Colgate E1 review


Er zijn twee onderdelen voor de E1: de borstel en de app. Het probleem met het product is dat al zijn overtuigende functionaliteit in de app zit.

Prijs & beschikbaarheid

De prijs van de Colgate E1 is een groot punt in zijn voordeel. Met een prijs van €89,95 in het VK en $99,95 in de VS is de E1 een van de goedkoopste slimme tandenborstels die momenteel verkrijgbaar zijn – zeker onder die met een app van deze kwaliteit.

Maar terwijl een high-spec slimme tandenborstel zoals de Oral-B Genius 9000/8000 nog steeds een RPP heeft van £279,99 (en
een 4 sterren review van ons), is hij nu te koop bij
Amazon voor £119,99 (of
$119,99 in de VS), dus het verschil is niet zo groot als het op het eerste gezicht lijkt.

Je moet ook rekening houden met de kosten van vervangende opzetborstels. Vergeleken met Sonicare of Oral-B vervangborstels zijn die voor de E1 vrij prijzig: £15 voor een pak van drie in de online
Colgate shop in het Verenigd Koninkrijk en $19
in de VS.

De opzetborstels moeten om de drie maanden worden vervangen voor optimale prestaties, wat betekent dat als u de richtlijnen volgt en de opzetborstels zo vaak vervangt als u wordt geadviseerd, het u in het Verenigd Koninkrijk 20 pond per jaar per persoon extra kost om de E1 te gebruiken, of 25 dollar in de VS. Tot nu toe maakt niemand compatibele vervangende opzetborstels – en het is onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren tenzij de E1 een enorm succes wordt.

Op dit moment is de E1 alleen te koop via Apple. We moeten echter wel vermelden dat de Colgate E1 een rebadge is van de Kolibree Ara, een connected tandenborstel die werd gelanceerd op de 2017 Consumer Electronics Show in Las Vegas, vanaf het moment van schrijven drie jaar geleden.

We hebben het beoordeeld en gaven het 4 sterren. (Als u zich afvraagt waarom er een discrepantie is in de beoordelingsscores voor wat in wezen hetzelfde product is: we hebben de Ara tweeënhalf jaar geleden bekeken, toen het de eerste tandenborstel was die gebruikmaakte van dit soort slimme technologie).

Afgezien van de merknaam is de Ara dezelfde tandenborstel als de E1. We hebben de twee apps gedownload en vergeleken, en weer afgezien van cosmetische verschillen zijn ze hetzelfde. Ze hebben identieke functies – de Coach en Coach+ programma’s, de spelletjes en de kalender, zelfs dezelfde mogelijkheid om Smile Points te verzamelen door goede poetsgewoonten – gepresenteerd in bijna hetzelfde formaat.

De Ara is nog steeds verkrijgbaar
te koop bij Amazon UK voor slechts £71, bijna £19 goedkoper dan de E1. Als je er een wilt, moet je er snel bij zijn, want het is onwaarschijnlijk dat de site nog verse voorraad heeft. We hebben gemerkt dat de Ara niet langer te koop is op Kolibree’s eigen site. Als je op de koopknop drukt, verschijnt er een omleiding die de gebruiker naar de E1 verwijst.

De Ara is niet beschikbaar om te kopen in de VS.

Tandenborstel ontwerp

De Colgate E1 lijkt niet echt op andere connected tandenborstels van het moment. Terwijl merken als Oral-B en Sonicare hebben gekozen voor een liberaal aantal toeters en bellen in hun ontwerp, is de E1 een toonbeeld van eenvoud.

Om te beginnen is hij helemaal wit – afgezien van de borstelharen en het Colgate-logo. Ten tweede, de hals en het handvat zijn op elkaar afgestemd, taps toelopend van een glad, vierkant uiteinde naar een compacte borstelkop. Dit klinkt opzettelijk en stijlvol, maar als je het vergelijkt met een echt design borstel zoals de Foreo Issa (die
die we hier hebben besproken), is er iets aan de hand dat meer budget- dan eigentijds aanvoelt.

De E1 is erg licht. Als je een elektrische tandenborstel gewend bent, zul je het lage gewicht van de E1 meteen opmerken. Hoewel dit vreemd aanvoelt in de hand van een volwassene, wordt het een voordeel als je hem aan een kind geeft. Maar hoewel het gewicht de tandenborstel geschikter maakt voor kinderen, zou hij veel gemakkelijker te gebruiken zijn met enige grip op het handvat, in plaats van een perfect glad, glanzend oppervlak.

De levensduur van de batterij wordt verondersteld twee weken te zijn, hoewel we het gevoel hadden dat hij sneller leegliep dan een vergelijkbare slimme tandenborstel.

Prestaties

We merkten hierboven op dat het ontwerp van de E1 heel eenvoudig is. Er is een aan/uit-schakelaar en een indicatielampje – en dat is het. Dat komt omdat de borstel zelf geen andere functies heeft. De meeste high-spec tandenborstels hebben meerdere poetsstanden, bijvoorbeeld tandvleesreiniging, tongpoetsen en een gevoelige stand. Bovendien heeft de Oral-B een waarschuwingslampje om u te waarschuwen als u te hard drukt met de borstel.

Door het gebrek aan opties, en het milde gevoel van de sonische trillingen van de E1, is het moeilijk te beoordelen hoe goed de E1 werkt. Het is niet erg goed voor de tong en het tandvlees, bijvoorbeeld. Nadat ik hem gebruikt had, greep ik vaak terug naar mijn andere elektrische tandenborstel om de rest van mijn mond te reinigen.

App kenmerken

De E1 (toen nog de Ara) was de eerste tandenborstel die AI gebruikte om gegevens over de poetsgewoonten van zijn gebruikers te verzamelen en te analyseren, waarna de gegevens werden teruggekoppeld in de vorm van technische tutorials.

Het is in deze arena dat de tandenborstel uitblinkt. De Colgate Connect app is erg goed – veel minder haperend en gebruiksvriendelijker dan de app voor de verder superieure Oral-B 8000/9000 tandenborstel.

Het is heel gemakkelijk en snel in te stellen. Je sluit de tandenborstel gewoon aan en zodra hij opgeladen is, synchroniseer je hem met de app, die je gratis kunt downloaden.

(Overigens, de app geeft je een optie om te delen gegevens over uw poetsgewoonten, wat de interesse van Apple in dit product kan verklaren. Dit betekent dat er geen kamer in huis meer is waar uw activiteiten niet kunnen worden ontgonnen voor toekomstige productontwikkelingsinformatie).

Er zijn twee coachingsprogramma’s. Het eerste is niet al te behulpzaam, maar het uitstekende Coaching+ biedt een 3D-tandkaart en laat u in real-time zien hoe lang u elk gebied moet poetsen. Als u te snel gaat of niet de juiste plek raakt, corrigeert het programma u. Aan het einde van de sessie laat de app u zien welk percentage van de dekking u hebt bereikt.

De app markeerde hetzelfde gebied dat mijn tandarts me vertelde dat ik verwaarloosde bij het poetsen, wat suggereert dat het zeer nuttig zou kunnen zijn voor mensen die hun poetstechniek moeten verbeteren.

Je poetsinspanningen worden bijgehouden op een kalender en er is ook een statistiekenpagina, die je poetsduur, frequentie, oppervlaktedekking en best en slechtst verzorgde mondzones laat zien.

Er zijn ook uitdagingen en twee downloadbare spellen (een met konijnen- en een met piratenthema), die interessant kunnen zijn voor jongere gebruikers.

Daarnaast kan het feit dat je de borstel in combinatie met een Apple horloge kunt gebruiken en dus niet afhankelijk bent van de mobiele versie van de app, het wat makkelijker maken om je aan de coachingsprogramma’s van de app te houden.

Verdict

Er zijn twee delen aan de E1: de app en de borstel zelf. Aangezien de app uitstekend is, terwijl het borstelontwerp een beetje underwhelming is, is het moeilijk om tot een absoluut oordeel te komen.

Het zou beter zijn om te zeggen dat, omdat de borstelprogramma’s op de app briljant werken en echt nuttige feedback geven, als dat je prioriteit is, de E1 het kopen waard is. Als u bijvoorbeeld een kind hebt dat hulp nodig heeft bij het poetsen of als uw tandarts u heeft verteld dat u uw eigen tandverzorgingsvaardigheden moet bijspijkeren, beoordelen wij de app van de E1 als een van de beste.

Het probleem is dat als je stopt met het gebruik van de app, je blijft zitten met een zeer eenvoudige elektrische tandenborstel zonder functies of poetsopties.

De budgetvriendelijke prijs van de E1 betekent echter dat het een realistische optie is voor het hele gezin om te gebruiken – hoewel dure vervangende opzetborstels de kosten per gebruik aanzienlijk zullen verhogen.

Recent Content