De Hookee mesbeschermer is zo’n 2020 product


Als er iets is dat 2020 heeft gedaan (en ja, het heeft veel dingen gedaan), dan is het wel dat het ons allemaal hyperbewust heeft gemaakt van hygiëne. We hebben handdesinfectiemiddel bij ons, we wassen onze handen voor en na het aanraken van alles, we zwabberen over boodschappen en leveringen.

Het is dan ook geen verrassing dat dit verhoogde bewustzijn heeft geleid tot een proliferatie van ontsmettingsproducten: we hebben een groei gezien in de populariteit van stoomreinigers en luchtzuiveraars, terwijl fabrikanten van apparatuur er zeker van zijn dat zij informatie opnemen over de antimicrobiële UV-filters en antibacteriële materialen in hun producten.

En nu doen ook kleine apparaten mee. Het Hookee messenblok is een bestekbak die messen en zilverwerk ontsmet. Het is onlangs live gegaan op
Kickstarter, waar al 4.947 pond is toegezegd (tegen een doel van 3.808 pond).

Het reinigt en droogt bestek en claimt 99,99% van de ziektekiemen te doden. Het Hookee messenblok heeft twee functies. Het laat het bestek baden in UV-licht van UV-LED’s, dat bacteriën afbreekt en vernietigt.

Het heeft ook een droger op hoge temperatuur (70°C) die het bestek niet alleen droogt, maar ook desinfecteert. De tweede functie van de droger is de binnenkant van de caddy droog genoeg te houden om bacteriegroei tegen te gaan.

Het heeft een sensor om de vochtigheid in het apparaat te detecteren en schakelt automatisch in wanneer dat nodig is. Het is echter geen onmiddellijke of zelfs maar een snelle oplossing. Het Hookee messenblok heeft 40 minuten nodig om het bestek te ontsmetten en te drogen, wat lang lijkt om op een schoon mes te wachten.

Hookee messenbeschermer

Hij biedt plaats aan messen met lemmeten tot 8 cm lang en heeft een apart gedeelte voor ander keukengerei. In totaal is er ruimte voor 12 messen en 14 andere bestekdelen. Metalen, siliconen, keramische en voor levensmiddelen geschikte plastic bestekbakjes kunnen ermee worden ontsmet.

De afmetingen zijn 26,1 x 15,4 x 15,4 cm. De besteksleuven kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor reiniging en hoeven alleen maar te worden gewassen met water en zeep.

Werkt het? Heb je het nodig? Dit zijn echt vragen voor wetenschappelijke experts, niet voor tech-journalisten. Wat we wel kunnen zeggen is dat het een goed uitziende gadget is dat zijn gebruikers gemoedsrust kan geven. Het heeft een RRP van $ 129, maar je kunt het krijgen voor $ 89 (een korting van 39%) door het steunen van de
Kickstarter. De levering is gepland voor november.

Recent Content