Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.
Zoveel beter dan in de winkel gekocht, maak deze rijke en heerlijke chocoladesiroop thuis met slechts een paar eenvoudige ingrediënten.
Over deze chocoladesiroop
- Suiker, water, dubbel Nederlands donker cacaopoeder (het geheim om het rijk en lekker te maken), zout en vanille-extract zijn de enige ingrediënten die nodig zijn om deze heerlijke, rijke chocoladesiroop thuis te maken.
- Het is supereenvoudig om thuis te maken en zoveel beter dan in de winkel gekochte chocoladesiroop, zoals Hersheys, die vol zitten met chemicaliën.
- Dit recept maakt een kopje chocoladesiroop dat kan worden gebruikt om koffie en thee op smaak te brengen en te zoeten. Sprenkel de siroop op ijs of voeg het toe aan melk om chocolademelk te maken.
- Voeg deze chocoladesiroop toe aan koffie om van je drankje mokka te maken.
GERELATEERD: Starbucks Classic Syrup
Opmerkingen over ingrediënten
- Cacaopoeder
Dit is de sleutel tot het maken van de beste chocoladesiroop, dus gebruik cacaopoeder van hoge kwaliteit. Ik raad de Koning Arthurs dubbele Nederlandse donkere cacao, dat maakt deze chocoladesiroop zo goed. - Suiker
Basische witte suiker werkt geweldig voor dit recept. - Zout
Dit is HET BESTE zout OOIT. je zult nooit meer keukenzout willen gebruiken. - Vanille-extract
Vanille-extract van goede kwaliteit gaat een lange weg. Het is een smaakversterker en het maakt in principe alles beter. - Water
Ik gebruik altijd gefilterd water.
Stapsgewijze instructies
Hier is een kort overzicht van de stappen om deze siroop te maken. Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.
- Doe alle ingrediënten behalve vanille-extract in een pan en laat sudderen.
Roer en zorg ervoor dat suiker volledig oplost. - Laat de siroop afkoelen en voeg vanille-extract toe.
- Giet siroop in een luchtdichte container.
Foto credit: amazon.com
Set van 6 glazen flessen elk perfect formaat om een kopje siroop te houden. De stopafdichting is bevestigd, wat betekent dat u de dop nooit verliest.
KOOP NU
Tips van experts
- Chocoladesiroop zal direct na het koken dun zijn, maar zal een beetje indikken nadat het is afgekoeld. Het zal nog steeds gietbaar zijn.
- Het gebruik van cacaopoeder van goede kwaliteit is noodzakelijk om de best smakende chocoladesiroop te maken, dus als je extra geld gaat uitgeven aan een van de ingrediënten, laat het dat dan zijn.
- Chocoladesiroop kan maximaal 2 weken in de koelkast in een luchtdichte container worden bewaard.
- Om koffie of thee op smaak te brengen, voeg je 1-2 eetlepels chocoladesiroop toe aan elk kopje.
- Om warme chocolademelk of chocolademelk te maken, voeg je 1/4 kopje siroop toe aan warme of koude melk.
Vragen die u mogelijk heeft
Honderd keer ja! Dit recept gebruikt slechts 5 ingrediënten. Hersheys heeft er 12 en het bevat dingen als fructose-glucosestroop, xanthaangom en kunstmatige smaak. Bovendien smaakt de zelfgemaakte versie gewoon beter.
Chocoladesaus wordt meestal gemaakt met room en is dikker.
Vanille-extract zal verdampen en de smaak zal verzwakken als je het te lang verwarmt, dus het is het beste om het toe te voegen nadat de siroop een beetje is afgekoeld.
Gebruik het als topping voor desserts zoals ijs of als dip voor pretzels. Ik gebruik het graag om chocolademelk en warme chocolademelk te maken.
Recepten met chocoladesiroop
Wil je dit Homemade Chocolate Syrup recept bewaren voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!
OPSLAAN OP PINTEREST
Eenvoudige chocoladesiroop
Zoveel beter dan in de winkel gekocht, maak deze rijke en heerlijke chocoladesiroop thuis.
-
Doe water, suiker, cacaopoeder en zout in een pan. Sudderen.Laat sudderen tot de suiker helemaal is opgelost. Roer af en toe. Verwarm nog 30 seconden op laag vuur en neem dan off verwarmen en koelen.
-
Voeg vanille-extract toe.Zodra de siroop een beetje is afgekoeld, roer je het vanille-extract erdoor.
-
Giet siroop in een luchtdichte container.De siroop is tot 2 weken houdbaar in de koelkast.
- Recept maakt 1 kopje (16 eetlepels) chocoladesiroop.
- Gebruik 1-2 eetlepels siroop per 1 kopje koffie.
Calorieën: 78 | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 51Mg | Kalium: 82Mg | Vezel: 2g | Suiker: 17g | Calcium: 7Mg | Ijzer: 1Mg
Inhoudsopgave