Dyson’s nieuwe robotstofzuiger: prijs, release datum en functies


Er zijn tekenen dat Dyson een nieuwe robotstofzuiger op de markt heeft gebracht. Er is nog geen officieel woord uit van het merk, maar er zijn al wel enkele details opgedoken.

Tot nu toe heeft Dyson twee robotstofzuigers uitgebracht: de 360 Eye en 360 Heurist. Hun hardware verschilde op belangrijke punten van de meer traditionele robotstofzuigers van andere merken. Zo zijn ze groter en smaller dan de gemiddelde schijfvormige stofzuiger. Ze hebben ook rupsbanden over hun wielen.

De
360 Heurist was een upgrade van de Eye: zijn navigatie is slimmer, en hij heeft betere mapping en meer opties voor aangepaste reiniging en planning. Dus, wat zal de nieuwe robotstofzuiger brengen aan (een succesvolle stofzuigbeurt onder) de tafel? Dit is wat we weten.

Wanneer komt de nieuwe Dyson robotstofzuiger uit?

Vooralsnog is er geen releasedatum vastgesteld. De informatie die wel beschikbaar is, komt via
The Verge, die ontdekte dat Dyson details van een nieuw product had ingediend bij de FCC. Op
de ingediende documenten wordt de nieuwe robotstofzuiger gewoon de RBO3 genoemd. De FCC indiening zou erop kunnen wijzen dat het merk klaar is om de machine in de VS te lanceren.

In welke landen zal de nieuwe robotstofzuiger verkrijgbaar zijn?

We weten het niet zeker. De Dyson 360 Heurist werd echter niet in alle landen gelanceerd omdat het ontwerp ervan onverenigbaar werd geacht met sommige woonstijlen. Zo was hij te koop in een groot deel van Azië en Europa, maar niet in de VS, omdat hij niet goed zou werken in de gemiddelde Amerikaanse woning.

Dit doet ons speculeren dat de nieuwe stofzuiger op grote schaal beschikbaar zal zijn, hoewel we geloven dat hij zal worden geoptimaliseerd voor de Amerikaanse markt.

Hoeveel zal de nieuwe robotstofzuiger kosten?

Aangezien
de 360 Heurist in het VK £799,99 kost, verwachten we dat de nieuwe robotstofzuiger op een vergelijkbaar – of iets hoger – prijspunt zal uitkomen. In de VS zouden we rekenen op een prijs van $1.099,99 of meer.

Wat zijn de kenmerken van de RBO3?

Voorafgaand aan de vondst van The Verge begonnen geruchten te gonzen over de functies die in de volgende Dyson robotstofzuiger zouden kunnen verschijnen. Publicaties zoals
Tech Radar wezen op een patent dat door Dyson is aangevraagd voor een robot die de trap op kan klimmen, terwijl andere verkooppunten de aandacht vestigden op
een patent voor een robot met een klauw die voorwerpen kan vastgrijpen en mogelijk kasten en laden kan openen.

Dyson klimrobot patent foto

Hoewel Dyson bevestigde dat het de patenten
de patenten, maakte het duidelijk dat deze voor projecten in de niet-zo-nabije toekomst zijn – die het misschien wel of misschien niet eens op de markt zullen brengen. We hoeven dus niet te verwachten dat onze volgende robotstofzuiger ’s ochtends de trap opklimt om ons een kopje thee te brengen voordat hij begint met schoonmaken. (Toch is dat natuurlijk de droom.)

Wat veel meer solide is, is de FCC filing, die een goed gevoel geeft van wat we kunnen verwachten van een Dyson robotstofzuiger in de nabije toekomst.

Nieuwe robotstofzuiger foto uit indiening

Er zijn enkele gelijkenissen met vorige modellen. De kleurstelling is bijvoorbeeld vertrouwd: levendig, coblat blauw en nikkel, met rode accenten. De nieuwe vac lijkt ook de 360-graden camera van de Heurist en de LED-verlichtingsring te behouden, waarmee hij in het donker kan navigeren.

Dyson robotstofzuiger camera's

Maar er zijn veranderingen ten opzichte van eerdere modellen, waarvan de meest in het oog springende de vorm van de robotstofzuiger zelf is, die breder en korter lijkt. Hij heeft ook één platte kant, dus heeft hij meer gemeen met de
Neato Botvac dan vorige Dyson stofzuigers – oppervlakkig, tenminste.

Neato Botvac D7 vs nieuwe Dyson robotstofzuiger

En, zoals het label op de bovenkant van de machine zegt, zal de nieuwe vac worden aangedreven door een van Dyson’s nieuwe “Hyperdymium” motoren. Dit is de naam die Dyson heeft gegeven aan zijn nieuwe borstelloze motor, die het mogelijk maakt om krachtige, lichtgewicht machines te maken.

Onderkant van nieuwe Dyson robotstofzuiger

We zullen dit artikel bijwerken zodra er nieuwe informatie beschikbaar is. In de tussentijd, om uit te vinden wat wij vonden van de Dyson 360 Heurist, kunt u onze
praktijkreview. Of, voor meer opties, bekijk onze round-up van de
beste robotstofzuigers die we hebben getest.

Recent Content