Breville Ijskoffiezetapparaat review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Snel
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Goedkoop

Nadelen

  • Generisch grijs plastic
  • Alleen voor één functie

Ons oordeel

Dit apparaat is de snelste manier om ijskoffie te maken, en het maakt het goed. De budgetvriendelijke prijs is echter te zien aan de eenvoudige, lichtgewicht plastic afwerking.

Voor de meesten onder ons is koffie een belangrijk onderdeel van onze ochtendroutine. Wordt u wakker en zet u de waterkoker aan? Doet u een koffiepad in uw koffiezetapparaat? Of begint u uw dag met het malen van bonen en het vullen van een portafilter?

Als je ’s ochtends van een hoge ijskoffie houdt – en vooral als je die wilt pakken om de deur uit te gaan – is de Breville Iced iets voor jou.

Het is een apparaat met één functie dat is ontworpen om één ding te doen en het goed te doen. Volg de stap-voor-stap instructies en het maakt snel en eenvoudig een ijskoffie, rechtstreeks in een grote meeneemkoffiebeker met deksel, die compleet is met een stevig rietje.

Breville Ijskoffie ontwerp

De Breville Iced is duidelijk een budgetvriendelijk koffiezetapparaat. Het is bijna helemaal gemaakt van grijs gegoten plastic. Maar dat is niet helemaal een slechte zaak. Om te beginnen weegt hij maar 850 gram, dus je kunt hem gemakkelijk opbergen in een kast en hem eruit halen wanneer je hem nodig hebt.

En het eenvoudige binnenwerk betekent dat, hoewel je hem niet voor het leven koopt, hij wel een tijdje meegaat als je hem goed onderhoudt.

Het is een zacht zandlopervormig apparaat dat er, afhankelijk van je standpunt, ofwel onopvallend ofwel eenvoudig en functioneel uitziet. Ik denk dat Breville een kans heeft gemist om er een beetje persoonlijkheid in te injecteren met een pop van kleur. Als het ontwerp een beetje meer funky was, zou het veel meer kans maken om een plaatsje te verdienen op uw aanrecht.

Breville Ijskoffiezetapparaat met gemalen koffie, beker en schepje

Hoewel het apparaat met 33 cm redelijk hoog is, neemt het op het aanrecht maar weinig ruimte in (16 x 20 cm), zodat u het achter op het aanrecht kunt opbergen als het niet wordt gebruikt.

Het apparaat bestaat uit drie onderdelen: de basis en het waterreservoir; de zetkorf; en een herbruikbaar nylon koffiefilter. In de doos zit ook een schepje en een 650 ml dubbelwandige geïsoleerde BPA-vrije plastic beker, die wordt geleverd met een deksel en een herbruikbaar rietje.

Prestaties en gebruik

Zodra u het koffiefilter en de zetkorf hebt uitgespoeld en water door het apparaat hebt laten lopen, is het klaar voor gebruik.

Filter en zetkorf

Wat de Breville Iced de moeite van het kopen waard maakt, is hoe ongelooflijk snel en ongecompliceerd hij het koffiezetten proces maakt.

De tumbler is echt een essentieel onderdeel van de kit en het is de reden dat het apparaat zo gemakkelijk te gebruiken is. De meeste koffiezetapparaten zijn niet hoog genoeg om rechtstreeks in een kopje van deze grootte te doseren en ze hebben geen optie om genoeg water toe te voegen om een drankje van deze lengte te maken.

Om een XL ijskoffie te maken uit een standaard koffiezetapparaat, zou je koffie moeten zetten, decanteren en extra water toevoegen. Dat is geen omslachtig proces, maar met de Breville Iced gaat het veel sneller.

De tumbler heeft twee vullijnen. De waterlijn geeft aan hoeveel water je moet gebruiken. Vul de beker tot dit punt en gooi hem recht in het waterreservoir onderin de machine. Doe dan ijs in de beker tot aan de ijsvullijn. U hebt een grote bak ijsblokjes nodig en als u wilt voorkomen dat ze smelten, hoe groter hoe beter.

De isolatie van de tumbler is zeer effectief en als je grote stukken ijs toevoegt, zullen ze urenlang niet smelten.

Daarna voeg je één tot twee schepjes gemalen koffie toe aan het filter, afhankelijk van de smaak. Het extraheert vrij efficiënt, dus je krijgt een behoorlijke cafeïne hit van dat.

De bediening van het apparaat is uiterst eenvoudig. Er is een aan/uit-toets, een startknop om in te drukken en een druppelstop-schakelaar om aan te raken. Zodra het koffiezetten is begonnen, wacht u 3-4 minuten tot de koffieafgifte langzamer wordt, schuift u de druppelstopschakelaar om en neemt u uw koffie. In dit stadium kunt u melk, suiker, siroop of iets anders toevoegen.

De Breville Iced werkt zeer stil en je koffie is in vier minuten of minder klaar.

Breville Iced machine en koffie in tumbler

De eenvoud van het apparaat betekent dat er geen manier is om de sterkte van de koffie te veranderen (behalve het toevoegen van meer of minder koffie of iets meer water in het begin) en geen andere functies om mee te rommelen.

Als je de automaat niet sluit, blijft hij druppelen, dus je moet hem in de gaten houden. Maar als het brouwproces klaar is, schakelt de machine uit.

Maar hoe is de kwaliteit van de koffie die hij produceert? Is het beter dan een pod koffiezetapparaat? Dat hangt ervan af. Zoals bij alle koffiezetapparaten hangt de kwaliteit van de koffie die je eruit krijgt af van de kwaliteit van de koffie die je erin doet. Als je versgemalen koffie van hoge kwaliteit gebruikt, krijg je uiteindelijk een heel behoorlijke ijskoffie.

Reiniging en onderhoud

Het koffiefilter en de zetkorf zijn vaatwasmachinebestendig. Het is belangrijk om de machine na gebruik uit te ruimen en de koffie er niet langer dan een dag in te laten staan, anders begint er schimmelvorming. Hetzelfde geldt voor elk koffiezetapparaat waar de gemalen koffie in blijft zitten.

Net als bij de meeste andere koffiezetapparaten moet je het apparaat maandelijks ontkalken, vooral als je in een gebied met hard water woont. Dit is gemakkelijk te doen. Voeg gewoon een kopje witte azijn toe aan het apparaat en laat het zoals gewoonlijk draaien.

Zorg er alleen voor dat je een paar keer schoon water door het apparaat laat lopen voordat je het weer gebruikt, anders zal je volgende ijskoffie geen goede zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De Breville Iced is overal verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk. Je kunt hem niet in de VS kopen.

In het VK heeft hij een RRP van £39,99 maar sommige retailers verkopen hem voor minder, waaronder
Amazon (£34.99);
Argos (£34.99); en
AO.com (£35). Voor een koffiezetapparaat is hij heel redelijk geprijsd.

Verdict

De Breville Iced is slechts goed voor het maken van één soort koffie. Zijn functie is om snel en gemakkelijk een grab-and-go ijskoffie te maken. Als je dagelijks ijskoffie drinkt, kan het de moeite waard zijn er een te kopen om je ochtendroutine te stroomlijnen. Alle anderen zouden er beter aan doen een minder gespecialiseerd apparaat te kopen.

Om meer opties voor koffiezetapparaten te zien, bekijk dan onze
de beste koffiemachines die we hebben getest.

Specs

Breville Ijskoffiezetapparaat (VCF155): Specs

  • Breville VCF155 Ijskoffiezetapparaat
  • 700 Watt
  • Afmetingen: 32.9 x 15.6 x 21.3cm
  • Gewicht: 1,08 kg
  • Inhoud Tumbler: 625 ml

Recent Content