Dyson’s V15 Detect kan horen hoe stoffig uw vloer is


Het ziet ernaar uit dat er in 2021 een recordoogst aan nieuwe snoerloze Dyson stofzuigers zal worden uitgebracht, in plaats van alleen de verwachte V12. In navolging van de lancering van
de enorme V11 Outsize in het VK, heeft de Amerikaanse site van Dyson twee nieuwe snoerloze stofzuigers aangekondigd: de V15 Detect en de Omni-glide.

De Dyson V15 Detect

De V15 is Dysons krachtigste stofzuiger tot nu toe, met 230AW zuigkracht tegen de 220 van de V11 Outsize. Maar deze nieuwe snoerloze stofzuiger vertegenwoordigt niet de zoveelste stapsgewijze verbetering, maar is voorzien van totaal nieuwe technologie.

Detect in de naam verwijst naar de akoestische en lasertechnologie van de stofzuiger.

De V15 wordt geleverd met de nogal lieflijke naam ‘Laser Slim Fluffy Head’, die is voorzien van een groene laserdiode. De diode verlicht stof, waardoor stofdeeltjes die vroeger met het blote oog onzichtbaar waren, zichtbaar oplichten. Dus, als je meer stof kunt zien, kun je meer stof kwijt raken.

Maar de V15 ziet niet alleen stof, hij hoort het ook. Hij is uitgerust met een akoestische piëzo-sensor die de stofdeeltjes die hij tegenkomt, meet en telt. Informatie over de hoeveelheid en grootte van de stofdeeltjes wordt naar het LCD-scherm gestuurd, zodat de gebruiker kan zien hoe effectief zijn schoonmaakproces is.

Bovendien zal de zuigkracht in de automatische modus responsief zijn en automatisch toenemen en afnemen afhankelijk van de hoeveelheid stof die hij tegenkomt.

Er komen ook twee opnieuw ontworpen reinigingskoppen, ontworpen om af te rekenen met ieders meest gehate aspect van stofzuigen: vieze haren die verstrikt raken in de rol. De anti-klit haarschroef is een schuine, kegelvormige borstelstang die haren spiraalsgewijs van de stofrol af en in de vuilnisbak duwt.

De High Torque reinigingskop zal ook voorzien zijn van anti-klit technologie. Deze heeft een kam van polycarbonaat die het haar opvangt en voorkomt dat het in de borstelharen verstrikt raakt.

Het filter op de V15 is verbeterd ten opzichte van de industriestandaard Hepa-kwaliteit, zodat het niet slechts 99,7% van de deeltjes van 0,3 micron of groter, maar 99,99% oppakt en tegenhoudt. De andere pas uitgebrachte stofzuiger, de Omni-glide, heeft dezelfde verbeterde filtercapaciteit.

Deze innovaties zijn ontworpen als antwoord op de toegenomen bezorgdheid van mensen over hygiëne in de post-pandemische wereld. Ze zijn bedoeld om gebruikers meer vertrouwen te geven in het succes van hun reiniging. Maar het zal ons benieuwen of ze geruststellen of juist meer zorgen baren.

De V15 Detect is nu verkrijgbaar
bij Dyson US voor $699,99. De UK release datum is nog niet bevestigd maar de UK prijs zal £599 zijn. U kunt zich aanmelden met uw emailadres
op de Dyson website en er wordt contact met u opgenomen wanneer hij beschikbaar is.

De Omni-glijder

De Omni-glide is een andere gloednieuwe snoerloze Dyson stofzuiger, speciaal ontworpen voor harde vloeren. Zoals de naam al doet vermoeden, draait het bij deze slanke kleine stofzuiger allemaal om wendbaarheid. Hij kan in elke richting bewegen, ook zijwaarts, dus het is gemakkelijk om rond obstakels te zuigen.

Hij past ook in kleine ruimtes van slechts 8,15 inch. Het is in veel opzichten het tegenovergestelde van de Outsize, die een enorme, krachtige stofzuiger is, met een stofbak die 150% groter is dan die van de V11 en een 25% bredere reinigingskop.

Dyson Omni-glide

De Omni-glide is de eerste snoerloze Dyson stofzuiger die niet alleen groter en beter is, maar ook speciaal is ontworpen voor mensen die in flats of kleinere moderne huizen met houten vloeren wonen.

Hij is nu verkrijgbaar bij
de Dyson site in de VS voor $399,99. Een UK release datum is nog niet bevestigd, evenmin als de UK prijs.

Om te zien wat wij vonden van Dyson’s nieuwste UK release, bekijk
onze review van de monster Dyson V11 Outsize.

Recent Content