Dyson Omni-glide release datum, prijs en kenmerken


De Dyson Omni-glide betekent een verandering voor het merk. Tot voor kort heeft Dyson zich gericht op een one-size-fits-all benadering van snoerloze stofzuigers. Van de V7 tot de V11, elke snoerloze stofzuiger die het merk uitbracht was een nieuwe iteratie die, in grote lijnen, een verbeterde versie van dezelfde technologie bevatte.

Bijvoorbeeld, de batterijduur verbeterde van maximum 30 minuten met de V7 tot meer dan 60 minuten met
de V11, en vervolgens werd een verwisselbare batterij geïntroduceerd, om de reinigingstijd te verdubbelen.

En hoewel je kon kiezen uit een aantal uitbreidingen en accessoires, zoals de Animal-edities met schoonmaakgereedschap dat geoptimaliseerd is voor huizen met huisdieren, waren alle stofzuigers ontworpen om hetzelfde werk op dezelfde manier te doen.

Maar nu niet meer, want Dyson produceert nu veel meer gespecialiseerde stofzuigers. De eerste was de V11 Outsize, een supergrote versie van de V11, speciaal ontworpen om de problemen op te lossen die komen kijken bij het schoonmaken van grotere huizen. (Is het een succes? U kunt
meer te weten komen in onze review).

En nu is er de Omni-glide, die ontworpen is voor zowat het tegenovergestelde: kleinere woningen met harde vloeren. Om te zien hoe hij in het gebruik is,
lees onze review.

Wanneer is de release datum van de Omni-glide?

De Omni-glide is momenteel beschikbaar om
te koop bij Dyson in de VS, in
Australië en
het VK.

Wat is de prijs van de Dyson Omni-glide?

Hij kost $ 399,99 in de VS en AUD 599,99 in Australië. Daarmee is het een van Dyson’s meest betaalbare stofzuigers. Je zou helemaal terug moeten gaan naar
de V8 Animal om een ander model voor dezelfde prijs te vinden.

De prijs in het VK is £349,99, wat hetzelfde is als de huidige
Britse prijs van de Cyclone V10 Animal.

Omni-glide reiniging

Wat maakt de Omni-glide anders dan de V-serie?

De Omni-glide is een van Dyson’s kleinste, lichtste stofzuigers, alleen overtroffen door de iets lichtere Micro.

Zoals de naam al doet vermoeden, draait het allemaal om wendbaarheid. Hij dankt zijn naam aan zijn omni-directionele kop, die 360 graden kan draaien en in elke richting kan bewegen, dankzij het draaischarnier bovenaan en de vier wieltjes onderaan. Draai aan de handgreep en de kop draait 90 graden, zodat u zelfs zijwaarts kunt stofzuigen.

Omni-glide reinigingskop

Maar wat echt interessant is aan de Omni-glide is wat hij niet kan. Zoals we al zeiden, het is een gespecialiseerde snoerloze stofzuiger. Het is ontworpen om alleen op harde vloeren te werken. Dit is een beetje een koerswijziging voor Dyson, want het is zeker een nicheproduct: ofwel een voor stedelingen of een tweede stofzuiger voor mensen met grotere huizen om als keukenhulpje te gebruiken.

Wat zijn de kenmerken van de Omni-glide?

De Omni-glide betekent een groot herontwerp voor Dyson. Hij lijkt op geen van de snoerloze stofzuigers uit de V-serie. Deels is dit te danken aan de geheel nieuwe reinigingskop. Deze is voorzien van een dubbele borstelstang, waardoor hij efficiënt in elke richting reinigt.

Maar ook het handvat en de (verwijderbare) batterij zijn opnieuw ontworpen. In de nieuwe, slanke vorm wordt de batterij boven in het handvat geklemd. De twijfelachtige trekker, die moet worden ingedrukt terwijl de stofzuiger in gebruik is, is verwijderd ten gunste van een eenvoudige aan/uit-knop.

Omni-glide batterij

Deze veranderingen hebben ertoe bijgedragen dat de Omni-glide een van Dyson’s lichtste stofzuigers is, met een gewicht van slechts 1,9 kg (wat hem veel lichter maakt dan zelfs de
Halo Capsule, de lichtste krachtige snoerloze stofzuiger die we ooit hebben getest).

Hij is ook slank, met afmetingen van 108×9,1×20,6 cm (42,4×3,6×8,1in), dus hij past in smalle kieren. Het nieuwe ontwerp betekent ook dat hij perfect plat kan worden gelegd, zodat hij gemakkelijk onder banken en andere lage meubels past.

Maar de lichtheid en manoeuvreerbaarheid hebben een prijs. De Omni-glide heeft een werktijd van slechts 20 minuten, dat is minder dan een derde van de batterijduur van de V11. Zijn zuigkracht is ook niet zo krachtig, met slechts 8 cyclonen, vergeleken met de 14 van de V11. En de stofbak is piepklein: slechts 0,05 gallon/ 0,23 liter.

Je kunt ook afscheid nemen van de toeters en bellen: de Omni-glide zal niet beschikken over het LCD-touchscreen dat je op de V11 ziet.

Met welke accessoires wordt de Omni-glide geleverd?

In de VS wordt de Omni-glide geleverd met slechts vier accessoires: de omnidirectionele reinigingskop met zachte rol, een combi-kierenzuigmond (die een borstel en een kierenzuigmond combineert), een dockingstation en een oplader. Dit is heel wat anders dan de Outsize, die wordt geleverd met tien gereedschappen en hulpstukken (plus zijn dockingstation).

Zoals we weten, verandert Dyson vaak welke tools beschikbaar zijn voor elk gebied. In het Verenigd Koninkrijk zal de Omni-glide ook worden geleverd met een mini-gemotoriseerd gereedschap en een andere reinigingskop. We weten niet welke hulpstukken beschikbaar zullen zijn in Australië.

Maar, de Omni-glide zal compatibel zijn met een aantal andere Dyson tools, die je apart kunt kopen. Voor de VS zijn dit onder andere de
mini-gemotoriseerde tool (voor zachte oppervlakken en bekleding), de
lichtpijp spleetzuigmond (voor het verlichten en schoonmaken van donkere ruimtes) en de werkbladzuigmond.

Om te zien wat wij vonden van Dyson’s nieuwste releases, kijk naar
onze review van de Dyson V11 Outsize,
de V15 Detect en
de Omni-glide zelf.

Voor meer snoerloze stofzuigeropties, bekijk onze round-up van
de beste stofzuigers die we hebben getest.

Recent Content