De mini-oven van Russell Hobbs is een alternatief voor de airfryer

Russell Hobbs heeft een air fryer en combi oven gelanceerd – de Express Air Fry Mini Oven.

De oven beschikt over vijf kookmethodes. Hij kan frituren, bakken, grillen, toasten en gerechten warm houden. Een friteuse neemt veel ruimte in op het aanrecht, dus dit is een goede optie voor mensen die een friteuse overwegen, maar iets veelzijdigers willen. Het is ook een mogelijkheid voor mensen die het beste uit beperkte ruimte willen halen, zoals caravanners en eigenaars van vakantiehuisjes.

Als u zich afvraagt of een air fryer iets voor u is, kunt u
ons artikel lezen over het al dan niet aanschaffen van een friteuse, maar hier zijn de basisbeginselen.

Luchtfriteuses koken door hete lucht rond het voedsel te laten circuleren, waardoor een knapperig laagje ontstaat zonder dat u het in olie hoeft onder te dompelen. Ze zullen geen beslag of kruimellaag op vis of kip maken die gezonder is dan in de oven. Maar als het een keuze is tussen frituren met lucht en ondiep of diep frituren, bespaart u zichzelf een hoop calorieën met een friteuse.

U kunt ook vlees en groenten braden en het voedsel heeft slechts een klein scheutje olie nodig om hetzelfde effect te geven als in de oven. Het braadt ook in een fractie van de normale tijd.

Russell Hobbs mini-oven

Luchtfriteuses koken zeer snel, in vergelijking met een traditionele oven. Het Russell Hobbs apparaat heeft een vermogen van 1500 watt en verdeelt de warmte gelijkmatig, zodat het voedsel ongeveer tweeënhalf keer sneller gaar is dan in een gewone oven.

Ze zijn niet zo snel te gebruiken als een friteuse, maar als pluspunt bevatten airfryers de geur van gefrituurd voedsel, zodat uw huis daarna niet urenlang naar een frituur ruikt.

Luchtfriteuses zijn ook zeer energiezuinig. De Russell Hobbs oven is vier keer sneller voorverwarmd en bespaart tot 60% van de energie die een traditionele oven verbruikt.

Dat gezegd hebbende, met 12,6 liter heeft het Russell Hobbs apparaat veel kookruimte. Het is veel groter dan een traditionele air fryer, die waarschijnlijk een inhoud heeft van 1,5-5,5 liter. En de grootte is de belangrijkste beperking van een traditionele friteuse. Als u er te veel voedsel in doet, kan de lucht er niet goed omheen circuleren, waardoor het kookvermogen in het gedrang komt.

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hem ook gebruiken als een snellere, goedkopere traditionele oven, dus je kunt er taarten en koekjes in bakken. Hij is te koop
kopen bij Amazon in het Verenigd Koninkrijk voor £89.99.

Als u meer ruimte heeft en de voorkeur geeft aan een conventionele air fryer, de
Breville Halo Air Fryer kost £119,99 en heeft alles wat u nodig heeft in een apparaat met één functie.

Breville Halo lucht friteuse

Het is een grote friteuse van 5,5 liter (dat betekent dat er ruimte is voor een hele kip of braadstuk), met een digitaal display. Hij is 1700 watt en verwarmt tot 200°C. Er zijn vijf voorinstellingen, dus u kunt kunt frituren, bakken, braden, sauteren en grillen. Het mandje is uitneembaar en vaatwasmachinebestendig.