Dreo Echte HEPA Luchtzuiveraar review


Dreo is een merk van huishoudelijke apparaten, gespecialiseerd in luchtverzorgingsproducten, zoals kachels, ventilatoren, compacte airconditioners en meer. Wij reviewen de True HEPA luchtreiniger.

Ontwerp en uiterlijk

De meeste luchtreinigers hebben de neiging om lompe, karakterloze, witte dozen te zijn. Dreo heeft iets heel anders ontworpen: een keurige, zwarte cilinder.

Het is een compact apparaat (25x25x38.6cm/ 9.84×9.84×15.2in). Als je het je probeert voor te stellen, is het ongeveer even groot als drie op elkaar gestapelde verjaardagstaarten. Toegegeven, dat zou veel taart zijn, maar het is een petite hoeveelheid luchtreiniger.

Hij is ook heel licht (3,3 kg), dus je kunt hem gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatsen, als dat nodig is.

De luchtinlaten bedekken de volledige onderste helft van het toestel, voor een luchtzuivering van 360°. De luchtuitlaat bevindt zich aan de bovenkant van de zuiveraar en als u hem op turbo hebt gezet, komt er een krachtige, ventilatorachtige luchtstroom uit.

Aan weerszijden van de luchtuitlaat bevindt zich het bedieningspaneel, met acht knoppen en gekoppelde controlelampjes.

Dreo bedieningspaneel

Via het bedieningspaneel kunt u het apparaat in- en uitschakelen; een timer instellen om het apparaat na twee, vier of acht uur uit te schakelen; één van de drie handmatige vermogensinstellingen kiezen, of op de automatische modusknop drukken, die het vermogen automatisch aanpast op basis van het luchtkwaliteitsniveau.

Er is ook een turboknop om onmiddellijk het maximale vermogen te krijgen, en een slaapstandknop voor de stilste stand.

Wat betreft de onderhoudsinstellingen, is er een kinderslot en een filter reset-indicatielampje, dat je laat weten wanneer het luchtfilter moet worden vervangen. Dreo geeft geen schatting van hoe lang een filter meegaat, maar vervangingsfilters zijn prijzig:
29,99 dollar per stuk bij Dreo.

U kunt het filter niet met de hand wassen, omdat de actieve koollaag regelmatig moet worden vervangen om effectief te zijn.

Wat kan de True HEPA luchtreiniger aanpakken?

Het heeft een H13 True HEPA filter, dat 99,97% van de deeltjes tot 0,3 micron opvangt, een ultrafijn nylon voorfilter om grotere deeltjes op te vangen, en een actieve koolstoflaag die slechte geuren, rook en schadelijke gassen zoals VOC’s (vluchtige organische verbindingen) wegvangt.

Wat dit in de praktijk betekent is dat de Dreo True Hepa Air Purifier een goede all-rounder is die zich zal ontdoen van de twee belangrijkste categorieën van verontreinigende stoffen in je lucht. De eerste is fijnstof of deeltjesvervuiling, dat zijn alle stukjes stof, vuil en roet die afkomstig kunnen zijn van wegen in de buurt of open haarden die u misschien heeft.

VOC’s zijn de tweede categorie. Dit zijn gassen, vaak gevaarlijke gassen zoals formaldehyde, die worden uitgestoten door schoonmaakmiddelen, oplosmiddelen, verzorgingsproducten, verf en spuitbussen.

Zowel fijnstof als VOC’s kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

Hoewel we niet kunnen verifiëren hoe effectief het is, in lab-achtige omstandigheden. Maar wat we wel kunnen zeggen is dat op papier, het alles heeft wat je nodig hebt om je lucht te reinigen. Het zou ook moeten helpen met allergenen zoals huidschilfers van huisdieren en pollen.

Prestaties

De Dreo luchtreiniger is eenvoudig op te zetten. Het enige wat je hoeft te doen is de zuiveraar om te draaien en het deksel naar de filterkamer open te draaien. Verwijder vervolgens de plastic verpakking van het filter, leg het terug op zijn plaats, draai het om en zet het apparaat aan.

Dreo luchtfilter

U moet ervoor zorgen dat er genoeg ruimte rondom is voor de luchtreiniger om lucht aan te zuigen, dus plaats hem niet naast een muur. Het heeft een vrije ruimte van ten minste 38 cm rondom nodig.

Als hij eenmaal aan staat, zie je een indicatorlampje voor de luchtkwaliteit. Aanvankelijk doorloopt het vijf kleuren voordat de juiste kleur is gekozen: blauw (voor uitstekende luchtkwaliteit), groen (goed), oranje (matig) en rood (slecht).

Indicatorlampje luchtkwaliteit

Dreo’s luchtreiniger heeft een schone lucht afgifte (CADR) van 176 kubieke meter per minuut of 300 kubieke meter per uur, en een effectief bereik van 273 sqft of 25,4m2. Dit betekent dat het effectief is in kleinere kamers, zoals een slaapkamer of kleinere leefruimte.

Het heeft geen zin om hem in de hoek van een grote kantoorruimte te zetten en te hopen dat hij de lucht zuivert. Het zal niet in staat zijn om dat effectief te doen.

Dreo beweert dat het de lucht van een 300 vierkante meter woonkamer kan reinigen in 13,2 minuten, waar we enigszins sceptisch over zijn. Het zou een enorme hoeveelheid luchtstroom nodig hebben om dat te doen, en gelijke toegang tot alle lucht in de kamer. In plaats daarvan reinigt hij waarschijnlijk alleen het gebied het dichtst bij het apparaat.

Toch zou dit in je voordeel kunnen werken als je een luchtreiniger zoekt om ’s nachts naast je bed te zetten of overdag in de buurt van je bureau om allergieën of hooikoorts te helpen bestrijden. Met andere woorden, wij denken dat hij het beste werkt als een persoonlijke luchtreiniger.

Hij is ook erg stil in gebruik, met een bedrijfsvolume van 20-54 dB. Op de laagste stand is dat inderdaad erg stil. Je zou hem naast je bed kunnen zetten en het zou onwaarschijnlijk zijn dat je er last van hebt.

De hoogste stand zou voor mij echter te storend zijn om te gebruiken als ik bijvoorbeeld TV aan het kijken was. Dat gezegd hebbende, heb ik hem op de hoogste stand gezet om hem te testen en daarna volledig uitgezet terwijl ik deze recensie schreef.

Prijs en beschikbaarheid

De Dreo True HEPA luchtreiniger is te koop in de VS. U kunt hem momenteel niet in Engeland kopen, hoewel
het kan naar u worden verzonden. Hij heeft geen transformator nodig – een eenvoudige
VS naar UK adapter zal u toelaten om het te gebruiken.

Hij heeft een RRP van $149,99, wat heel redelijk is voor een luchtzuiveraar. De beste prijs die we op het moment van schrijven kunnen vinden is op Amazon, waar hij
momenteel verkrijgbaar voor $125.99. Houd er rekening mee dat het vervangen van filters extra kosten met zich meebrengt.

Verdict

Hoewel hij krachtig is voor zijn formaat, is dit een compacte luchtreiniger. U zult er het meeste profijt van hebben in een kleinere kamer of als een persoonlijke luchtreiniger, om u comfortabel te houden terwijl u werkt of slaapt. Hij kan ook handig zijn om de luchtkwaliteit te verbeteren als je aan het schilderen of decoreren bent.

Specs

Dreo Echte HEPA Luchtzuiveraar: Specs

  • Nominaal vermogen 36W
  • Ingang: 120V
  • Effectief bereik: 325.4m2/ 273FT2
  • CADR: 176CFM, 300CMH
  • Bedrijfsvolume: 20-54dB
  • Afmetingen: 25x25x38.6cm/ 9.84×9.84×15.2in
  • Gewicht: 3.3kg/ 7.3lbs

Recent Content