Denvio Sonic Plus Tandenborstel review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Hij is niet zo slim als sommige rivalen en de ingebouwde timer gaat niet zo lang mee als we zouden willen, maar als je op zoek bent naar een elektrische tandenborstel zonder rillingen die je tanden schoon en gepolijst laat aanvoelen, is de Denvio Sonic Plus een fatsoenlijke optie.

Elektrische tandenborstels zijn niet nieuw, maar ze zijn de laatste jaren zeker slimmer geworden. Denvio is een relatief onbekend merk in het Verenigd Koninkrijk, maar het bedrijf biedt een reeks elektrische tandenborstels in een verscheidenheid van vormen en maten. Hoewel de Sonic Plus niet Denvio’s paradepaardje is met AI en een connected app, wil dat niet zeggen dat het niet het overwegen waard is.

De Denvio Sonic Plus biedt een geweldige schoonmaakervaring met een verscheidenheid aan schoonmaakopties en een stijlvolle look, maar het is niet perfect. Ik heb de Sonic Plus de afgelopen maand elke dag gebruikt, en dit is wat ik ervan vind.

Denvio Sonic Plus: Prijs en beschikbaarheid

De Denvio Sonic Plus elektrische tandenborstel heeft een RRP van € 109,99, maar op het moment van schrijven kunt u de tandenborstel voor de helft van de prijs (€ 54,99) van de Denvio website halen. Daarmee bevindt de Sonic Plus zich in het middensegment van de elektrische tandenborstels, met duurdere en goedkopere opties die beide beschikbaar zijn in onze selectie van de
beste elektrische tandenborstels.

Wie in de VS woont, heeft pech, want de Denvio Sonic Plus is niet in de VS te koop.

Denvio Sonic Plus: Functies & ontwerp

De Denvio Sonic Plus is een op mode gerichte elektrische tandenborstel die zich onderscheidt van een zee van lelijke alternatieven met een ergonomische vorm, zwarte of witte kleuropties en roségouden accenten, maar doet dat er echt toe als het gaat om een product dat niemand anders zal zien? Dat is aan u om te beslissen.

Zoals de naam al doet vermoeden, kiest de Denvio Sonic Plus voor sonische reiniging in plaats van de traditionele roterende technologie die we al jaren op de markt zien. Het debat sonisch versus roterend duurt al lang, maar over het algemeen zijn elektrische tandenborstels met sonische technologie effectiever in het verwijderen van tandplak en bacteriën van de tanden dan roterende tandenborstels.

Hoewel ik geen tandarts ben (verbazend, toch?) en geen wetenschappelijke gegevens kan overleggen om dit te staven, moet ik toegeven dat mijn tanden glad en gepolijst aanvoelen wanneer ik de Sonic Plus gebruik, vooral in vergelijking met traditionele tandenborstels. Dat heeft waarschijnlijk iets te maken met het feit dat de Sonic Plus tussen de 28.000 en 31.000 keer per minuut trilt, afhankelijk van de stand die je hebt geselecteerd.

Er zijn vijf reinigingsstanden om uit te kiezen, variërend van krachtig tot zacht. Je vindt Clean, White, Polish, Soft en Sensitive opties en schakelen tussen deze is zo eenvoudig als het indrukken van een knop. Persoonlijk vind ik de Clean, White en Polish standen iets te intensief voor mijn gevoelige tanden, maar de Soft en Sensitive standen bieden een mildere ervaring die mijn tanden nog steeds schoon laat aanvoelen.

Een probleem dat we hebben gevonden is dat de bijgeleverde handleiding in delen slecht vertaald is. Je vindt zinnen als “Whitening mode van 2 minuten om vlekken te verwijderen [sic], plus een extra 30 seconden om brightenand [sic] je voorkant te polijsten [sic] tanden” en terwijl we nog steeds de kern van wat er gezegd wordt, de reeks van grammatica en spelfouten verzwakken de premium uitstraling van de tandenborstel.

Gelukkig zul je de Sonic Plus grotendeels kunnen gebruiken zonder de handleiding te hoeven raadplegen.

Je zult een ingebouwde timer vinden die na een korte periode kort stopt om je te laten weten dat het tijd is om naar een ander deel van je tanden te gaan. Het is een leuke functie waarmee je je tanden gelijkmatig kunt reinigen, maar er is een probleem; elk segment duurt 20 seconden, en er zijn vier segmenten in totaal.

Dit telt op tot slechts 80 seconden terwijl de aanbeveling van tandartsen 2 minuten per poetsbeurt is en, voor zover ik kan nagaan, is er geen manier om dit aan te passen. Je kunt hem natuurlijk weer aanzetten en blijven gebruiken, maar het is niet ideaal.

Je krijgt twee opzetborstels in de doos, maar in tegenstelling tot sommige concurrenten die zachte en harde koppen samen bundelen, verschillen deze niet qua stevigheid. De DuPont nylon borstelharen zijn vrij zacht – ze waren zeker zacht genoeg voor mijn gevoelige tanden – en zullen in de loop van drie maanden van kleur veranderen (van donkerblauw naar lichtblauw) om je eraan te herinneren de borstelkop te vervangen.

Het addertje onder het gras? De opzetborstels behoren tot de duurste elektrische tandenborstels die we ooit bij Tech Advisor hebben gezien,
Ze kosten €17,99 voor een pak van twee. Hoewel u slechts ongeveer om de zes maanden hoeft te investeren, is het een factor om te overwegen of u de Sonic Plus wilt aanschaffen.

U zult merken dat de batterij ongeveer vier weken meegaat met een gemiddelde van twee poetsbeurten per dag, wat niet zo slecht is. Als de batterij moet worden bijgevuld (aangegeven door een knipperend lampje op de tandenborstel zelf), plaatst u de tandenborstel gewoon in het draadloze oplaadstation en laat u het ongeveer vier uur staan.

Het probleem is dat de tandenborstel IPX7 waterdicht is, maar het draadloze oplaadstation met microUSB-voeding niet, dus je zult het in een andere kamer van het huis moeten bewaren.

Verdict

Met een RRP van £110, hadden we verwacht dat de Denvio Sonic Pro meer slimmigheidjes zou hebben – er is geen Bluetooth of Wi-Fi ondersteuning, geen app-ondersteuning en geen AI-gerichte functies.

Afgezien van de slimmigheidjes is de Sonic Plus zeker een van de beter uitziende elektrische tandenborstels op de markt, met een ergonomische vorm en roségouden accenten, en ook op het gebied van tandenpoetsen stelt hij niet teleur. De Sonic Plus heeft vijf poetsstanden om tandplak te verwijderen, je tanden te polijsten en je mond brandschoon te maken, met een paar standen speciaal voor gevoelige tanden.

Het is echter niet perfect; de timerfunctie duurt niet de volle twee minuten en het feit dat het draadloze oplaaddock niet waterbestendig is en in een andere kamer moet staan, verpest het gemak van draadloos opladen. De vervangende opzetborstels zijn ook duur: € 17,99 per pak van twee.

Recent Content