Eenvoudige zelfgemaakte bruine suikersiroop


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Zoet je koffie en thee met bruine suiker eenvoudige siroop voor een karamelachtige, diepere smaak dan gewone eenvoudige suiker.

Zelfgemaakte bruine suikersiroop in een glazen fles.

Recept Hoogtepunten

  • Bruine suikersiroop is een eenvoudige siroop dat is gemaakt met bruine suiker in plaats van witte suiker. Er zijn maar twee ingrediënten: bruine suiker en water.
  • De bruine suiker wordt opgelost in heet water, waardoor een vloeibare suiker ontstaat, waardoor het gemakkelijk is om toe te voegen aan dranken, vooral ijsdranken. Omdat het een vloeistof is, mengt de siroop zich gemakkelijk met de koude drank, zonder dat er suiker op de bodem van de drank zit.
  • De verhouding van suiker tot water om eenvoudige siropen te maken is half suiker en half water.
  • De siroop kan worden gebruikt in ijs en warme dranken zoals koffie en thee.
  • Dit recept maakt een kopje bruine suikersiroop en 1-2 eetlepels kunnen worden gebruikt om je koffie of thee op smaak te brengen en te zoeten.
  • Bruine suiker heeft een diepe karamelsmaak omdat het is gemaakt met melasse. Licht- en donkerbruine suiker kan worden gebruikt om de siroop te maken.

GERELATEERD: 12 eenvoudige sirooprecepten

Opmerkingen over ingrediënten

Bruine suikersiroop ingrediënten.
  • Bruine suiker
    Lichte of donkerbruine suiker kan worden gebruikt om deze siroop te maken. Hoe donkerder de suiker, hoe donkerder de kleur van de siroop. Het verschil tussen lichte en donkerbruine suiker is hoeveel melasse erin zit en hoe meer er is, hoe meer karamel- en toffeesmaak de siroop zal hebben.
  • Water
    Gebruik gefilterd water voor een beter smakende eenvoudige siroop.

GERELATEERD: Iced Brown Sugar Havermelk Shaken Espresso

Stapsgewijze instructies

Hier is een kort overzicht van de stappen om deze siroop te maken. Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Doe bruine suiker en water in een pan en laat sudderen.
    Roer om ervoor te zorgen dat de suiker volledig oplost.
  2. Neem het vuur af en koel af.
  3. Giet siroop in een luchtdichte container.
Mijn glazen fles pick

Foto credit: amazon.com

Luchtdicht en perfect gedimensioneerd om een kopje siroop vast te houden, maken deze glazen flessen het gemakkelijk om in de koelkast te bewaren.

KOOP NU

Bruine suikersiroop gebruikt

Tips van experts

  • Elke vorm van bruine suiker werkt, maar als je een rijkere, meer karamelsmaak wilt, ga dan voor donkerbruine suiker omdat het meer melasse bevat.
  • Dit recept maakt een kopje bruine suikersiroop van 16 eetlepels. Gebruik 1-2 eetlepels siroop om elk kopje zoeter te maken.
  • Als je je bruine suikersiroop een upgrade wilt geven, voeg dan een beetje vanille-extract toe, dat ik als een smaakversterker beschouw. Het is niet nodig, maar als je het hebt, gebruik het dan. Voeg een theelepel vanille-extract toe aan het recept.
  • De siroop is goed voor 3 weken wanneer bewaard in een luchtdichte container in de koelkast.

GERELATEERD: Beste Starbucks-siropen

Vragen die u mogelijk heeft

Moet ik de bruine suiker en het water aan de kook brengen?

Het is niet nodig om het water te koken. Je kunt zelfs bruine suiker in heet water roeren totdat de suiker oplost.

Kan ik deze siroop gebruiken om een drankje voor kinderen te maken zonder koffie of thee?

Yup, je kunt een bruine suikerstomer maken, dat is bruine suikersiroop geroerd in een kopje warme melk. Het is eigenlijk een kindvriendelijke latte. Gebruik 1-2 eetlepels siroop in een kopje.

Wat is bruine suiker?

Bruine suiker is witte suiker waaraan melasse is toegevoegd. Je kunt thuis bruine suiker maken als je de twee ingrediënten hebt. Om donkerbruine suiker te maken, combineer je een kopje witte suiker en 1/4 kopje wit suiker melasse. (Gebruik elke vorm van melasse behalve blackstrap.)

Bruine suikersiroop in een kopje koffie gieten.

Meer eenvoudige sirooprecepten

Heb je dit gemaakt? Vond je het geweldig? Laat hieronder een 5-sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Eenvoudige bruine suikersiroop

Auteur: Jee Choe

Zoet je koffie en thee met bruine suiker eenvoudige siroop voor een rijke, karamel smaak.

Voorbereidingstijd 4 Minuten

Totale tijd 4 Minuten

  • Doe bruine suiker en water in een pan en laat sudderen.Roer om ervoor te zorgen dat suiker oplost volkomen.
  • Neem het vuur af en koel af.

  • Giet siroop in een luchtdichte container.De siroop is 3 weken houdbaar in de koelkast.
  • Recept maakt 1 kopje (16 eetlepels) siroop.
  • Gebruik 1- 2 eetlepels siroop per 1 kopje koffie.
  • De siroop is goed voor 3 weken wanneer bewaard in een luchtdichte container in de koelkast.
  • Siroop kan worden gebruikt om koffie, thee, lattes en cocktails te zoeten.
  • Het is niet nodig om het water te koken. Je kunt zelfs bruine suiker in heet water roeren totdat de suiker oplost.
  • Lichte of donkerbruine suiker kan worden gebruikt om deze siroop te maken. Hoe donkerder de suiker, hoe donkerder de kleur van de siroop. Het verschil tussen lichte en donkerbruine suiker is hoeveel melasse erin zit en hoe meer er is, hoe meer karamel- en toffeesmaak de siroop zal hebben. Als je een rijkere, meer karamelsmaak wilt, ga dan voor donkerbruine suiker omdat het meer melasse bevat.
  • Als je je bruine suikersiroop een upgrade wilt geven, voeg dan een beetje vanille-extract toe, dat ik als een smaakversterker beschouw. Het is niet nodig, maar als je het hebt, gebruik het dan. Voeg een theelepel vanille-extract toe aan het recept.
  • Gebruik gefilterd water voor een beter smakende eenvoudige siroop.

Calorieën: 78 | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 1g | Natrium: 7Mg | Kalium: 27Mg | Suiker: 20g | Calcium: 17Mg | Ijzer: 1Mg