Dualit lanceert een reeks barista tools


Het Britse merk van kleine apparaten Dualit lanceert een complete set barista-gereedschappen die een thuiskoffieopstelling compleet maken. Het nieuwe assortiment omvat een handmaler, een tamper, een klopbakje en een opschuimkan en thermometer.

Maar wat zijn deze artikelen en heb je ze echt nodig?

Er zijn een paar manieren om thuis koffie te zetten. Je kunt oploskoffie gebruiken, in dat geval heb je alleen een waterkoker en een lepel nodig. Je kunt een pod- of een capsule-apparaat gebruiken, en die zijn over het algemeen vrij autonoom. Je kunt hoogstens investeren in een aparte melkopschuimer, zoals
de MilkEasy van Lavazza, die de melk voor uw koffie verwarmt en opschuimt.

Maar als je een espressomachine (die niet geschikt is voor pods), een AeroPress, een Moka Pot, een cafetière of een Chemex gebruikt om verse koffie te zetten, moet je in wat meer apparatuur investeren. Wij beoordelen wat het belangrijkst is.

Bonenmaler

Dit is, hands-down, het belangrijkste item om te hebben. Als je in één ding investeert, moet het een koffiemolen van hoge kwaliteit zijn. Als je meer informatie over koffiemolens wilt, hebben we
een diepgaand artikel dat je kunt lezen, maar de korte versie is dat slecht gemalen bonen de smaak van je koffie zullen beïnvloeden.

Het grootste probleem zijn ongelijk gemalen bonen, waardoor je grote brokken (‘boulders’) en stof (‘fines’) overhoudt. Omdat de fijne bonen veel sneller brouwen dan de grote brokken, over-brouwen ze en geven ze een bittere smaak aan de koffie.

Een echt goede molen maalt zeer gelijkmatig, waardoor je een zachtere smaak overhoudt. De manier om dit te bereiken is op zoek te gaan naar een braam en niet naar een snijmolen. Bramen zijn scherper. Ze zullen de bonen niet fijnstampen zoals een mes dat zal doen.

Het addertje onder het gras is dat braammalers duurder zijn dan mesjes. Dualit’s manuele bonenmaler is niet de goedkoopste – je kan een goede maler krijgen voor iets minder – maar hij heeft alles wat je nodig hebt.

Dualit molen

Hij heeft 40 maalinstellingen. Afhankelijk van hoe u uw koffie zet, hebt u een andere maalgraad nodig. Voor een sterke espresso is bijvoorbeeld een fijne maling nodig en voor een cafetière een grove maling. Dankzij het grote aantal maalinstellingen kunt u experimenteren en de perfecte maling voor uw proces vinden.

De molen heeft een ergonomische eikenhouten bolgreep en de roestvrijstalen bramen kunnen worden verwijderd voor eenvoudige reiniging. U kunt
kopen op de website van Dualit voor € 99,99.

Als u op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie, de Hario handkoffiemolen met keramische bramen
verkrijgbaar bij Amazon UK voor £32.

Klopdoos

Een klopdoos is alleen nodig als u een espressomachine gebruikt. Je hebt er geen nodig als je een ander soort koffiezetapparaat gebruikt. Zelfs dan lijkt het misschien een onnodige uitrusting, omdat het in wezen een aanrechtbak is waarin u gebruikt koffiedik kunt legen.

De functie ervan is echter om je portafilter te beschermen. (De portafilter is het onderdeel van de espressomachine met een handvat aan de ene kant en een kopje voor gemalen koffie). Na verloop van tijd kunt u uw portafilter beschadigen door deze herhaaldelijk uit te schrapen of tegen de rand van de afvalbak te stoten om de gemalen koffie te verwijderen.

Een klopbakje heeft een stevige, met rubber beklede staaf over de bovenkant die een bash bar wordt genoemd en je kunt je portafilter hier een goede klap tegen geven om de gemalen koffie los te maken en het portafilter zal niet vervormd raken. Een goede klopkast moet ook een rubberen of siliconen basis hebben, zodat hij stevig op uw aanrecht blijft staan als u er tegenaan beukt.

Klopdoos

De Dualit-optie, die in juli te koop zal zijn voor £ 34,99, heeft een verwijderbare staaf voor eenvoudig schoonmaken en een siliconen greep op de basis. Een meer budgetvriendelijke optie is de Grindenstein uitklopbox, die
te koop is bij Amazon UK voor £18.

Tamper

Als je een espressomachine hebt, zal er zeer waarschijnlijk een tamper bij geleverd zijn. Het kan een multitool zijn, met aan de ene kant een tamper en aan de andere kant een koffieschepje.

Je hebt een tamper nodig om de gemalen koffie in je portafilter te stoppen voor gebruik en als zodanig is het een essentieel gereedschap. En als je een vervanger nodig hebt, kun je een plastic exemplaar kopen voor slechts £2.

Duality stamper

Maar als het ritueel van koffiezetten belangrijk voor je is en je een echt mooie tamper wilt, dan is die van Dualit een heel goede optie. Hij is van roestvrij staal, met een mechanisme dat op een veer werkt. Hij is in juli te koop bij Dualit voor €34,99. Een heel mooi alternatief is deze tamper van roestvrij staal met een houten handvat, die
verkrijgbaar bij Amazon UK voor £15.98.

Melkkan & thermometer

Als je espressomachine een melkopschuimer heeft, heb je een kannetje voor de melk nodig. In tegenstelling tot een tamper wordt een espressomachine niet altijd met een kan geleverd, maar je hebt waarschijnlijk al iets geschikt in de keuken staan. Zo niet, dan kunt u er een kopen voor slechts € 9, zoals deze
350ml roestvrij stalen kan van Amazon UK.

Er zijn een paar kwaliteiten die een opschuimkan moet hebben. Idealiter zou het gemaakt moeten zijn van roestvrij staal. Het is hittebestendig en zal de melk niet bederven met een metaalsmaak, zoals sommige kannen kunnen doen. Het moet ook klein genoeg zijn om onder het pijpje van uw koffiezetapparaat te passen, dus het mag niet groter zijn dan een kleine mok.

Melkkan

Dualit’s versie van de melkkan is gemaakt van roestvrij staal, heeft een inhoud van 460ml en een fijne schenktuit voor het geval je je wilt verdiepen in latte art (erm). Het is vanaf juli verkrijgbaar op de website van Dualit voor £39.99.

Dualit’s kan komt ook met een clip-on melk thermometer, dat is echt een leuke touch. Als je er op gebrand bent om je cappuccino precies goed te krijgen, heb je zo’n ding nodig. De ideale temperatuur om opgeschuimde melk op te warmen ligt tussen 55 tot 65°C. Dan smelten de vetten tot een vloeistof en gaan de belletjes in het schuim niet kapot. Dit is het geheim van een perfect opgeschuimde cappuccino.

Je kunt
een clip-on melk thermometer kopen voor slechts £4.99. Als alternatief,
voor £10.99, kun je een melkkan kopen met een ingebouwde temperatuur display.

Als u op zoek bent naar een koffiezetapparaat, lees dan ons overzicht van
de beste aanbiedingen voor koffiezetapparaten en onze gids met
de beste koffiezetapparaten die we hebben getest.

Recent Content