De Barisieur ‘coffeesmade’ – een veel koelere opvolger van de teasmade


Maar voor we aan de Barisieur beginnen, eerst iets anders.

Als je geen idee hebt wat een teasmade is, het is een apparaat naast je bed dat een wekker combineert met de mogelijkheid om thee te zetten, zodat je ’s morgens wakker wordt met een heerlijk kopje thee.

Ik heb er zelf nog nooit een gebruikt, hoewel het me wel aanspreekt. Maar het mechanisme is me niet helemaal duidelijk. Laat je de melk ’s nachts in je beker zitten? In een thermoskan? Vervang je je nachtkastje door een mini-koelkast?

In ieder geval raakte het apparaat langzaam uit de gratie, al blijkt dat je nog steeds een vintage-style theemaaksel van Swan kunt kopen. Het heeft een wekker en licht en een capaciteit van 600 ml voor kokend water in de bijgeleverde theepot. Hij is voor £55 verkrijgbaar bij
Amazon UK en
AO.com.

Zwaan teasmade

Ik zou overwegen er een te nemen, maar ik ben een koffiedrinker – vooral ’s morgens. En dat brengt ons terug naar het hoofdpunt.

De Barisieur is voortgekomen uit een afstudeerproject van Josh Renouf, nu creatief directeur en CEO van Joy Resolve, dat de gadget maakt en verkoopt. Zijn opdracht was om met een aantrekkelijk product te komen dat een gat in de markt zou vullen. Zijn ontwerp was geïnspireerd op de opleving van retro-technologie zoals platenspelers, en nadat hij een universiteitsprijs had gewonnen voor zijn uitvinding, zamelde hij geld in via crowdfunding en was hij in staat de Barisieur in productie te nemen.

Net als een teasmade is de Barisieur een wekker die je wekt met een warme drank. Hij is in de eerste plaats ontworpen om koffie te zetten, maar werkt ook met losse bladthee.De Barisieur

De avond tevoren doe je water in het bekerglas en gemalen koffie in het stalen filter en stel je het alarm in. Als het alarm de volgende dag afgaat, begint hij met het zetten van uw koffie, met behulp van een slim inductiespiraalverwarmingselement dat het water in drie minuten tot een ideale 94°C kookt.

U kunt zelfs instellen dat de koffie 5 minuten voor het alarm afgaat wordt gezet, of tot 10 minuten daarna.

Het is in wezen een pour-over koffiezetapparaat met een vertragingstimer. Dit betekent dat de koffie die je krijgt filterkoffie is, wat lichter en delicater is dan espresso.

Ondanks zijn retro-uiterlijk, zit er heel wat techniek in het ontwerp verwerkt. De melk wordt koel gehouden in een gekoelde put (neem dat, teasmade!) die net groot genoeg is voor een 25ml container. Het houdt het op 3-5°C ’s nachts. Het compartiment maakt gebruik van een Peltier koeler – een solid-state koelsysteem. Maar het is niet de hele tijd aan. Alleen als een infraroodsensor melk in het bakje detecteert, wordt de koelkast ingeschakeld.

Barisieur melkput

De digitale klok zal dimmen als het omgevingslicht verandert, dus als je het licht uitdoet, zal het je slaap niet verstoren.

Er is ook een USB-oplaadpoort voor je telefoon. Als je wilt, kun je een compatibele draadloze oplaadplaat met houtnerfafwerking kopen. Koffie en je telefoon: wat heb je nog meer nodig naast je bed?

Als je denkt dat het schoonmaken je een gedoe lijkt, tilt het houten dienblad van de basis, zodat je alles mee kunt nemen naar de keuken. De vaten zijn ook vaatwasmachinebestendig.

Ik heb maar één puntje van kritiek op het apparaat kunnen vinden. Er zit een keurig laatje in waar een koffieschepje in past en waar ruimte is voor de koffie zelf. Maar die is niet luchtdicht, dus je kunt er beter geen gemalen koffie in bewaren als je wilt dat die vers blijft.

Koffie lade

De Barisieur meet 30cm bij 30cm en is verkrijgbaar in wit en blond hout of zwart en walnoot. Hij is verkrijgbaar bij een aantal handelaars en de prijs hangt af van de site.

Dat is het andere addertje onder het gras. Deze begeerlijke gadget is lang niet zo budget-vriendelijk als een thee-zetapparaat.

De beste prijs die we vonden is op
Bombinate, die het verkoopt voor £345. Iamfy heeft het
voor £365. De
Wallpaper Store verkoopt het voor £395. U kunt het ook krijgen via
Amazon in de VS, maar dat kost je £414.71 plus verzendkosten als je in Engeland woont.

Als u geïnteresseerd bent in een iets conventioneler koffiezetapparaat, kijk dan eens naar ons overzicht van de
beste koffiezetapparaten die we hebben getest.

Recent Content