Breville Waterkoker RecensieBreville maakt espressomachines voor liefhebbers van deep L. Voor mensen die graag betrokken zijn bij het proces van koffie zetten. We besloten om een Breville Dual Boiler review te doen, omdat het de espressomachine bij uitstek lijkt te zijn voor koffieliefhebbers. Totale controle en een geweldig ontwerp met een aantal handige functies voor de beginner. Maar hoe doet hij het in het drukke veld van espressomachines?

Even opmerken dat deze machine de Sage Dual Boiler in Europa. Het is precies dezelfde machine en hetzelfde bedrijf, maar er was al een Breville merk van keukenapparatuur in Europa toen Breville daar begon te verkopen. Dus besloten ze te rebranden als Sage om verwarring te voorkomen.

Hier vind je onze complete Breville Dual Boiler review. We hebben het internet afgestruind naar alle reviews om ze te combineren met onze eigen reviews, wat betekent dat we de meest uitgebreide espressomachine review hebben die je kunt vinden. Hoewel niet alle thuiskoffie-experts numerieke scores geven, hebben wij het gemiddelde genomen. Zo weet u zeker of de espressomachine geschikt is voor u en kunt u zich een beeld vormen van hoe goed de espressomachine werkelijk is.

Dit artikel kan affiliate/gecompenseerde links bevatten. Als een Amazon Associate, verdienen we aan in aanmerking komende aankopen zonder extra kosten voor u. Voor meer informatie zie onze disclaimer hier.

Breville Dual Boiler Review – In het kort

breville espresso machine met dubbele boiler

Breville dubbele boiler

De Breville Dual Boiler is alles wat we van Breville gewend zijn: Uitstekend ontwerp en bouwkwaliteit, topkwaliteit espresso, en eenvoudig in gebruik. De twee boilers zorgen voor melk en espresso op hetzelfde moment plus een zeer hoge stoomstandaard voor het maken van verbazingwekkende microschuim. De drukmeter en de instellingen voor het aantal shots helpen u elke keer weer espresso van topkwaliteit te maken.

Het nadeel is dat je een molen nodig hebt, de bundel met de Smart Grinder Pro is echt een goede deal en soms is het goedkoper dan de machine op zichzelf! Maar voor dezelfde prijs kun je espressomachines krijgen die alles voor je automatiseren. Het kan ook wat kracht kosten om de portafilter goed in de machine te krijgen.

Uiteindelijk blinkt de Breville Dual Boiler uit in wat hij geacht wordt te doen. Het geeft koffienerds zoals ik een geweldige thuismachine die kwaliteit en controle biedt voor uitzonderlijke koffie. Als u geïnteresseerd bent in het perfectioneren van uw espresso en melkschuim thuis, is dit een geweldige machine voor u.

Pros

 • Uitzonderlijke espresso
 • Afzonderlijke boilers voor koffie en stoom
 • Time uw extractie of stel een specifiek volume in
 • Auto-on functie: uw machine is klaar wanneer u
 • Drukmeter voor consistente, perfecte extractie
 • Speciale stoomketel betekent “drogere” stoom voor betere melkkwaliteit
 • Stel precieze temperaturen in voor koffie en stoom

Cons

 • Geen ingebouwde slijper
 • Duur voor zo weinig functies

belangrijkste kenmerken pictogram

Belangrijkste kenmerken

1. Espresso Shot Controle

Kies de exacte hoeveelheid espresso op basis van watervolume of extractietijd met het LCD-display. Krijg elke keer het perfecte shot.

2. Afzonderlijke ketels

Er zijn aparte boilers voor melk, espresso en de zetkop, zodat u tegelijkertijd espresso kunt maken en melk opschuimen. De speciale stoomboiler produceert stoom op de perfecte temperatuur voor superieur microschuim.

3. Regelbare brouwtemperatuur

U kunt de perfecte espresso brouwtemperatuur instellen tussen 86°C (190°F) en 96°C (205°F) in stappen van 1°C.

4. Regelbare stoomtemperatuur

Pas uw stoomtemperatuur aan tussen 130°C (265°F) en 140°C (285°F) om de ideale melktextuur te verkrijgen, afhankelijk van uw favoriete op espresso gebaseerde drank.

5. Scheermes Trimming Tool

De Razor trimmer maakt het verkrijgen van de perfecte koffie puck gemakkelijk door het verwijderen van overtollig residu dat te hoog in de portafilter zit.

6. Drukmeter

Op de manometer kunt u de pre-infusie onder lage druk zien, gevolgd door een perfecte extractie van 9 bar. Er is ook een overdrukventiel om ervoor te zorgen dat extractie onder hoge druk niet leidt tot bittere smaken in de koffie.

7. Verwarmde groepenkop

Breville heeft een verwarmde groepskop opgenomen die zorgt voor een stabiele temperatuur tijdens het extractieproces voor een betere espressokwaliteit.

Gebruiksgemak pictogram

Is de Breville Dual Boiler gemakkelijk te gebruiken?

De Breville BES920xl Dual Boiler espressomachine is iets moeilijker te gebruiken dan sommige espressomachines in dit prijssegment. Dit komt omdat u de extractietijd of het shotvolume moet regelen, naast het malen, tampen en trimmen van uw koffie.

Telkens wanneer de gebruiker erbij betrokken is, is er een kans dat we een fout maken die resulteert in slechte koffie. Het voordeel is natuurlijk dat als je eenmaal weet hoe je het moet gebruiken, de koffie die geproduceerd wordt uitzonderlijk is. Als u op zoek bent naar iets eenvoudigers, zijn er andere soorten koffiezetapparaten die ’s morgens minder denkwerk vergen.

Het goede nieuws is dat met de volume of timed shot controle, manometer, trimmer, en tamper, Breville je helpt bij elke stap van de weg. Weeg gewoon 19-22g van uw favoriete espresso bonentamp, trim, stop in de machine, en stel het volume of de tijd in op ongeveer 25 seconden. Zolang die drukmeter naar 9 bar gaat, heb je een geweldige espresso.

Breville voorziet je zelfs van dubbelwandige filtermandjes die kan helpen eventuele fouten goed te maken terwijl u leert, zodat je nog steeds goede koffie krijgt. Als je eenmaal zelfverzekerd bent, stap je over op de enkelwandige filters en krijg je een voller en genuanceerder smaakprofiel uit je bonen.

Melk Schuimen

Melk opschuimen is eigenlijk niet zo moeilijk, al gaat het gemakkelijker met een thermometer. Om het nog makkelijker te maken, heeft de Dual Boiler een uitstekende stoomstaaf van professionele kwaliteit. Dit betekent dat je melk SNEL warm wordt. Maar het betekent ook dat u met gemak die perfecte textuur en latte art melk krijgt, na een beetje oefening.

gemalen koffie icoon

Gebruikt de Dual Boiler bonen, gemalen koffie of pods?

De Breville Dual Boiler is ontworpen om te worden gebruikt met gemalen koffie. Maar het is echt gericht op de espresso liefhebber, dus het moet vers gemalen zijn om de beste resultaten te krijgen. Dit betekent dat je een aparte molen moet kopen, helaas.

Breville biedt een zeer goede aanbieding voor een bundel met de Dual Boiler en de Smart Grinder Pro. Af en toe kunt u deze kopen voor dezelfde prijs of goedkoper(!) dan de Dual Boiler op zichzelf. Dit is een elegante oplossing en betekent ook dat u de molen voor French presspour-over, AeroPress, of elke andere brouwmethode die u wilt.

Er zijn natuurlijk budgetvriendelijkere molens verkrijgbaar, maar je moet er zeker van zijn dat het er een is die ontworpen is voor espresso om het beste uit de Breville Dual Boiler espressomachine te halen.

breville espressomachine met dubbele boiler
ontwerp en bouwkwaliteit icoon

Ontwerp- en bouwkwaliteit

Het uiterlijk

Breville houdt van een “klassiek” espressomachine ontwerp en de Dual Boiler is daar een perfect voorbeeld van. Hij is verkrijgbaar in geborsteld roestvrij staal of matzwart, “black sesame” genaamd. De portafilter, de stoomstaaf, de knoppen en het LCD scherm geven een industrieel café gevoel wat niet ieders smaak is. Maar ik vind dat het in meer keukens past dan de plastic ruimteschip ontwerpen van velen high-end espresso machines.

Het scherm en de knoppen maken de bediening van de Dual Boiler ook heel gemakkelijk.. U hoeft ’s morgens niet met vermoeide ogen en onhandige vingers op een touchscreen te tikken. Ik zou niet zo ver willen gaan om te zeggen dat het een mooi ontwerp is, maar de functionaliteit ervan maakt alles goed.

Dit is echter een grote machine met 15,9″ x 14,7″ x 14,9″. Dus je gaat een behoorlijke hoeveelheid van uw aanrecht op te geven aan het. Dit is ook vrij gebruikelijk met top-notch automatische espresso machines. Roterende pompen en betere boilers of technologie in de machines betekenen dat er meer ruimte nodig is. Maar als je dat onroerend goed kunt opofferen, is het de moeite waard.

The Build

U koopt Breville espressomachines omdat de bouwkwaliteit uitstekend is. Al het andere ook, maar de bouw is een grote reden dat ze zich onderscheiden als fabrikant. Er zijn een paar plastic elementen op de Dual Boiler die niet super stevig aanvoelen. Maar eigenlijk is dit een haarkloverij, want hij is duur en we willen niet alleen de bouwkwaliteit ophemelen.

De stamper, trimmer, portafilter en de stoomstaaf zien er allemaal uit als een professionele uitrusting en voelen ook zo aan. Degenen die een grote hekel hebben aan plastic in de buurt van hun koffie zijn bij de meeste Breville espressomachines aan het juiste adres en de Dual Boiler zet deze mooie traditie voort.

Het LCD-scherm ziet er een beetje eenvoudig uit, omdat het dat ook is. Maar niets voelt goedkoop aan, of alsof er op de afwerking is bezuinigd wanneer je het gebruikt. Er zijn veel koffieliefhebbers die hebben gebruikt hun Breville espresso machine voor een decennium of meer. Ik zie geen reden waarom de Dual Boiler niet net zo lang je trouwe koffievriendje zou kunnen zijn.

We zullen een beetje mopperen over de kracht die nodig is om de portafilter in de “lock tight” positie te zetten. Ik had er geen moeite mee, maar mijn vrouw moest meer kracht gebruiken dan verwacht om hem daar te krijgen. Nogmaals, we zijn haarkloverij.

Op zoek naar een geweldige maler voor je espressomachine? Bekijk de beste handmatige molens om de meeste smaak uit je bonen te halen.

icoon koffiekwaliteit

Hoe goed is de koffie van de Breville Dual Boiler?

De koffie uit de Breville Dual Boiler espressomachine is uitzonderlijk. Als je alles goed doet, word je beloond met een rijke, stroperige, volle espresso die boordevol smaak zit. Als je eenmaal een beetje oefening hebt gehad en je de enkelwandige filters gebruikt, zul je ook extra smaaklagen van je espressobonen opmerken.

Als je een beginner bent, gebruik dan om te beginnen de dubbelwandige filtermandjes. Dit helpt om de druk in de portafilter hoog te houden, zodat je kleine fouten in het malen of tampen kunt wegwerken als je voor het eerst begint. Het zal echter niet lang duren voordat je net als de profs geweldige espresso maakt. De drukmeter en volume-/tijdregeling op de espressoshots helpen je om perfecte resultaten te krijgen, zelfs zonder ervaring.

We kunnen nooit genoeg benadrukken dat de bonen die je gebruikt je koffie zullen maken of breken. De beste koffiemachine en barista op aarde kan geen geweldige koffie maken van vreselijke bonen. Als je iets koopt zoals de Dual Boiler, koop dan een goede molen en koop goede espresso bonen. (koffiebonen die worden geproduceerd en gebrand met espresso in gedachten). Trakteer uzelf op de koffie-ervaring die u verdient.

toeters en bellen pictogram

Klokken en Fluitjes

De Dual Boiler heeft een “auto-on” functie. Dit klinkt heel eenvoudig – stel een timer in zodat je espressomachine ’s morgens is opgewarmd en klaar om te gaan, maar het is echt zeldzaam op dure machines. Degenen onder ons die hun wekker graag zo laat mogelijk zetten, zullen veel plezier beleven aan deze functie.

De trimmer is geweldig. Ik zal het altijd over de Razor Trimmer hebben, want het kan niet genoeg benadrukt worden hoe behulpzaam het is bij het krijgen van een geweldige espresso. Na het tampen van je koffie, zet je de trimmer erin en draai je hem rond om eventueel te hoog in de mand zittende gemalen koffie te verwijderen. Dit zal ervoor zorgen dat uw koffie puck niet te groot is en de afdichting verstoord. Zo eenvoudig, zo nuttig.

De andere belangrijke functie is de temperatuurregeling voor zowel de espresso als de stoom. De mogelijkheid om je ideale temperatuur in te stellen in stappen van 1 graad is wat je nodig hebt om de perfecte extractie en schuim te krijgen. Voor deze prijs zou je dit niveau van maatwerk verwachten, maar het is toch het vermelden waard.

breville dual boiler espresso machine manometer en molen instelknop
icoon schoonmaken

Hoe gemakkelijk is de Breville Dual Boiler schoon te maken?

De Dual Boiler is zo eenvoudig schoon te maken als een automatische espressomachine maar kan zijn. Het portafilter, de lekbak en het melkstaafje zijn eenvoudig schoon te vegen. De machine moet ongeveer eenmaal per week worden “teruggespoeld”, wat een zeer eenvoudige procedure is. Ontkalken moet ongeveer om de paar maanden gebeuren, wat een zwaardere taak is.

De dagelijkse reiniging is zeer eenvoudig. Het grote portafilter kan gemakkelijk worden uitgespoeld nadat de koffiepuck is verwijderd. De melkaanzuigslang is na elk gebruik schoon te maken, anders wordt er snel troep gevormd. Zolang u er na elk gebruik een beetje stoom doorheen blaast, zou er geen melk in het mondstuk zelf moeten blijven steken.

De lekbak is vrij groot, dus laat hem niet te vol worden. Er is een handig klein “leeg me” teken dat in de lekbak zweeft zodat je weet wanneer hij vol raakt. Er is niets erger dan een volle lekbak met weggegooid koffiewater in evenwicht te houden door je keuken zonder te morsen.

De “backwash” reiniging zal wekelijks moeten gebeuren. U doet gewoon een tablet in de portafilter met het speciale mandje, en de machine doet de rest voor u. Het duurt ongeveer 10 minuten en is ongelooflijk eenvoudig.

Het ontkalken, echter, is dat niet. Het duurt bijna 90 minuten en vereist uw aandacht voor een vervelend deel van die tijd. Dit hoeft maar om de paar maanden gedaan te worden dus laat dat je niet afschrikken. Ik keek meestal TV op mijn telefoon terwijl ik mijn espressomachine moest ontkalken.

Dit voelt misschien als veel schoonmaken. Maar het is meestal gewoon afvegen en spoelen in een paar seconden, met af en toe een grondige schoonmaakbeurt. Het is ook vrij gebruikelijk bij alle espressomachines om deze combinatie van kleine dagelijkse schoonmaakbeurten met af en toe een grote schoonmaakbeurt te hebben.

laatste gedachten icoon

Laatste gedachten

De Breville Dual Boiler is een uitstekende machine voor de ervaren koffiezetter of de beginnende koffiepro. Je kunt alle instellingen aanpassen die je zou willen en thuis perfecte koffie zetten. Het LCD-display, de hulpmiddelen en de dubbelwandige filtermandjes helpen de beginnende koffiemaker om met gemak espresso te zetten. U kunt de zijwieltjes eraf halen wanneer het u uitkomt.

Dat gezegd hebbende, het is duur en je hebt een aparte maler nodig. Hoewel we je ten zeerste aanraden om eens te kijken naar de “Dynamic Duo” bundel met de Smart Grinder Pro omdat het een geweldige waarde is.

U kunt de geautomatiseerde Barista Touch voor minder, maar het komt erop aan wat u van uw espressomachine verlangt. Als u totale controle wilt om uw koffie te zetten en uw melk op te schuimen volgens een professionele standaard, dan is de Dual Boiler de juiste machine voor u. Wilt u koffie van hoge kwaliteit met gemak, dan is de Barista Touch meer iets voor u.

Zonder het een aantal jaren gebruikt te hebben, is onze Breville Dual Boiler review kan de levensduur nog niet testen. Maar met de reputatie van het bedrijf, verwachten we dat dit je espresso vriend voor een lange tijd zal zijn. Beschouw het als een goede investering in uw kwaliteit van koffie, en leven. Voor de beste resultaten raden we je aan om de bundel met de uitstekende Smart Grinder Pro te kopen, maar als je al een goede molen hebt, ben je helemaal klaar.

Vergeet niet om vandaag nog uw Breville Dual Boiler te kopen

Heeft u geen molen? Kijk dan eens naar de “Dynamic Duo” Bundel

Misschien vindt u het ook leuk

 • Breville Cafe Roma - vooraanzicht en zijaanzicht van melkopschuimer

  Breville Cafe Roma Review

  Breville maakt espressomachines van geweldige kwaliteit, vaak tegen een hoge prijs. Onze Breville Cafe Roma review kijkt naar een meer betaalbare optie

 • Breville Oracle Touch

  Beste Breville Espressomachine

  Met zo veel opties om uit te kiezen, hoe weet je wat de beste Breville Espresso Machine (Sage in Europa) is? Bekijk hier hoe ze het doen

Recent Content

© 2022 Copyright beedrop