Ecovacs Deebot 711 review

In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

De Deebot 711 is niet de slimste robotstofzuiger die er is, of de krachtigste, of de stilste. Maar hij is behoorlijk goed in al deze drie dingen, met genoeg flexibiliteit in verschillende schoonmaakmodi en -opties om in de meeste huizen te passen.
Het Smart Navi 2.0 systeem doet zijn naam eer aan en laat de stofzuiger beter navigeren door meubels en obstakels dan sommige aanzienlijk duurdere rivalen. We zouden graag de mogelijkheid zien om ‘no-go areas’ te markeren in de app, maar buiten dat is er niet veel reden om meer dan dit uit te geven aan een robotstofzuiger.

Ecovacs is een van de belangrijkste namen in de robotstofzuigsector geworden dankzij zijn lijn van Deebot-stofzuigers, die er bijzonder goed in slaagt om een aantal high-end slimme functies te verpakken in stofzuigers die betaalbaarder zijn dan veel van de concurrentie.

Hetzelfde geldt voor de Deebot 711, een robotstofzuiger die slimmer is dan de vlaggenschepen van sommige rivaliserende bedrijven, voor een fractie van de prijs. Hier is hoe hij zich verhoudt tot de
de rest van de robotstofzuigmarkt.

Prijs & beschikbaarheid

De Deebot 711 is op dit moment verkrijgbaar in de VS,
met een prijs van 349 dollar, maar u kunt hem misschien voor minder vinden.

In het Verenigd Koninkrijk is hij nog niet te koop, hoewel andere Deebot-apparaten hier wel te koop zijn, dus we verwachten de 711 uiteindelijk wel te zien.

Serieuze slimmeriken

De belangrijkste functie van de Deebot 711 is wat Ecovacs Smart Navi 2.0 noemt – verbeterde kaartensoftware die de stofzuiger helpt de beste routes in uw huis te leren en te onthouden, zodat hij de hele plattegrond bestrijkt.

In de praktijk betekent dit dat hij zijn best doet om methodisch heen en weer te gaan over de vloer totdat hij obstakels of muren tegenkomt. Uiteraard werkt dit beter in grote open kamers, maar ik vond dat de Deebot 711 redelijk goed zijn best deed om door mijn vreemd gevormde flat te navigeren, waarbij hij zich een weg baande langs meubels zonder grote oppervlakken ongereinigd te laten.

Aan het einde van elke schoonmaakklus genereert de Ecovacs-app een schoonmaakkaart, zodat u kunt zien hoe lang de stofzuiger erover heeft gedaan, hoe groot het gebied is dat hij heeft schoongemaakt en waar hij het in uw huis heeft gedaan – ideaal om gebieden te vinden waar de stofzuiger moeite mee heeft, zodat u obstakels kunt identificeren die u mogelijk wilt verwijderen. In tegenstelling tot sommige concurrenten uit het hogere segment kunt u deze kaart niet gebruiken om gebieden af te bakenen die de robot moet vermijden, maar kunt u alleen zien waar hij elke dag is geweest.

Het is ook de moeite waard om één gebied te benadrukken waarop de Deebot 711 indruk heeft gemaakt: het vermijden van objecten. Terwijl veel andere robotstofzuigers tegen dingen aan rijden en dan omkeren, stopte de 711 goed voordat hij meubels (of benen) raakte. Hij lijkt ook redelijk betrouwbaar in het vermijden van vastzitten op meubels, een van de belangrijkste functies in een apparaat dat bedoeld is om weinig gedoe te veroorzaken.

Andere slimme functies zijn ondersteuning voor zowel Amazon Alexa als Google Assistant voor spraakbediening, samen met alle gebruikelijke planningsopties. Er zijn ook speciale Spot- en Edge-schoonmaakmodi voor wanneer je een snelle schoonmaak nodig hebt op een specifiek gebied van het huis, of wilt dat de Deebot langs de muren en hoeken loopt.

Tot slot is er de optie om een dubbele zuigkrachtmodus te activeren, waardoor de reinigingsmodus – en daarmee het geluid – wordt opgevoerd. Ik vond de normale modus voldoende krachtig (hoewel mijn flat voornamelijk harde vloeren heeft, met wat kort tapijt), en de Max-modus storend luid toen ik in huis was. Toch is het geweldig om deze optie te hebben, hoewel het natuurlijk de levensduur van de batterij enigszins zal beperken – die anders een uitstekende 110 minuten is op de normale modus.

Alledaags ontwerp

Dus in termen van software en functies blinkt de Deebot 711 uit. Het fysieke hardwareontwerp is iets minder alledaags, maar dat is hier echt niet de prioriteit – en vergeeflijk voor de prijs.

De Deebot 711 lijkt veel op de meeste Ecvovacs-schoonmakers: een kleine zwarte ronde robot, met een glanzende afwerking en een enkele grote aan/uit-knop aan de bovenkant. Het is een eenvoudig, onopvallend ontwerp – u wilt waarschijnlijk niet dat uw stofzuiger te veel opvalt – en het ontwerp heeft een laag profiel, zodat hij goed onder banken en stoelen kan komen.

Ronde ontwerpen zijn niet ideaal voor robotstofzuigers, hoe gebruikelijk ze ook zijn, en we raden meestal D-vormige stofzuigers aan, die de neiging hebben om beter langs muren en hoeken te reinigen. Toch heeft de 711 lange borstels aan beide zijden van de stofzuigerbehuizing, zodat hij ook op lastige plekken kan schoonmaken.

Het legen van de afvalbak leek eerst wat lastig, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het eigenlijk vrij eenvoudig – en in tegenstelling tot bij sommige anderen is het vrij eenvoudig om de afvalbak direct in de afvalbak te legen zonder een stofwolk in de lucht te krijgen.

Tot slot heeft Ecovacs een kleine afstandsbediening bijgeleverd, zodat je de stofzuiger nog steeds kunt bedienen als je Wi-Fi uitvalt of je je telefoon niet bij de hand hebt.

Verdict

De Deebot 711 is niet de slimste robotstofzuiger die er is, of de krachtigste, of de stilste. Maar hij is behoorlijk goed in alle drie de dingen, met genoeg flexibiliteit in verschillende schoonmaakmodi en opties om in de meeste huizen te passen.

De Smart Navi 2.0 doet ook zijn naam eer aan en laat de stofzuiger beter navigeren door meubels en obstakels dan sommige aanzienlijk duurdere rivalen. We zouden graag de mogelijkheid zien om ‘no-go areas’ te markeren in de app, maar buiten dat is er niet veel reden om meer dan dit uit te geven aan een robotstofzuiger.