Dyson lanceert een bacterie dodende luchtbevochtiger


De lanceringspresentatie van Dyson werd voorafgegaan door het feit dat velen van ons tot 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen. (Die informatie leek een beetje overbodig, gezien de huidige situatie. Hebben ze het nieuws niet gevolgd, of verlaten ze hun labs gewoon niet? Grote verrassingen in petto als ze dat eindelijk doen).

Hoe dan ook, er is waarschijnlijk nog nooit een tijd geweest waarin de kwaliteit van de binnenlucht zo actueel is en het nieuwe apparaat doet het werk van meerdere apparaten. De Pure Humidify + Cool meet niet alleen VOC’s (vluchtige organische stoffen), stofdeeltjes, temperatuur en vochtigheid in uw huis, maar zuivert uw lucht en stelt u in staat de vochtigheid ervan te regelen.

Om meer te weten te komen over termen als VOC’s en zwevende deeltjes,
lees ons artikel over hoe u de luchtkwaliteit in uw huis kunt verbeteren. Maar in het kort zijn stofdeeltjes alle kleine beetjes roet, huidschilfers, pollen, rook en chemicaliën die in de lucht rondzweven. Sommige daarvan zijn gevaarlijk voor je longen en je immuunsysteem, andere zijn irriterend voor je ademhalingsstelsel en weer andere zijn helemaal niet erg.

VOC’s zijn gassen, waaronder kankerverwekkende stoffen zoals benzeen en formaldehyde, die kunnen worden uitgestoten door producten in je huis. VOC’s kunnen afkomstig zijn van reinigers of ontsmettingsmiddelen, luchtverfrissers, een houtkachel of haardvuur, verf, lijm of kit.

Luchtbevochtigers zijn in Groot-Brittannië niet erg populair, omdat ons zeeklimaat voor de meeste mensen eerder neigt naar verzadiging. Te droge lucht verergert echter eczeem, schrale huid en ademhalingsproblemen. Luchtbevochtigers zijn ook nuttig om het mensen die zich niet lekker voelen comfortabeler te maken: ze worden bijvoorbeeld aanbevolen om de symptomen van Covid-19 te verzachten.

Telkens als er een Dyson product uitkomt, moeten we ons afvragen: wat is hier het punt van verschil? Waarom kost de Dyson versie van een bepaald apparaat meer dan concurrerende producten?

Critici zeggen dat ze over-engineered zijn. Fans zeggen dat het mini-technologische hoogstandjes zijn. Wat onbetwistbaar is, is dat er veel coole technische oplossingen zijn verwerkt in Dyson producten. Vanmorgen spraken we met Sam, een ingenieur van het New Products Innovation Team, en hij legde uit wat dit apparaat anders maakt dan zijn concurrenten.

Het probleem met luchtbevochtigers is dat ze warme, vochtige omstandigheden creëren die een perfecte voedingsbodem vormen voor bacteriën. Als u uw apparaat niet regelmatig leegt en schoonmaakt, zullen de bacteriën gedijen, zich vermenigvuldigen en door uw kamer worden geblazen.

Dyson’s ingenieurs hebben zich geconcentreerd op het verwijderen van bacteriën die via het water in het systeem worden gebracht. Eerst gaat het water langs een UV-C lamp die bacteriën doodt. Daarna gaat het naar een lucht-gaas verdamper. In het gaas van de verdamper zijn zilverdraadjes geweven die voorkomen dat bacteriën zich vermeerderen.

De machine heeft ook een reinigingscyclus. Dit beschermt het apparaat ook tegen kalkaanslag.

Er is nog een leuk stukje techniek. Dyson ventilatoren oscilleren en het is niet mogelijk voor dit product om hetzelfde te doen omdat de basis een grote watertank is. Dus hebben de ingenieurs dit gecompenseerd met een nieuw systeem: de natuurlijke briesmodus. De twee vaten die lucht uitstoten bewegen onafhankelijk van elkaar, zodat de twee geproduceerde luchtstromen op verschillende punten tegen elkaar botsen, waardoor de hoek en de snelheid van de stroom veranderen, wat een natuurlijk aanvoelende luchtstroom creëert in plaats van u in het gezicht te blazen met een onveranderlijke luchtstraal.

De Pure Humidify + Cool is Dyson’s nieuwe top luchtverzorgingsproduct, geprijsd op £599,99. U kunt het nu kopen bij
Dyson.nl. Is het het geld waard? Eén ding dat we kunnen zeggen over dit apparaat is dat er veel functionaliteit in zit. Het doet het werk van een luchtkwaliteitsmonitor (en het meet meer elementen van uw lucht dan de monitoren die we hebben bekeken), een luchtbevochtiger, een luchtreiniger en een ventilator. Maar, 600 pond is 600 pond en je kunt al die dingen zeker voor minder kopen.

Wil je meer Dyson info? Kijk dan eens naar Dyson’s andere recent gelanceerde producten, de
360 Heurist en
de Corrale, of bekijk onze round-up van de laatste
kortingen op Dyson producten.

Recent Content