Dyson 360 Heurist robotstofzuiger review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

 • Stijlvol & compacte voetafdruk
 • Uitstekende reinigingsprestaties
 • Handige app met slimme functies

Nadelen

 • Dure
 • Kleine vuilnisbak
 • Groter dan de meeste

Ons oordeel

Als je er een kunt betalen en het niet erg vindt om hem regelmatig te legen, is de 360 Heurist een van de beste robotstofzuigers die er zijn. Stijlvol, slim en krachtig.

Dyson is terug met een vernieuwde versie van zijn robotstofzuiger. Zoals je van het merk mag verwachten, ziet hij er goed uit, werkt hij erg goed, maar is hij voor de meeste huishoudens waarschijnlijk te duur om te rechtvaardigen.

Ontwerp & bouw

Zoals je van Dyson mag verwachten, is de 360 Heurist met gemak een van de best uitziende robotstofzuigers op de markt. Terwijl de rest er typisch uitziet als grote zwarte ijshockey pucks, komt de 360 met zijn eigen stijl.

Hij lijkt veel op de 360 Eye, maar komt in een opvallende metallic blauwe kleur met een halfmatte afwerking en heeft zilveren, oranje en rode accenten. Het futuristische ontwerp zorgt ervoor dat hij opvalt en dat je hem niet voor iets anders aanziet dan voor een Dyson product.

Of je van het ontwerp houdt is aan jou, maar ik vind het erg mooi. Het is echter jammer dat er geen andere kleuren beschikbaar zijn voor iedereen die geen fan is.

Dyson 360 Heurist ontwerp

De Dyson 360 Heurist is compacter dan rivalen als het gaat om diameter en dat is verfrissend. Het betekent dat hij niet zo veel vloerruimte inneemt, wat vooral prettig is als hij niet in gebruik is.

Hij is echter veel groter dan andere, wat ofwel een probleem is of eigenlijk een reddende engel. Het hangt ervan af of je met de 360 onder bepaalde meubels wilt schoonmaken of niet. Hoewel hij niet onder mijn sofa kan zoals anderen, betekent het ook dat hij daar niet vast komt te zitten en een lastige reddingsoperatie nodig heeft.

Het is de moeite waard om je voor de aankoop op te meten als dit een punt van zorg zal zijn. Een pluspunt is dat het dankzij de holle handgrepen aan beide zijden heel gemakkelijk is om de Dyson robot door het huis te dragen wanneer dat nodig is.

Het zilveren gedeelte met het herkenbare buisvormige ontwerp van Dyson is afneembaar en bevat de stofbak. Bovenop, in het midden van de oranje ring, bevindt zich een 360 camera waarmee de robot door de kamer kan kijken.

Dyson 360 Heurist knop, lichten en camera

Het wordt gesierd door een lichtring waar acht LED’s oproepbaar zijn wanneer het te donker wordt voor de camera om te zien. Het andere te vermelden designpunt is de enkele knop bovenop, waarmee het apparaat kan worden gestart/gestopt.

De knop wordt omringd door statuslampjes, zodat je dingen weet als of de 360 Heurist Wi-Fi-connectiviteit heeft, het batterijniveau en blokkades.

Een opvouwbaar plastic wit dockingstation is een tikkeltje flimsy, maar de meeste zijn dat, en het doet het werk. De stroomkabel heeft een behoorlijke lengte en de stekker heeft een schuifgedeelte zodat je overtollig snoer kunt oprollen en opruimen.

Functies en prestaties

U kunt de knop op de Heurist gebruiken voor de bediening, maar eigenlijk wilt u de Dyson app. Het is een uitstekend stukje software, waarin alles duidelijk en eenvoudig wordt uitgelegd. Het bevat ook een handige sectie over het gebruik van uw robot, wat een soort visuele handleiding is.

En als pluspunt, het kan gebruikt worden met andere compatibele Dyson producten zoals de
Pure Hot+Cool.

Dyson 360 Heurist app

Binnen de app kun je basisdingen doen, zoals plannen wanneer je wilt dat de 360 schoonmaakt – misschien wanneer je weet dat je het huis uit zult zijn. De 360 Heurist kan met zijn camera ook de kamers van uw huis in kaart brengen, die kunnen worden opgesplitst in zones.

Het niveau van controle betekent dat je de robot kunt vertellen welke zone of meerdere zones hij moet schoonmaken. U kunt ook verschillende instellingen aan elke zone toewijzen, zoals het vermogensniveau en de beperkingen die moeten worden gebruikt. U wilt bijvoorbeeld misschien niet dat de borstelstang op een duur tapijt draait en het risico loopt dat het beschadigd raakt.

Er zijn drie vermogensniveaus waaruit je kunt kiezen, dus het is handig om te kunnen bepalen op welke zones de 360 Heurist zijn uiterste best moet doen en op welke zones het wat minder hard mag.

Op maximaal vermogen is de Dyson 360 Heurist een van de best presterende robotstofzuigers die we hebben getest en hij zuigt veel meer stof en vuil op dan andere robotstofzuigers. Dit is een combinatie van de ruwe zuigkracht en de borstelstang over de hele breedte, die bij veel modellen slechts een klein dingetje in het midden is.

Dyson 360 Heurist rupsbanden en borstel

Die brede borstel helpt ook bij het bereik en de tankachtige rupsbanden in plaats van wielen zorgen ervoor dat de 360 beter manoeuvreert dan de gemiddelde robotstofzuiger.

In de stille modus, de optie met het laagste vermogen, heeft de Dyson een werktijd van 75 minuten. Dat is een vrij indrukwekkende hoeveelheid tijd, hoewel niet de langste die we hebben gezien.

Het is allemaal goed en wel om verbazingwekkende kracht en een lange looptijd te hebben – de 360 gaat terug naar de basis om op te laden indien nodig – maar het is enigszins zinloos als de stofbak zo klein is. De vormfactor van deze robots is beperkend, maar met 0,33 l is het een van de kleinste die we ooit gezien hebben en zal het vaak geleegd moeten worden tijdens een schoonmaakbeurt, tenzij uw huis al heel schoon is.

Dyson 360 Heurist stofzuiger

Prijs

Op £799, de Dyson 360 Heurist is een van de duurste robotstofzuigers die we bij Tech Advisor hebben getest. U kunt hem kopen
rechtstreeks, of bij retailers zoals
Amazon en
John Lewis.

Het komt overeen met de
Neato Botvac D7 Connected en de
iRobot Roomba 980 is nog prijziger met £899. Bekijk andere rivalen in onze tabel van de
beste robotstofzuigers.

Gezien de duurste Dyson steelstofzuiger, de
V11 Absolute
£599, is dat veel om te betalen, dus je moet echt willen dat de 360 het werk voor je doet, rekening houdend met het feit dat je hem nog moet legen enz.

Het is niet officieel verkrijgbaar in de VS, maar je kunt het kopen bij
Amazon voor $1,499.

Verdict

Misschien vind je het ontwerp niet mooi, maar ik wel en het is ontegenzeggelijk een van de meest opvallende opties op de markt. Het is jammer dat Dyson geen andere kleuren aanbiedt als je iets subtiels wilt.

Hij is compacter dan qua diameter, maar groter, dus denk er eerst over na of je wilt dat hij onder bepaalde meubels past – er zijn argumenten voor en tegen.

De Dyson app is een van de beste die er is en kan worden gebruikt met andere producten. De 360 Heurist kan een heleboel slimme dingen doen, zoals in kaart brengen, zones en beperkingen, dus er is veel controle en aanpassingsmogelijkheden.

De prestaties doen niet onder voor de besten, met veel zuigkracht – die instelbaar is – en een borstel over de hele breedte. De werktijd is ook goed, maar de Dyson wordt teleurgesteld door de kleine stofbak die in een oogwenk vol is.

Als je het niet erg vindt, is de andere barrière het hoge prijskaartje, dus het zou me niet verbazen als het moeilijk te rechtvaardigen is.

Specs

Dyson 360 Heurist: Specs

 • Connectiviteit: Dual-band Wi-Fi, Bluetooth
 • Looptijd: Tot 75 min
 • Inhoud: 0.33L
 • Afmetingen: 240x230x120mm
 • Gewicht: 2.51kg

Recent Content