De app-connected Bosch Cookit komt deze kant op


De Cookit is een klein keukenapparaat dat de voordelen van een keukenmachine combineert met die van een fornuis op het aanrecht. Het heeft drie kookstanden: handmatig, geleid en automatisch.

Het is een connected apparaat dat binnen het ecosysteem van Bosch zit en toegankelijk is via de Home Connect app.

Dit betekent dat gebruikers recepten kunnen doorbladeren via de app en deze kunnen downloaden naar de Cookit. Het full-colour display leidt hen door de voedselbereiding en de stadia van het koken en toont de resterende kooktijd.

Voor nog minder inspanning kan de gebruiker kiezen voor een van de 24 automatische kookprogramma’s – of de technische ondersteuning uitschakelen en traditioneel koken.

Cookit toetsenbord

Omdat het Alexa-compatibel is, kan de gebruiker, zodra een gerecht aan de gang is, roepen om te vragen hoeveel kooktijd er nog overblijft en Alexa zal antwoorden.

De Cookit kan gebruikt worden om alles te maken, van yoghurt tot soep tot sous vide tot vis. Hij heeft een maximale temperatuur van 200°Cen kan dus karamelliseren, knapperig maken, bakken en sauteren. Het kan ook met stoom koken.

De XL-pan heeft een inhoud van drie liter (wat genoeg moet zijn om voor vier tot acht personen te koken), en er zitten sensoren rond de pan om ervoor te zorgen dat de temperatuur op de bodem en aan de zijkanten gelijkmatig wordt gehouden.

Cookit en toebehoren

De Cookit wordt geleverd met accessoires voor voedselbereiding, waaronder universele messen, 3D-meng- en dubbele kloppers, en snij- en hakschijven. De Cookit heeft ook een geïntegreerde weegschaal, zodat u in de meeste gevallen van rauwe ingrediënten naar eindproduct kunt gaan zonder andere apparaten te gebruiken.

De pan zelf en de accessoires zijn hittebestendig en vaatwasmachinebestendig, voor een gemakkelijkere reiniging.

Er is nog niets bekend over een exacte release datum of kosten, maar in Duitsland kost hij €1,266. We zullen updaten als we meer horen.

In de markt voor een veelzijdig aanrechtapparaat? Bekijk dan ons artikel
over of je wel of niet een airfryer moet kopen.

Recent Content