele anderen en neemt geen obscene hoeveelheid ruimte in op het aanrecht. Een ding om op te letten is dat je boven in de bonencontainer moet kunnen komen, wat een beetje krap kan zijn als je hem onder kasten plaatst.

De Barista Pro is ook verkrijgbaar in 9 kleuren als u rechtstreeks bij Breville koopt – Amazon heeft er maar 2 op voorraad. Dit aanpasbare ontwerp is niet een gemeenschappelijk kenmerk op de duurdere espressomachines (zoals Jura machines) die de neiging hebben zich te beperken tot grijstinten, wit en zwart. Geen van de kleuren is bijzonder helder, maar er is er vast wel een die past bij de algemene uitstraling van uw keuken.

Close up shots van de Breville Barista Pro super automatische espressomachine

De opbouw

De bouwkwaliteit van Breville is uitstekend. Alles is goed ontworpen en afgewerkt tot een hoge standaard. Zelfs eenvoudige dingen zoals de tamper en trimmer zijn van zeer hoge kwaliteit. Ze hebben ook duidelijk nagedacht over hoe mensen de machine eigenlijk zullen gebruiken, door ze magnetisch te bevestigen voor de eenvoud.

De geïntegreerde Smart Grinder Pro is een zeer hoogwaardige conische burr molen. Hoewel hij niet zo goed is als de allerbeste elektrische molens op de markt, zou je ongeveer $400 moeten uitgeven om een betere te krijgen. 30 stappen zijn voor bijna iedereen voldoende om de juiste espresso af te stellen, zelfs voor degenen die de kamertemperatuur en luchtvochtigheid aanpassen. Je krijgt alleen problemen als je heel oude, oudbakken bonen gebruikt, dus ons advies is om dat niet te doen.

Het ThermoJet verwarmingssysteem is zeer indrukwekkend, wat betekent dat de Breville Barista Pro espressomachine binnen enkele seconden klaar voor gebruik. U moet wel wat water doorspoelen voordat u uw espresso zet, maar u moet uw filter toch al voorverwarmen, dus dat is niet echt een probleem. Andere vergelijkbare espresso machines zal het veel langer duren om klaar te zijn voor gebruik.

Als u goed voor uw Breville zorgt, kan hij gemakkelijk 5-10 jaar meegaan. Veel mensen gebruiken nog steeds de vorige versie, de Barista Express, sinds de opknapbeurt in 2013. Er is geen reden om minder te verwachten van de Pro.

pictogram koffiekwaliteit

Hoe goed is de koffie van de Barista Pro?

De Barista Pro kan een uitzonderlijk shot espresso zetten. Maar het vereist wel wat input van jou.

De juiste maalgraad, dosering, tampen en extractietijd zijn allemaal belangrijk om de perfecte koffie te krijgen. Dat gezegd hebbende, als je het eenmaal voor elkaar hebt, is het heel gemakkelijk om het perfect te krijgen elke keer weer.

De Barista Pro is ontworpen voor diegenen die betrokken willen zijn bij het koffiezetproces, maar niet per se voor degenen die er al experts in zijn. Je moet alle elementen perfect willen hebben, maar de Barista Pro maakt het voor de beginner heel gemakkelijk om dit te doen. De precieze meting van de extractietijd en de instellingen voor de dosering en de maling maken het eenvoudig om bij te stellen tot het perfect is.

Als je iemand bent zoals ik, die vaak van bonen wisselt, zul je waarschijnlijk je instellingen moeten aanpassen voor elk nieuw type koffieboon. Dit gaat steeds gemakkelijker en sneller met de praktijk, en ik vind het erg leuk om te doen. Het geldt ook voor verschillende espressomachinemodellen en is helemaal niet uniek voor de Barista Pro. Maar ik begrijp dat het niet voor iedereen is weggelegd, en dat een meer geautomatiseerde machine het gemakkelijker zou maken.

Realistisch zal het je waarschijnlijk 2 of 3 pogingen kosten om een echt goede koffie te krijgen, en minder dan 10 om een perfecte te krijgen. Het is niet zo ingewikkeld en de Barista Pro houdt u de hele tijd aan de hand.

Melkopschuimer

De melkopschuimer is een klassieke staafstijl die je ziet op barista espressomachines. Dit betekent dat je aan je microschuim moet werken, maar het is vrij eenvoudig om melk met een goede textuur te krijgen. Het betekent ook je kunt je latte kunst opals dat je ding is. Hoewel superautomatische machines er cool uitzien, kunnen ze geen perfecte patronen in melk tekenen omdat ze het handmatige element wegnemen dat de Barista Pro nog steeds aan jou overlaat.

Andere espressomachines in het Breville assortiment hebben zowel automatische als handmatige melkopschuiming van de staaf. Maar je moet minstens $1000 neertellen voor je zo’n functie krijgt.

toeters en bellen icoon (vuurwerk)

Klokken en Fluitjes

Het is moeilijk te definiëren wat de toeters en bellen zijn van de Barista Pro. Maar ik zou zeggen dat het LCD scherm het belangrijkste is.

Doordat je malinginstelling, doseertijd en extractietijd duidelijk en nauwkeurig worden gemeten, kun je de kleine aanpassingen maken die nodig zijn om met gemak fantastische espresso te maken.

Het Razor afsnijgereedschap moet ook genoemd worden. Het is een van de belangrijkste redenen waarom je met de Barista Pro zulke geweldige koffie kunt zetten. In principe, de Razor trimmer gebruikt u na het tampen van uw koffiedik om de koffie gelijk te maken en zorgt ervoor dat het op de perfecte diepte onder de rand van de portafilter zit.

Het is heel gemakkelijk te gebruiken. Na het malen van de koffie, tamp je de koffie stevig aan, dan steek je de Razor trimmer erin. Door de trimmer rond te draaien, schraap je overtollige koffie die te hoog in de portafilter zit. Het resultaat is een perfect vlakke koffiepuck op de juiste diepte om in de machine te plaatsen.

Begrijp me niet verkeerd, dit is geen goedkope espressomachine en je kunt een aantal instap super-automatische machines krijgen voor ongeveer dezelfde kosten. Maar de alternatieven bieden niet dezelfde mate van controle als een halfautomatische zoals de Breville Barista Pro. Noch de voldoening van het zelf zetten van perfecte koffie.

hoe icoon te reinigen

Is de Breville Barista Pro gemakkelijk schoon te maken?

De Barista Pro kan een beetje rommelig worden, maar hij is eenvoudig schoon te maken.

Als je dosis een beetje groot is, krijg je koffiedrab in het lekbakje. Dit zal waarschijnlijk regelmatig gebeuren. Hetzelfde probleem doet zich voor bij het tampen en trimmen van de gemalen koffie in de portafilter.

De kans is groot dat je een soort koffieprutje/waterprutje in de lekbak krijgt wat er niet erg fraai uitziet. Dit duurt maar 30 seconden om schoon te makenmaar het is toch lichtelijk irritant.

Je moet er ook op letten dat je de melkstaaf goed schoonmaakt. Zorg ervoor dat je er na gebruik stoom doorheen blaast en maak het grondig schoon. Melkstaafjes raken gemakkelijk bedekt met “aangebrande” melk. Veeg hem dus na elk gebruik schoon.

Geen van deze dingen duurt lang om schoon te maken, maar ze zijn een beetje rommelig. en is een klein ongemak om te doen elke keer als je de machine gebruikt. Aan de andere kant, een duurdere super-automatische moet u om de paar weken ontkalken en grondig reinigen, maar niet na elk gebruik. Het is dus een kwestie van wat u verkiest – “weinig en vaak” of “onregelmatig maar grondig”.

De molen moet ook ongeveer om de 2 weken worden schoongemaakt.. De molen kan vrij eenvoudig uit elkaar worden gehaald en je hoeft alleen maar de rommel en het slijpsel dat zich in de bramen ophoopt eruit te borstelen. Dit moet bij elke molen gebeuren, dus het is geen probleem dat uniek is voor de Barista Pro.

strijd pictogram

Breville Barista Pro vs Barista Express

De Barista Pro is in alle opzichten een upgrade van de Barista Express espressomachine.

Infographic: Breville Barista Pro vs Breville Barista Express

Breville Barista Pro heeft meer maalinstellingen, is sneller opgewarmd, heeft een gebruiksvriendelijker display en een betere melkopschuimer. Er is maar één ding aan de Barista Express waarvan we zouden willen dat de Pro dat had: de drukmeter die je echt helpt bij het extraheren.

Dat gezegd zijnde, het LCD scherm maakt het aanpassen van je instellingen zo makkelijk dat je de drukmeter niet nodig hebt. U kunt aan de extractietijd zien of uw espresso perfect zal zijn en van daaruit bijstellen.

De Pro is ongeveer 200 dollar meer dan de Express. Maar het is elke cent waard daarvan waard voor een betere molen, een beter verwarmingsmechanisme, een beter display en een betere melkstaaf. Uiteindelijk betaalt u voor betere koffie.

versus pictogram

De Breville Barista Pro vs Touch

De Barista Touch is het volgende niveau in de Breville line-up en biedt veel van dezelfde functies als de Barista Pro. Het belangrijkste verschil is dat de Touch veel van de stappen in het koffiezetten automatiseert, waardoor het nog makkelijker wordt om de perfecte koffie te zetten.

Infographic: Brevilla Barista Pro vs Breville Barista Touch

Koffie zetten

De Barista Touch van Breville wordt standaard geleverd met 5 opties: espresso, americano, flat white, latte, en cappuccino. Dit zijn slechts de voorgeprogrammeerde dranken. Het is mogelijk om tot 8 eigen drankjes te creëren en op te slaan, zodat uw favoriete koffie beschikbaar is met één druk op de knop.

U moet nog steeds de portafilter van de molen naar de zetkop verplaatsen en de melk in de kan doen om op te schuimenmaar de machine doet de rest voor u. Menselijke fouten bij het doseren, aanstampen, extraheren en opschuimen van melk worden allemaal vermeden. Dit maakt de Barista Touch meer een espressomachine voor beginners (of minder geïnteresseerden).

De Barista Pro kan alle drankjes maken die de Touch kan, maar je moet het zelf doen. Er zijn geen bewaarbare opties en geen gemakkelijk te kiezen instellingen. Het is heel eenvoudig om zelf de perfecte espresso te zetten en de melk naar wens op te schuimen, maar het vergt wel oefening.

Melk opschuimen

Het automatisch opschuimen van melk is het grote verschil tussen de Barista Touch en de Barista Pro. Alle drankjes beginnen met espresso, dus als je je single en double shots al onder de knie hebt, heb je niet veel aan een machine die dat voor je doet. Maar de machine die je melk perfect opschuimt is een enorme hulp..

Je kunt weglopen terwijl je Barista Touch de melk voor je flat white perfect opschuimt, in de veilige wetenschap dat het hetzelfde zal zijn als de vorige keer. En de volgende keer ook. In feite zal het elke keer perfect zijn.

Handmatig melk opschuimen is niet bijzonder moeilijk, maar je moet wel opletten en het kan af en toe fout gaan. Als je dus zonder moeite elke keer perfecte melk krijgt, is het misschien de moeite waard om voor de Touch 200 dollar meer te betalen dan voor de Barista Pro.

laatste gedachten pictogram

Laatste gedachten

De Breville Barista Pro is een voortreffelijke espressomachine. Het stelt je in staat om je espresso met gemak precies in te stellen en het elke keer weer perfect te krijgen.

De molen, tamper, trimmer en portafilters maken het zelfs voor een beginnende Barista gemakkelijk om een geweldige koffie te krijgen. Met een beetje werk krijg je gemakkelijk espresso van uitzonderlijke kwaliteit.

De Barista Pro vereist wel wat werk van je, een beetje prutsen met de instellingen om hem in te stellen. Het is geen “één druk op de knop” machine die je al het werk uit handen neemt, en je zult moeten leren je eigen melk op te schuimen. Het schoonmaken is ook een beetje lastig.

Dat gezegd hebbende, laat onze Breville Barista Pro review zien dat er een reden is waarom diepliefhebbers dol zijn op deze machine. Je kunt er uitzonderlijke koffie mee zetten, je kunt er melk op professioneel niveau mee opschuimen en dat alles met relatief gemak. Het ziet er ook geweldig uit en is niet buitensporig duur. Over het geheel genomen is dit een geweldige keuze voor elke koffieliefhebber of beginnende barista.

Vergeet niet om Koop uw Breville Barista Pro vandaag

Misschien vindt u het ook leuk

 • Breville Cafe Roma - vooraanzicht en zijaanzicht van melkopschuimer

  Breville Cafe Roma Review

  Breville maakt geweldige kwaliteit espressomachines, vaak tegen een hoge prijs. Onze Breville Cafe Roma review kijkt naar een meer betaalbare optie

 • Breville Oracle Touch

  Beste Breville Espressomachine

  Met zo veel opties om uit te kiezen, hoe weet je wat de beste Breville Espresso Machine (Sage in Europa) is? Bekijk hier hoe ze het doen

Recent Content

© 2022 Copyright beedrop