Dyson lanceert zijn eerste stijltang: de Corrale

Dyson heeft zojuist een nieuwe toevoeging aan zijn haarverzorgingslijn gelanceerd – de Corrale stijltang. Het is een snoerloos apparaat met een magnetische oplaadkabel. De lithium-ion batterij gaat 30 minuten mee en is in een uur en tien minuten weer opgeladen. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren: de inmiddels vertrouwde Dyson fuschia of paars. U kunt
kopen op de Dyson site. Hij kost u 400 pond.

Dyson productlanceringen zijn altijd leuk vanwege de technische verhalen die erbij horen. De ‘cycloontechnologie’ die veel van zijn stofzuigers gebruiken, is een centrifugale separator die het stof zeer efficiënt uit de lucht haalt en in de stofbak van de stofzuiger doet belanden.

De Airwrap van het bedrijf maakt gebruik van het Coanda-effect om het haar te stylen zonder gebruik te maken van evenveel schadelijke warmte. (
Het Coanda-effect beschrijft de manier waarop gassen of vloeistoffen die in de buurt van een oppervlak stromen, de neiging hebben de vorm van het oppervlak te volgen. Het verklaart waarom je een zeer slechte tijd zult hebben als je iets uit een vat zonder tuit probeert te gieten, aangezien de vloeistof aan de zijkant van het vat blijft “plakken” en over je hele toonbank terechtkomt).

Dit keer is de grote claim van Dyson dat hij het haar steil maakt met slechts de helft van de schade die gewone stijltangen aanrichten. Als je ’s ochtends spiegelglad haar wilt, weet je dat hoe vaker je je golven steilt, hoe waarschijnlijker het is dat de verwarmde platen van je stijltang schade toebrengen aan de haarschachten.

De technologie achter de claim van Dyson bestaat uit flexibele platen die zich vormen naar de sectie van het haar dat wordt gestijld. Dit betekent dat de juiste hoeveelheid spanning wordt uitgeoefend op alle haarlokken, zodat het steile effect wordt verbeterd zonder dat er veel warmte hoeft te worden gebruikt.

Het bedrijf zegt: “Plat haar strijkijzers passen alleen spanning en warmte toe op het dikste deel van de haartooi, de strengen aan de randen worden niet vastgeklemd, waardoor ze slap hangen, onverwarmd blijven en flyaways achterlaten. Het vereist meerdere passages op dezelfde sectie van het haar om een gelijkmatige look te krijgen, tegen die tijd kan overtollige warmte hebben geleid tot verminderde kracht en minder glans.”

De platen zijn gemaakt van een mangaan-koperlegering om de warmtegeleiding en flexibiliteit te maximaliseren. Er zijn 15 micro-scharnierende facetten op elke plaat en elke plaat is met precisie bewerkt tot 65 micron dik (dat is ongeveer de breedte van een menselijke haar) om zich aan te passen aan de vorm van de haarlok die wordt rechtgetrokken. De platen zijn voorzien van een tourmaline coating om een ioniserend effect te creëren dat statische elektriciteit vermindert.

Dyson beweert 25 miljoen pond te hebben uitgegeven aan de Corrale en is zeven jaar bezig geweest met de ontwikkeling van het product. Technici die aan het product werkten, kweekten hun eigen haar en degenen die dat niet konden, gebruikten pruiken om de straightening-technologie op zichzelf te testen. Volgens het persbericht heeft één ingenieur zelfs zijn baard laten steilen.

De Corrale heeft drie warmtestanden en maakt gebruik van dezelfde warmtetechnologie als andere haarproducten van Dyson, waardoor de temperatuur veel nauwkeuriger wordt gemeten dan bij concurrerende producten.

De Corrale kost £400 en is te koop bij o.a.
Dyson. Hij heeft een vliegtuigveilige instelling, zodat de batterij kan worden verwijderd en hij in de handbagage kan worden meegenomen op een vlucht.

Ben jij een Dyson fan – of wil je er een? Om de laatste en beste aanbiedingen voor Dyson producten te bekijken, bekijk
ons overzicht van Dyson kortingen.