Chocolade Koud Schuim


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Maak van je ijskoffie een romige, heerlijke traktatie met chocolade koudschuim. Zie hoe gemakkelijk het is om het thuis te maken in slechts 2 minuten!

Chocolade koudschuim wordt over een ijskoffie gegoten.

Recept Hoogtepunten

  • Koudschuim is koud, romig opgeschuimde melk. Het kan over een ijsdrank worden gegoten in plaats van creamer of melk. Het koude schuim zal langzaam zijn weg naar beneden vinden om op smaak te komen en je drankje romiger te maken.
  • Starbucks maakt koudschuim in een speciale blender maar je kunt het gemakkelijk thuis maken met een Franse pers.
  • Deze gemakkelijke chocolade koudschuim is gebaseerd op Starbucks recept en gebruikt 3 ingrediënten om heerlijke koudschuim te maken in slechts 2 minuten.

GERELATEERD: 8 easy cold foam recepten

Chocolate Cold Foam bij Starbucks

Chocoladecrème koudschuim werd toegevoegd aan het permanente Starbucks-menu met de toevoeging van Chocolade Crème Cold Brew.

De chocoladecrème koudschuim is gemaakt met vanille zoete room en chocolade moutpoeder.

Het chocolade moutpoeder is hetzelfde als dat wordt gebruikt in de Iced Chocolate Almondmilk Shaken Espresso.

Als je niet van moutpoeder houdt en in plaats daarvan mokkasaus wilt toevoegen, is het mogelijk door mokkasaus te vragen om te worden gemengd in vanille zoete room koudschuim.

Zo bestel je het: “Kan ik vanille zoete crème koudschuim krijgen met 2 pompjes mokka gemengd in het schuim?”

Alleen een opmerking dat deze aanpassing alleen persoonlijk kan worden besteld en niet in de app kan worden gedaan.

GERELATEERD: Chocolade bedekte aardbei roze drank (Starbucks Secret Menu)

Opmerkingen over ingrediënten

Chocolade koudschuim ingrediënten.
  • Zware crème
    Dit is de sleutel tot het maken van echt geweldig koudschuim en je kunt geen romig en donzig koudschuim maken zonder.
  • 2% melk
    Zware room alleen maakt slagroom, dus 2% melk wordt toegevoegd om het uit te dunnen. Je kunt ook volle of magere melk gebruiken, maar Starbucks gebruikt 2% melk.
  • Chocoladesaus
    Dit smaakt en zoett het koudschuim. Gebruiken huisgemaakt of in de winkel gekochte chocoladesaus of siroop.

Stapsgewijze instructies

Stappen voor het maken van Chocolade KoudSchuim met één foto per stap.

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Zet alle ingrediënten in een Franse pers. Roer om te combineren.
    Chocoladesaus is dik, dus het is een goed idee om de ingrediënten door elkaar te mengen.
  2. Plaats het deksel en beweeg de zuiger op en neer.
    Het koudschuim zal in volume toenemen.

GERELATEERD: Starbucks Vanilla Sweet Cream Cold Foam Copycat

Tips van experts

  • Als je een lichtere versie wilt die luchtiger is, vervang dan de zware room en melk in het recept door de helft en de helft. Gebruik 1/3 kop half & half en dezelfde hoeveelheid chocoladesaus.
  • Een andere manier om koudschuim te maken, is door een handopschuimer, maar een Franse pers is beter in het creëren van glad schuim.
  • Overvul de Franse pers niet! De crème zal in volume toenemen als er lucht naar binnen wordt gepompt, dus vul de Franse pers niet meer dan halverwege.
  • Zorg ervoor dat het Franse persfilter volledig ondergedompeld is in de crème voordat u begint met pompen, zodat lucht correct kan worden ingepompt.
  • Overgebleven koudschuim kan een paar dagen in de koelkast worden bewaard, maar het is het beste om het te maken en onmiddellijk te serveren.
  • Elke koude drank die werkt met chocolade zal geweldig smaken wanneer het wordt gegarneerd met chocolade koudschuim.
  • Om nog een laag chocolade aan een drankje toe te voegen, voeg je chocolade koudschuim toe aan IJsmotsja of Iced Witte Chocolade Mokka.
  • Voor een zoete toets voeg je chocolade koudschuim toe aan een verfrissende koud brouwsel, Iced Americano of een IJs Latte.

GERELATEERD: Karamel Koud Schuim

Vragen die u mogelijk heeft

Wat is koudschuim?

Koudschuim is koude, opgeschuimde melk. Room kan worden toegevoegd om het rijker en romiger te laten smaken en aanvoelen. Gearomatiseerde siropen kunnen worden toegevoegd om verschillende gearomatiseerde koudschuimen te creëren.

Hoe maakt Starbucks koudschuim?

Starbucks gebruikt een speciale koudschuim blender om hun koude schuimen te maken. Gewoon koudschuim wordt gemaakt door vetvrije melk en vanillesiroop te mengen tot het luchtig en glad is. Vanille zoete room koudschuim is zware room, 2% melk en vanilla siroop gemengd.

Hoe kan ik thuis koudschuim maken?

De eenvoudigste manier is om een Franse pers te gebruiken, maar als je dat niet hebt, werkt een handopschuimer ook. Elektrische melkopschuimers hebben ook koudschuim opties.

Chocolade koudschuim over een ijsdrankje gieten.

Aanverwant

Heb je dit gemaakt? Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Chocolade Koud Schuim

Auteur: Jee Choe

Maak thuis je eigen chocolade koudschuim in slechts 2 minuten.

Voorbereidingstijd 2 Minuten

Totale tijd 2 Minuten

  • Zware room alleen maakt slagroom, dus 2% melk wordt toegevoegd om het uit te dunnen. Je kunt ook volle of magere melk gebruiken, maar Starbucks gebruikt 2% melk.
  • Als je een lichtere versie wilt die luchtiger is, vervang dan de zware room en melk in het recept door de helft en de helft. Gebruik 1/3 kop half & half en dezelfde hoeveelheid chocoladesaus.
  • Een andere manier om koudschuim te maken, is door een handopschuimer, maar een Franse pers is beter in het creëren van glad schuim.
  • Overvul de Franse pers niet! De crème zal in volume toenemen als er lucht naar binnen wordt gepompt, dus vul de Franse pers niet meer dan halverwege.
  • Zorg ervoor dat het Franse persfilter volledig ondergedompeld is in de crème voordat u begint met pompen, zodat lucht correct kan worden ingepompt.
  • Overgebleven koudschuim kan een paar dagen in de koelkast worden bewaard, maar het is het beste om het te maken en onmiddellijk te serveren.
  • Elke koude drank die werkt met chocolade zal geweldig smaken wanneer het wordt gegarneerd met chocolade koudschuim.
  • Om nog een laag chocolade aan een drankje toe te voegen, voeg je chocolade koudschuim toe aan IJsmotsja of Iced Witte Chocolade Mokka.
  • Voor een zoete toets voeg je chocolade koudschuim toe aan een verfrissende koud brouwsel, Iced Americano of een IJs Latte.

Calorieën: 210 | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 2g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 14g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 82Mg | Natrium: 27Mg | Kalium: 59Mg | Suiker: 1g | Vitamine A: 885Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 51Mg | Ijzer: 1Mg