Dyson’s nieuwe robotstofzuiger, de 360 Heurist, is een lerende machine


De 360 Heurist is geprijsd op een portemonnee-busting
£799.99. Maar dat zal niemand met interesse in Dyson producten verbazen. Het echte verhaal is wat het doet en of het dat echt waard kan zijn voor u.

Er zijn vragen geweest of Dyson de robotstofzuigermarkt had verlaten, omdat het niet het inmiddels normale beleid van techbedrijven heeft gevolgd om zijn product elk jaar te updaten – of het nu iets nieuws te bieden heeft of niet.

Maar nu, vier jaar later, vindt Dyson van wel. Lees onze volledige
Dyson 360 Heurist review.

Omdat Dyson denkt dat het de concurrentie al verslagen had op het gebied van kracht en zuigkracht, heeft het zijn energie gericht op navigatie en de leercapaciteiten van de machine. (Toch heeft hij 20% meer zuigkracht dan zijn voorganger).

De 360 Heurist maakt een kaart van je huis, die hij bijwerkt telkens hij het dock verlaat. Aangezien hij 20x meer geheugen heeft dan zijn voorganger – deze versie heeft 10GB – vergelijkt hij zijn huidige kaart met eerder opgeslagen versies en verfijnt hij deze voortdurend. Dit is een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van de meeste andere geavanceerde stofzuigers, die hun kaarten bij elk uitstapje weggooien en opnieuw aanmaken.

Dyson Heurist zijaanzicht

De kern van zijn prestaties is wat Dyson simultaneous location and mapping (SLAM) technologie noemt. De sensoren van de robot lezen elke 20 milliseconden een waarde, zodat hij altijd weet waar hij is en wat er in uw huis is veranderd.

Via de Dyson Link-app kun je schoonmaakzones instellen, zoals het helemaal vermijden van gebieden en het wijzigen van de schoonmaakmodus in gebieden met dikke tapijten.

Hij heeft een fish-eye lens met zes elementen die hem een gezichtsveld van 360 graden geven. Hij heeft ook een LED-lichtring, die in combinatie met spiegels werkt om het licht te focussen en het mogelijk te maken om bij weinig licht te stofzuigen. Dit zou een verbetering moeten zijn ten opzichte van het zwakste punt van de vorige Dyson: zijn minder dan uitstekende prestaties bij slecht licht.

De Heurist heeft acht sensoren: twee obstakelsensoren aan de voorkant, twee valsensoren, die helpen om trappen en soortgelijke valkuilen te vermijden, twee wandsensoren en twee voor de lange afstand. Deze combinatie betekent dat hij zo dicht mogelijk bij muren kan komen, en tot twee meter vooruit kan kijken. Intussen kan hij dankzij zijn tanktreden drempels oversteken en over obstakels klimmen.

Net als andere Dyson stofzuigers maakt hij gebruik van Cyclone-technologie – waarbij de centrifugaalkracht wordt gebruikt om stof en vuil op te vangen in de vuilnisbak – en heeft hij een borstelstang over de hele breedte.

Heurist onderkant

Dyson robotstofzuigers hebben gekozen voor een hoger, smaller ontwerp. Het nadeel hiervan is dat hij niet onder zoveel meubels kan komen als lager geplaatste stofzuigers. Daar staat tegenover dat hij met een diameter van slechts 23 cm wel in de kieren past die andere stofzuigers niet hebben.

We hebben hem nog niet getest, dus we kunnen je nog geen eindoordeel geven. Maar u weet waarschijnlijk al of u hem wilt hebben. U kunt hem
kopen bij Dyson in het Verenigd Koninkrijk, en ook
op de Dyson site in Canada.

Het is een groot jaar geweest voor nieuwe Dyson producten. Eerder deze maand, lanceerde het
haar stijltang gelanceerd, de Corrale. Dit volgt op de lancering van
de Lightcycle Morph in januari.

Om deals te zien op bestaande Dyson producten – en er zijn een aantal geweldige kortingen op dit moment – kijk naar onze ronde up van
de beste Dyson aanbiedingen.

Recent Content