Ecovacs Deebot Ozmo 930 review

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

De Deebot Ozmo 930 is een van de beste robotstofzuigers die we hebben getest en hij is goedkoper dan zijn belangrijkste rivalen.
We zijn tevreden over hoe goed hij manoeuvreert en hij doet dat ook nog eens heel stil. We zouden echter liever zien dat hij wat luider was als hij vuil dat meer ingebed is beter zou kunnen opzuigen. U zult nog steeds zelf moeten schoonmaken waar het niet is gelukt en voor deze prijs hadden we meer verwacht.
Ecovacs heeft een degelijke app gemaakt en deze bevat tal van handige functies, waaronder planning en puntreiniging. De 930 profiteert ook van de dweilstand, ook al kan hij niet grondig schrobben.

Robotstofzuigers zijn standaard in veel Europese landen, maar ze zijn nog steeds minder gebruikelijk in Britse huishoudens. Deze handige gadgets kunnen u echter tijd en moeite besparen als u de stap waagt. Eén om te overwegen is de Deebot Ozmo 930. Sinds we deze review schreven, heeft Ecovacs de 920 gelanceerd, die zijn specificaties verbetert en die u momenteel voor minder kunt kopen. U kunt kijken naar
onze review van de Deebot Oszo 920 hier, of lees verder voor onze volledige review van de 930.

Deebot Ozmo 930: Prijs en beschikbaarheid

Robotstofzuigers zijn er in een brede waaier van prijzen. We hebben ze getest vanaf de £100
iLife X5 en helemaal tot £799
Neato Botvac D7 Connected.

Ecovacs heeft een groot eigen assortiment met de
N78 voor minder dan £200 en de
Ozmo 610 voor £369.

De Deebot Ozmo 930 zit in het topsegment, maar kost niet zoveel als de Neato. Het is een relatief redelijke £549 van
Amazon, hoewel een forse
798 dollar in de VS.

Dat is duurder dan een
Dyson Cyclone V10 of
Philips SpeedPro Max dus dit is de moeite waard om in gedachten te houden.

Deebot Ozmo 930: Ontwerp en bouw

Zoals veel robotstofzuigers heeft de Ozmo 930 een rond ontwerp. Sommige hebben een meer vierkante vorm om te helpen schoonmaken langs randen en in hoeken, terwijl de ronde vorm compacter is.

Hij is glanzend zwart en ziet er bijna identiek uit als de veel goedkopere N78, maar is herkenbaar aan het ronde uitsteeksel aan de bovenkant dat sensoren herbergt.

Deebot Ozmo 930 ontwerp

We vonden het gemakkelijk genoeg om de roterende borstels te bevestigen, maar het is de moeite waard om de handleiding te lezen om alles onder de knie te krijgen – het is heel anders dan een traditionele staande stofzuiger. De voorkant heeft een bumper die rond de helft van de behuizing reikt en verborgen aan de achterkant zit een reservoir voor de dweilfunctie.

We zijn onder de indruk van de bouwkwaliteit en de Ozmo 930 ziet er stijlvol uit. De aan/uit-schakelaar en de stofbak zijn verborgen achter een klep en de machine heeft effectieve verlichting. Er is ook een uitklapbare handgreep zodat u de machine gemakkelijk van de ene verdieping naar de andere kunt dragen.

Er is slechts één knop aan de buitenkant en dat is voor power/auto, zodat je de robot gemakkelijk aan de gang kunt zetten zonder de app te gebruiken. Hij kan ook worden gebruikt om het schoonmaken te pauzeren als dat nodig is.

Een basiseenheid wordt aangesloten op het lichtnet en neemt niet al te veel ruimte in beslag, maar je moet ook rekening houden met de robot. Deze machines zijn niet ideaal in kleinere flats of huizen.

Deebot Ozmo 930: Functies en Prestaties

Hoewel je de Deebot Ozmo 930 zonder de app kunt gebruiken, ben je veel beter af met de app. Het is eenvoudig om het installatieproces te doorlopen en de robot aan te sluiten op de Wi-Fi, zodat je alle functionaliteiten kunt gebruiken.

Zodra de robot is opgeladen met aangesloten accessoires, ben je klaar om schoon te maken. Je moet je huis wel goed voorbereiden om er optimaal gebruik van te kunnen maken en ongelukken te voorkomen.

Je moet ervoor zorgen dat het pad rond je huis zo vrij mogelijk is, deuren openen en ervoor zorgen dat er niets is dat in de weg kan staan, zoals draden of kleine voorwerpen. De Ozmo 930 kan uw plattegrond in kaart brengen, maar zal toch tegen dingen opbotsen, zodat u hem geen waardevolle voorwerpen of dergelijke kunt toevertrouwen.

Het is aannemelijk dat u de meeste van deze spullen toch moet verplaatsen om goed te kunnen schoonmaken en zodra u de weg hebt vrijgemaakt, gaat de Deebot Ozmo 930 aan de slag. Vanuit het docking station baant hij zich een weg om overal waar hij bij kan schoon te maken.

Deebot Ozmo 930 kaart

Meestal gaat hij op en neer zoals je een gazon zou maaien, maar af en toe doet hij iets een beetje willekeurig.

Als je wilt, kun je op de app zien hoeveel vierkante meter er is schoongemaakt en hoe lang. De kaart is, zoals je kunt zien, niet zo netjes als geadverteerd door meubels en andere items, maar dat maakt niet echt uit.

Na een schoonmaakbeurt deelt de app je huis automatisch op in zones, zodat je kunt aangeven dat hij er slechts één schoonmaakt wanneer dat nodig is. U kunt ook een speciale zone selecteren om schoon te maken, bijvoorbeeld als u iets hebt gemorst.

Verder kunt u virtuele grenzen instellen als er probleemgebieden zijn of als u wilt voorkomen dat het apparaat ergens tegenaan botst dat het kapot zou kunnen maken. Het zal u zelfs vertellen hoeveel levensduur de accessoires nog hebben en u kunt een niet storen periode instellen.

Deebot Ozmo 930 app

Je kunt de Deebot ook gebruiken met Alexa, zodat hij met alleen je stem op pad kan worden gezet.

De app is ook handig voor het instellen van een schoonmaakschema – net als het instellen van een alarm, maar dan voor wanneer je wilt dat de Deebot schoonmaakt. U kunt tijden, dagen en frequentie instellen.

Over het algemeen vonden we de Deebot Ozmo 930 een erg goede kleine stofzuiger. Hij is stil in gebruik en slaagt erin om alle gebieden te bereiken met zijn slimme Smart Navi systeem. De sensoren zorgen ervoor dat hij niet van de trap valt en dat hij gemakkelijk tussen tapijt en harde vloeren kan.

De vloeren zien er merkbaar schoner uit, maar hij is niet krachtig genoeg om pluisjes op te pikken die meer ingebed zijn in tapijt, ook al kan hij oppervlakken detecteren om de zuigkracht te verhogen. U zult meestal de traditionele roterende kop willen gebruiken, maar deze kan gemakkelijk worden verwisseld voor een opzetstuk met directe zuigkracht als er veel haar is – handig als u huisdieren hebt.

Deebot Ozmo 930 stofzuiger

Het stofreservoir is heel eenvoudig te verwijderen en te legen, maar het is met 470 ml erg klein, dus je zult het regelmatig moeten legen. Dit is de prijs die u betaalt voor een robot die het werk voor u doet.

Het bijzondere aan de Ozmo 930 is dat hij harde vloeren kan dweilen. Je maakt gewoon het reservoir aan de achterkant los, vult het met water en bevestigt een plaat met een afneembare doek. Hij weet dat hij moet dweilen als er water is en zal niet in een aangrenzende kamer met tapijt gaan dweilen.

U kunt kiezen hoeveel water de robot gebruikt voor een dweil met de app en het zal rond gaan stofzuigen dan dweilen achter. Het is niet te vergelijken met een mens die het goed doet, maar het is ook niet slecht. De doek raakt de vloer niet met te veel druk dus we zouden het een lichte dweil noemen.

Deebot Ozmo 930 mop

De werktijd van 110 minuten zal voor de meeste huizen in het Verenigd Koninkrijk voldoende zijn. Wij vonden dat hij een hele flat van twee verdiepingen met zeven kamers (inclusief gangen) kon schoonmaken zonder veel batterij te gebruiken.

Als je een groot huis hebt, kun je de continue schoonmaakmodus inschakelen, waarbij de Ozmo 930 teruggaat en oplaadt voordat hij verdergaat met schoonmaken als hij niet overal is geweest.

Specs

Ecovacs Deebot Ozmo 930: Specs

  • 4x zijborstels
  • 2x stoffilter
  • 1x Direct afzuighulpstuk
  • Wi-Fi
  • Tot 110 min runtime
  • 470ml inhoud
  • 4.6kg