Decadente zelfgemaakte warme chocolademelk


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Rijke, heerlijke warme chocolademelk zo goed dat je het steeds opnieuw wilt maken. Gemaakt met zelfgemaakte chocoladesiroop en mijn snelle en gemakkelijke slagroom.

Twee warme chocolademelk in glazen mokken met slagroom en geraspte chocolademelk.

Waarom je van dit recept zult houden

  • Een heerlijke, rijke warme chocolademelk die is gemaakt met zelfgemaakte chocoladesiroop (kan ook cacaopoeder en suiker gebruiken), romige volle melk en een decadente slagroomtopping die een beetje zoet en zout is.
  • De warme chocolademelk zelf is gewoon melk en chocoladesiroop en u kunt in de winkel gekochte of huisgemaakte chocoladesiroop maar de zelfgemaakte is beter! Maak een partij siroop, bewaar het in de koelkast en warme chocolademelk kan in slechts een paar minuten worden gemaakt.
  • De slagroom duurt seconden om mijn truc te gebruiken om de ingrediënten te kloppen met behulp van een handopschuimer. Om te garneren, strooi je op een beetje geraspte chocolade of cacaopoeder.
  • Er zit geen koffie in deze warme chocolademelk, maar als je een beetje toevoegt, heb je een Mokka.

Hou je van warme chocolademelk? Maak mijn Earl Grey Warme Chocolademelk dat is ongelooflijk dik en rijk of Matcha Warme Chocolademelk voor de matcha geobsedeerd.

Opmerkingen over ingrediënten

Warme chocolademelk ingrediënten op een oppervlak.
  • Chocoladesiroop
    Zelfgemaakt of in de winkel gekochte chocoladesiroop kan worden gebruikt, maar ik raad de zelfgemaakte versie aan, omdat deze heel gemakkelijk te maken is en je volledige controle hebt over de ingrediënten. Als je cacaopoeder dat kun je gebruiken in plaats van de siroop.
  • Melk
    Volle melk maakt de warme chocolademelk de romigste, maar je kunt elke soort melk gebruiken die je wilt.
  • Zware crème
    Het hoofdingrediënt om de slagroomtopping te maken.
  • Suiker
    Witte, kristalsuiker is wat de zware room zoeter maakt voor de slagroomtopping.
  • Zeezout
    Ik gebruik ALLEEN dit zeezout en het laat alles meteen zoveel beter smaken. Je mist iets als je het gebruikt. Het zout voegt een mooie balans toe aan de zoetheid van de drank.

Stapsgewijze instructies

Vier foto's met de stappen om warme chocolademelk te maken.

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Maak slagroom topping.
    Suiker, zout en zware room worden samengeklopt met behulp van een handopschuimer. Het duurt minder dan een minuut om dikker te worden en lekker pluizig te worden.
  2. Meng melk en chocoladesiroop in een pan.
  3. Roer chocolade en melk op laag vuur.
    Laat het niet aan de kook komen. Roer af en toe.
  4. Giet warme chocolademelk in een mok en bedek met slagroom.
    Gebruik een lepel om de slagroom in de drank te scheppen. Voeg geraspte chocolade toe als een optionele garnering.
Mijn handheld melkopschuimer pick

Foto credit: amazon.com

Mijn truc om binnen enkele seconden slagroom te maken voor drankjes. Het is super eenvoudig schoon te maken en te gebruiken. Als je er geen hebt, koop er dan een!

KOOP NU

Tips van experts

  • In plaats van chocoladesiroop te gebruiken, kunt u cacaopoeder en suiker gebruiken. Gebruiken goede kwaliteit cacaopoeder omdat het een groot verschil maakt over hoe de warme chocolademelk smaakt. Voor exacte hoeveelheden ingrediënten, zie de opmerkingen sectie over het volledige recept hieronder.
  • Huisgemaakte chocoladesiroop is een kostenbesparing, maar winkel-gekocht is een tijdsbesparing. Zelfgemaakte chocoladesiroop smaakt ook beter dan in de winkel gekocht, omdat ik hoogwaardig cacaopoeder om mijn siroop te maken.
  • Garneer met cacaopoeder als je geen geraspte chocolade hebt.
  • Slagroom kan zo dik of dun (meer gietbaar) worden gemaakt als je wilt. Hoe meer je zweept, hoe dikker het wordt. Beweeg de handopschuimer op en neer zodat er lucht in de room komt.
  • Slagroom topping kan van tevoren worden gemaakt en tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte container. Roer het snel voordat je het aan de drank toevoegt om het weer te pluizen.

Vragen die u mogelijk heeft

Wat zit er in een Starbucks warme chocolademelk?

Starbucks maakt die van hen met 2% melk, mokkasaus (water, suiker, cacao verwerkt met alkali, natuurlijke smaak) en slagroom [cream (cream, mono and diglycerides, carageenan), vanilla syrup (sugar, water, natural flavors, potassium sorbate, citric acid)].

Kan ik de chocoladesiroop en melk in de magnetron verwarmen?

Het is het beste om de chocoladesiroop en melk op de kookplaat te verwarmen, omdat het gemakkelijker is om de hea te beheersent. Het recept werd getest in een magnetron en het was een beetje een puinhoop met melk die overliep.

Zit er cafeïne in warme chocolademelk?

Ja, er zit ongeveer 20 mg cafeïne in een warme chocolademelk van 12 ounce. Ter vergelijking, gezette koffie heeft ongeveer 240 mg in dezelfde grootte.

Warme chocolademelk in een glazen mok met slagroom en geraspte chocolade.

Aanverwant

Heb je dit gemaakt? Ik wil graag van je horen! Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of laat een beoordeling achter in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Easy Zelfgemaakte Warme Chocolademelk

Auteur: Jee Choe

Rijke, heerlijke warme chocolademelk gemaakt met zelfgemaakte chocoladesiroop en mijn snelle en gemakkelijke slagroom.

Voorbereidingstijd 5 Minuten

Totale tijd 5 Minuten

  • Maak slagroom topping.Suiker, zout en zware room worden samengeklopt met behulp van een handopschuimer. Het duurt minder dan een minuut om dikker te worden en lekker pluizig te worden.
  • Meng melk en chocoladesiroop in een pan. Roer chocolade en melk op laag vuur.Laat het niet aan de kook komen. Roer af en toe.
  • Giet warme chocolademelk in een mok en bedek met slagroom.Gebruik een lepel om de slagroom in de drank te scheppen. Voeg geraspte chocolade toe als optionele garnering.
  • In plaats van chocoladesiroop te gebruiken, kunt u cacaopoeder en suiker gebruiken. Gebruik 1 eetlepel goede kwaliteit cacaopoeder en 2 eetlepels kristalsuiker.
  • Volle melk maakt de warme chocolademelk de romigste, maar je kunt elke soort melk gebruiken.
  • Huisgemaakte chocoladesiroop is een kostenbesparing, maar winkel-gekocht is een tijdsbesparing. Zelfgemaakte chocoladesiroop smaakt ook beter dan in de winkel gekocht, omdat ik hoogwaardig cacaopoeder om mijn siroop te maken.
  • Garneer met cacaopoeder als je geen geraspte chocolade hebt.
  • Slagroom kan zo dik of dun (meer gietbaar) worden gemaakt als je wilt. Hoe meer je zweept, hoe dikker het wordt. Beweeg de handopschuimer op en neer zodat er lucht in de room komt.
  • Slagroom topping kan van tevoren worden gemaakt en tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte container. Roer het snel voordat je het aan de drank toevoegt om het weer te pluizen.

Calorieën: 687 | Koolhydraten: 73g | Eiwit: 11g | Vet: 40g | Verzadigd vet: 24g | Cholesterol: 133Mg | Natrium: 186Mg | Kalium: 568Mg | Vezel: 2g | Suiker: 59g | Vitamine A: 1552Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 333Mg | Ijzer: 2Mg