DeLonghi Magnifica S review: beste basis koffiemachine van 2021?


Is de DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 B de beste koffiemachine voor u? Voor veel mensen is dit een uitstekend apparaat met een goede prijs-kwaliteitverhouding. In Duitsland – en ook in Nederland – is dit apparaat een bestseller. Zowel in 2019 als in 2020. Zal deze DeLonghi Magnifica S in 2021 nog steeds succesvol zijn? Hier kunt u alles lezen over de koffiemachines uit de Magnifica-serie van DeLonghi.

Er zijn verschillende series Magnifica C’s te koop. Op deze pagina bekijken we het best verkochte koffiezetapparaat, de DeLonghi Magnifica S ECAM 20.110.B. Dit koffiezetapparaat gemaakt van bonen is redelijk geprijsd en van zeer degelijke kwaliteit. Als je een nieuwe auto koopt, weet je zeker dat je nog jaren voor de boeg hebt. Breekt het nog steeds? Dan komt er een monteur naar je huis. Een unieke service van De’Longhi die u bij geen enkel ander merk zult vinden.

Tussen jullie:

Veel plezier met je nieuwe De’Longhi Magnifica S. Laten we beginnen!

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 B Overzicht

Evaluatie van DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 B rated 4.6 of 5. Met 602 reviews is deze Magnifica S de best verkochte en hoogst gewaardeerde. Dit is te danken aan de goede eigenschappen en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B is de basisversie van de De’Longhi Magnifica S-serie. Met de DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.SB krijgt u dezelfde koffiemachine, maar dan in een andere kleur: zilver. Met een goede espresso en een goede lungo is het de perfecte machine voor op kantoor – of thuis.

Wat voor soort koffie wilt u maken?

Dit koffiezetapparaat is ideaal voor het maken van een normaal kopje koffie of een kopje cafeïnevrije koffie. Dankzij het aparte vakje van de molen kunt u met één druk op de knop een heerlijke cafeïnevrije koffie maken.

Onderaan, in de koffietrechter, vindt u een apart vakje voor gemalen koffie (foto hieronder).

Eén lepel is genoeg voor een kopje cafeïnevrije koffie. U kunt ook 250 gram bonen in de tank doen.

Er zit een knop op de achterkant van de container (foto hieronder). Zo kunt u zelf het slijpplan opstellen. U kunt de mate van overschrijven selecteren van 1 tot 7.

In de illustratie is de mate van vermaling ingesteld op 3,5. U kunt het zelf aanpassen om de perfecte smaakvolle espresso te krijgen. Neem een stap tegelijk. Je zult een verandering merken na twee kopjes. Er zijn in totaal 13 verschillende slijpposities.

Hoe werkt het bedieningspaneel?

U kunt kiezen uit vele verschillende opties via het bedieningspaneel (afbeelding hieronder). Pas de temperatuur aan uw smaak aan, maak één of twee espresso’s of longen en steek de stoomstaaf aan.

U kunt de hoeveelheid gemalen koffie ook zelf bepalen door aan de grote ronde knop te draaien. De watertemperatuur is ook instelbaar.

De aan/uit-knop is de eerste knop. Aan de rechterkant ziet u een lampje dat de temperatuur van de koffie aangeeft. Het is eenvoudig te bepalen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld.

Instellen van de watertemperatuur

Als de machine is uitgeschakeld, houdt u de express-knop ingedrukt. Hierdoor kunt u de watertemperatuur aanpassen. Druk dan op de knop voor twee espresso’s. Dan kun je het geluid snel op of neer zetten. Dit wordt gedaan met de controlelampjes op het bedieningspaneel. Kijk naar de DeLonga video hieronder voor een uitleg.

 

Warm water functie

De warmwaterfunctie bevindt zich in de linker bovenhoek van het bedieningspaneel. De schakelaar zorgt voor de toevoer van stoom of warm water. Zet een kopje thee onder de stoompijp en laat de hendel zakken.

Er komt heet water uit het stoompijpje. Heb je genoeg gehad? Zet hem dan gewoon zelf uit door de knop terug te draaien.

Maak je een cappuccino?

U kunt ook een cappuccino maken met dit DeLonghi Magnifica koffiezetapparaat. Ze koken het door een stoompijp. Het vergt een beetje oefening. Maar na een tijdje kun je de melk perfect opschuimen met de stoomstaaf.

Hoe werkt het precies? De’Longhi heeft nog een eenvoudige video over hoe dit te doen:

 

Onderhoud

Natuurlijk wil je niet dat je auto kapot gaat. Zelfs als een monteur kan komen, is het geen pretje zonder koffie. Het ligt meestal in jouw handen.

Om het apparaat in de best mogelijke conditie te houden, is het noodzakelijk om de kalk te verwijderen en te onderhouden met De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110 B. Daarom geven wij u hieronder stapsgewijze instructies voor een optimale verzorging van uw Magnifica S.

Dagelijks

Bij de bereiding van cappuccino-, koffie- of latteproducten moeten het stoompijpje en alle onderdelen die in contact komen met de melk onmiddellijk worden gereinigd.

Verwijder hiervoor de stoomslang of gebruik een vochtige doek om melkresten te verwijderen. Het apparaat spoelt niet na gebruik.

 

Wekelijks

Elke week moet de container worden geleegd als opslagtank. Het is ook een goed idee om ze onder de kraan af te spoelen. Gebruik warm water en droog het af met een doek.

Maandelijks

Omdat er in Nederland en België vaak veel kalk in het water zit, moet de DeLonghi Magnifica S ontkalkt worden. Het licht in het midden, onder de grote knop, begint te knipperen.

Kalk is de boosdoener van de machine. Eet van de pijpen. Ook een theepot. Daarom regelmatig ontkalken om kalkafzetting te verwijderen.

Bovendien moet het waterfilter om de één tot twee maanden worden vervangen. In feite moet je na 50 liter, of ongeveer 250 kopjes, vervangen. Zo krijg je de beste koffie. Dit filter moet echter na twee maanden of 250 kopjes worden vervangen.

Driemaandelijks

Wij raden aan de rest van het apparaat om de drie maanden met siliconenvet te smeren. Schakel het apparaat uit en verwijder het van het apparaat. Smeer de bewegende delen. Zo wordt voorkomen dat ze verslijten of sneller slijpen. Verspreid aan beide zijden.

Als u deze stappen zorgvuldig volgt, blijft uw DeLonghi Magnifica S in perfecte staat. Heeft u vragen over de dienst? Of wilt u weten welke producten u moet gebruiken? Reageer op opmerkingen!

Conclusie: de ideale koffie voor op kantoor of thuis

Wilt u een typisch DeLonghi Magnifica S-serie koffiemachine zonder alle toeters en bellen? Dan is het een apparaat waar je op kunt rekenen. Dankzij de lange levensduur en de meest populaire soorten koffie is het gemakkelijk om met één druk op de knop koffie te zetten voor het hele gezin of voor het kantoor.

Ik raad deze machine aan als u op zoek bent naar een goedkoop en onderhoudsarm DeLonghi-koffiezetapparaat. Hou je van espresso of lungo? Dus dit apparaat is een schot in het duister. Want je bent erg aanpasbaar aan je hand en de koffie smaakt goed.

Hieronder kunt u zien waar Magnifica De’Longhi S ECAM 22.110.B goedkoper is.

Andere DeLonghi Magnifica S modellen

Er zijn vele andere varianten van de DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 B. Bijvoorbeeld ECAM 21.117 B, ECAM22.320.SB, Smart ECAM 250.23.SB en ECAM22.320.B. U hebt een ruime keuze en er is altijd een machine die aan uw wensen voldoet. De verschillende types worden hieronder opgesomd. Hoe maak je de juiste keuze in De’Longhi’s Magnificent S gamma!

ECAM 21.117.B

Specificaties van de

 • Koffiespecialiteit: Espresso, lungo.
 • Kwaliteit van de constructie : Basisklasse
 • Proces van het invriezen van de melk: Stoomleiding

Meer glazen

 • Een kopje cafeïnevrije koffie is gemakkelijk te bereiden dankzij een apart vakje voor gemalen koffie.
 • U stelt de sterkte, de hoeveelheid en de temperatuur van het water in volgens uw wensen.

Beschrijving

Kies tussen de express en de lungo. Dit koffiezetapparaat heeft een bakje voor 250 gram bonen. Daarnaast is de watertank 1,8 liter. Met een afneembare watertank hoeft u minder vaak naar de kraan te lopen.

Deze De’Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B heeft een warmwater- en back-upfunctie. Dit betekent dat u niet naar het koffiezetapparaat hoeft te kijken om er zeker van te zijn dat het uit is nadat u een kopje koffie hebt gezet.

Instelbare functies : De sterkte van de koffie, de hoeveelheid koffie en de temperatuur van het water. Dit geeft u volledige controle over de smaak van uw koffie. Het maken van een cappuccino met deze machine is geen probleem, maar het is wel moeilijk. Net als bij alle andere modellen uit de DeLonghi Magnifica S-serie wordt de melk door de stoomslang geschuimd. Het reinigen van de stoomleiding is zeer eenvoudig, wat een voordeel is.

De buitenkant van het apparaat kan worden gereinigd met een vochtige doek. De afstand gaat vergezeld van een bericht en er zijn geen gedetailleerde instructies over wat te doen. Gebruik daarom de handleiding bij deze machine. Met een waterfilter hoeft dit maar één keer per drie maanden te gebeuren.

Dit koffiezetapparaat bestaat al een paar jaar, maar het is ongelooflijk goed. De smaak is volgens klanten van Coolblue zeer goed en deze ECAM 21.117.B is in januari 2014 als beste getest door het consumentencontroleorgaan.

ECAM 22.320.B

Specificaties van de

 • Koffiespecialiteit: Espresso, lungo.
 • Kwaliteit van de constructie : Basisklasse
 • Proces van het invriezen van de melk: Stoomleiding

Meer glazen

 • Gemakkelijk te ontkalken met behulp van schermbegeleiding.
 • U stelt de sterkte, de hoeveelheid en de temperatuur van het water in volgens uw wensen.

Beschrijving

De DeLonghi Magnifica S ECAM22.320.SB is iets duurder dan de vorige De’Longhi machine. Dat is logisch, want deze machine heeft meer mogelijkheden!

Het enige wat ontbreekt van de vorige machine is toegevoegd aan deze ECAM22.320.SB: een display. Het profiteert ook van een 3 jaar fabrieksgarantie in plaats van 2 jaar. De watertank is ook iets groter, 2 liter in plaats van 1,8 liter. De kleur is ook heel anders. Nu heb je een geldmachine op je keukentafel. Is hij zwart? Ja! Deze auto heeft een naam: ECAM22.320.B.

Deze De’Longhi Magnifica S ECAM22.320.SB in zilver of de ECAM22.320.B in zwart heeft ook een warmwater en back-up functie. De instelfuncties zijn dezelfde als die van de vorige koffiemachine: Aanpassing van de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van het water. Zoals u zich kunt voorstellen, schuimt dit apparaat ook de melk.

Deze machine heeft, in tegenstelling tot zijn kleine broertje hierboven, instructies voor het ontkalken van de machine. Dit betekent dat u de handleiding voor het verwijderen van kalk niet meer hoeft te raadplegen. Dankzij de slimme waterfilter hoeft dit apparaat maar één keer per 3 maanden te worden gereinigd!

Het deksel van het koffiebonenreservoir, het koffiebonenreservoir, het lekbakje, het lekbakje en het waterreservoir zijn vaatwasmachinebestendig. Handig als u de machine echt goed wilt schoonmaken.

Slimme ECAM 250.23.SB

Specificaties van de

 • Koffiespecialiteit: Espresso, Lungo, Long (Amerikaans)
 • Kwaliteit van de constructie : Basisklasse
 • Proces van het invriezen van de melk: Stoomleiding

Meer glazen

 • Je maakt lange koffie. Het is een groot, pluizig kopje koffie.
 • U stelt de sterkte, de hoeveelheid en de temperatuur van het water in volgens uw wensen.

Beschrijving

Deze De’Longhi Magnifica S Smart ECAM 250.23.SB is de slimme machine van de drie. Volgens de titel. Omdat we geen specifieke kenmerken hebben gevonden in deze smart. Met deze machine kunt u met één druk op de knop een Americano, een expresso of een lungo bereiden.

Deze auto ziet er leuk uit! Geen scherm, geen menu, maar een mooi toetsenbord. In plaats van een espresso of een lungo kunt u er een longdrink van maken. Het is een beetje Amerikaans, maar met meer koffie en water. Een super lange koffie!

Deze Smart ECAM 250.23.SB heeft min of meer dezelfde specificaties als de ECAM22.320.SB. Gebruik bij het opnieuw ontkalken alleen de handleiding zoals bij de eerste optie. Dat komt omdat het apparaat geen scherm heeft.

Ook andere specificaties zijn opgenomen, zoals vaatwasmachinebestendige onderdelen, stand-by functie, instelbare koffiesterkte, waterhoeveelheid en -temperatuur. Zoals u kunt zien, wordt het afdichten van de melk ook gedaan via een stoomleiding.

Gratis huismechanica met DeLonghi Magnifica S

Voordat we onze review van deze serie De’Longhi volautomatische machines afronden, laten we eerst even kijken naar de optionele gratis service. Omdat het mooi is!

Met deze prachtige De’Longhi S-Serie profiteert u van een gratis huismonteur tijdens de garantieperiode (2 of zelfs 3 jaar). Dit betekent dat als het apparaat kapot gaat, u het niet hoeft in te pakken, terug te sturen en 2 of 3 weken te wachten. Iemand van De’Longhi komt naar uw huis om uw koffiemachine te repareren. Wat handig!

Een monteur komt binnen 5 werkdagen bij u thuis om het apparaat te repareren. Bel daarvoor gewoon de klantendienst van De’Longhi.

Uitgebreide service

Nog een klein woordje: U kunt ook alimentatie vragen bij De’Longhi. Deze diensten zijn niet beschikbaar met andere merken! Daarom is het zinvol om een De’Longhi Magnifica S te kopen. De service is zeer goed!

Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan deze service. De’Longy raadt aan om het om de 2 jaar te gebruiken voor het onderhoud van uw Magnifica. Deze operatie wordt ook bij u thuis uitgevoerd door een De’Longhi-technicus!

Veelgestelde vragen

Waar kan ik de De’Longhi Magnifica S kopen?

In deze online shops worden verschillende varianten van de serie verkocht.

Wat is de prijs van deze De’Longhi-serie?

De prijzen variëren van 325 tot 408 euro.

Recent Content