Dyson’s nieuwe V11 stofzuiger heeft zijn eigen scherm


Dyson heeft de lancering aangekondigd van de nieuwste in zijn lijn van stofzuigers – de Dyson V11 – naast een nieuwe luchtzuiverende bureauventilator en een slimme LED-lamp.

De
V11 – de oorspronkelijk genoemde opvolger van
de V10 van vorig jaar – is een relatief eenvoudige verandering ten opzichte van het vorige model, met vooral een klein LCD-scherm en een nieuwe ‘slimme’ borstelkop die kan zien of hij op tapijt of op een harde vloer werkt.

Die ‘Auto’-modus werkt samen met de nieuwe High Torque-borstelkop, die de zuigkracht dynamisch verhoogt of verlaagt in overeenstemming met het oppervlak dat wordt gestofzuigd – zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het wisselen van borstelkop of instellingen terwijl u bezig bent. De borstelkop heeft ook een schuifknop om de zuigkracht nog beter te kunnen regelen.

Als u het liever handmatig houdt, is er het gebruikelijke aanbod van andere opzetborstels en twee andere vermogensstanden: Eco en Boost. De Eco-stand is ontworpen voor de lastigste plekjes en de Boost-stand voor lichtere schoonmaakwerkzaamheden. Dit is ook de stand die volgens Dyson een batterijduur van 60 minuten biedt, terwijl de andere standen veel korter werken.

Dat is waar het LCD-scherm om de hoek komt kijken. Hiermee kun je niet alleen van modus wisselen, maar het geeft je ook een dynamische schatting van de resterende werktijd. En mocht er iets misgaan, dan waarschuwt het scherm u ook voor eventuele fouten, en geeft het advies over waar blokkades zitten en hoe u die kunt verhelpen.

Zoals altijd bij Dyson is het enige minpunt de prijs. De V11
begint bij 499,99 pond en is verkrijgbaar in de Animal en Absolute uitvoeringen – de laatste inclusief een paar extra opzetborstels. Bekijk onze gids voor de
beste Dyson aanbiedingen voor tips over hoe u oudere Dyson technologie voor minder kunt vinden.

Dyson heeft vandaag echter ook twee andere producten gelanceerd: de Pure Cool Me en de Lightcycle.

De
Pure Cool Me is de nieuwste
luchtzuiveringsventilator, maar deze keer heeft hij een vrij radicaal herontwerp gehad. De iconische, blaasloze cirkel van het bedrijf is verdwenen en vervangen door een mysterieuze plastic bol.

De nieuwe ventilator, die verkrijgbaar is voor € 299,99, is ontworpen voor bureaus en nachtkastjes, met een lager volume, een meer gerichte luchtstroom, slaaptimers en een omgevingslichtsensor die het LCD-scherm automatisch uitschakelt in het donker. Het enige nadeel is dat er geen ondersteuning is voor de Dyson Link app – maar aangezien je hem waarschijnlijk alleen zult gebruiken als je er pal naast staat, is dat eigenlijk wel prima.

Last but not least, de
Lightcycle is geen Tron-fiets (hoewel als er iemand komt, is het waarschijnlijk Dyson): het is een lamp die een mix van zes verschillende LED’s met variabele helderheid, intensiteit en temperatuur gebruikt om de dag-nachtcyclus na te bootsen.

Je krijgt helderder, kouder licht in het midden van de dag, en warmer, zachter licht in de ochtend en avond, zonder dat vervelende blauwe licht dat ons allemaal wakker houdt ’s nachts. Er is een app om het te bedienen, waarbij de lichtcyclus rekening houdt met je leeftijd en locatie om de timing goed te krijgen – en handmatige bediening om het allemaal op te heffen indien nodig.

Je kan hem krijgen in bureau- en vloervarianten
en de arm is zo ontworpen dat u het licht naadloos verticaal, horizontaal en 360 graden kunt verplaatsen.

Recent Content