Dit co-branded pod koffiezetapparaat heeft Smeg design voor een Lavazza prijs


Dit prachtige, gebruiksvriendelijke koffiezetapparaat zal zeker op een paar kerstlijstjes verschijnen.

Hij is qua grootte en functionaliteit vergelijkbaar met andere koffiezetapparaten uit Lavazza’s A Modo Mio-assortiment. De afmetingen zijn 15,7 x 29 x 36,6 cm, dus hij neemt maar weinig ruimte in op het aanrecht en omdat het een pod-koffiezetapparaat is, is hij snel en handig.

Je hoeft alleen het waterreservoir te vullen, een pod toe te voegen en op een knop te drukken om je espresso te krijgen. Je kunt kiezen tussen een gewone en een lange espresso en het kopjesplateau is verstelbaar zodat er een groter kan in past. Dit type machine is ook zeer
gemakkelijk schoon te maken.

De machine heeft een waterreservoir van 0,9 liter en werpt automatisch capsules uit in een lade, die plaats biedt aan zes gebruikte capsules. De machine heeft waarschuwingslampjes om u te laten weten wanneer de lade met capsules vol is, wanneer het waterreservoir moet worden bijgevuld en wanneer de machine moet worden ontkalkt.

De machine is compatibel met Lavazza’s Eco Capsules, die verkrijgbaar zijn in zeven soorten en industrieel composteerbaar zijn. Dit betekent dat je ze thuis niet op je composthoop kunt gooien, maar ze wel bij je etensresten kunt doen en dat ze dan worden afgebroken en biologisch afgebroken via de faciliteiten van je gemeente. Als je geen voedselafvalinzameling hebt, kun je ze terugsturen naar Lavazza voor recycling.

Bovendien vinden wij dat de Lavazza-capsules qua smaak het beste zijn voor pod-koffie, hoewel dat voor Nespresso-fans strijdwoorden zijn.

Lavazza A Modo Mio Smeg koffiezetapparaat zet een espresso

Toch heeft het Lavazza A Modo Mio Smeg koffiezetapparaat, naast zijn te lange naam, één beperking. Het is alleen voor espresso, dus je kunt er geen mixdrankjes mee maken. Dat wil zeggen dat als je cappuccino of latte wilt drinken, je een aparte melkopschuimer moet aanschaffen.

We kunnen je ten zeerste aanbevelen
Lavazza’s MilkUp (£59, verkrijgbaar bij Lavazza in zwart of wit), of, als je iets meer te besteden hebt, de melkopschuimer van Smeg voor £149,95 (
verkrijgbaar bij onder andere John Lewis).

We hebben twee van de machines uit Lavazza’s A Modo Mio-reeks besproken en vrij hoog beoordeeld: de
Desea en de
Idola. Ze zijn betrouwbaar en gemakkelijk in het gebruik en wij denken dat het koffiezetapparaat van Smeg, dat ook een merk is van Lavazza, dezelfde functionaliteiten zal hebben als de Idola.

Maar hoe handig deze apparaten ook zijn, ze zijn niet zo aantrekkelijk als een Smeg apparaat, dat helemaal in glanzende retro rondingen is uitgevoerd. Smeg zelf heeft een fantastische
espressomachine, die compatibel is met zowel gemalen koffie als ESE pods. Met een prijs van £ 319 is het echter meer dan een derde duurder dan het gezamenlijke Lavazza-Smeg aanbod.

En dat is echt het belangrijkste punt in het voordeel van de (diepe adem) Lavazza A Modo Mio Smeg koffiemachine. U krijgt al het aantrekkelijke van een Smeg machine voor een Lavazza prijs.

Lavazza Smeg koffiezetapparaat met koffiecapsules

Hij kost £199 en is verkrijgbaar in rood, zwart of crème
op de site van Lavazza en zal binnenkort voor dezelfde prijs verkrijgbaar zijn bij John Lewis. In november lanceren beide sites ook een bundel van £300 (een besparing van bijna £50), waarbij het koffiezetapparaat wordt gecombineerd met de melkopschuimer van Smeg.

Het is moeilijk om iemand te bedenken die hier niet blij mee zou zijn als kerstcadeau.

Als je op zoek bent naar meer opties, bekijk dan onze round-up van
de beste koffiezetapparaten die we hebben getest, waar je drie apparaten van Smeg en Lavazza in de top tien ziet.

Recent Content