Eenvoudige zelfgemaakte honingsiroop


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Honing en water zijn alles wat nodig is om deze honing eenvoudige siroop te maken. Gebruik het in koffie, thee of een drankje waar je de zoete smaak van honing wilt.

Honingsiroop in een glazen fles.

Recept Hoogtepunten

  • Honingsiroop is een eenvoudige siroop die is gemaakt met honing in plaats van suiker. Er zijn maar twee ingrediënten: water en honing.
  • Het water verdunt de honing waardoor het gemakkelijk in dranken kan worden gegoten, vooral ijskoud omdat de vloeibare siroop zich gemakkelijk zal mengen met de koude drank.
  • Gebruik het in koffie, thee, cocktails of waar je maar wilt om een drankje te zoeten en op smaak te brengen met honing.
  • Dit recept maakt een kopje honingsiroop, die dagenlang kan worden gebruikt.

Als je op zoek bent naar meer eenvoudige sirooprecepten, probeer dan mijn chocoladesiroop, pompoenkruidensiroop, kaneelstroop, muntsiroop, en vanillesiroop. Deze siropen kunnen aan koffie worden toegevoegd om drankjes zoals Pepermunt Mocha Latte en Pumpkin Cream Cold Brew. Bekijk ze hier allemaal.

Opmerkingen over ingrediënten

Honing eenvoudige siroop ingrediënten.
  • Honing
    Elke vorm van honing kan worden gebruikt. De lichter gekleurde honing heeft de neiging om milder van smaak te zijn dan donker gekleurde honing.
  • Water
    Gebruik gefilterd water als je kunt.

Stapsgewijze instructies

Hier is een kort overzicht van de stappen om deze siroop te maken. Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Doe honing en water in een pan en laat sudderen.
    Roer om ervoor te zorgen dat honing volledig oplost.
  2. Neem het vuur af en koel af.
  3. Giet siroop in een luchtdichte container.
Mijn luchtdichte containerpick

Foto credit: amazon.com

Deze glazen flessen van 8,5 ounce kunnen de exacte hoeveelheid honingsiroop bevatten die het recept maakt. De schommelsluiting houdt de siroop luchtdicht.

KOOP NU

Opmerkingen &tips

  • Het recept maakt een kopje honingsiroop van 16 eetlepels. Gebruik 1-2 eetlepels siroop om elk kopje zoeter te maken.
  • De siroop kan 3 weken in een luchtdichte container in de koelkast worden bewaard.
  • Gebruik siroop in hete en ijskoude koffie en thee, lattes, cocktails en melk.

Vragen die u mogelijk heeft

Moet ik de honing en het water koken?

Nee hoor, je hebt het water gewoon warm genoeg nodig zodat de honing volledig opgelost kan worden.

Kan ik deze siroop gebruiken om een drankje voor kinderen te maken?

Maak honingstomers, die is gemaakt van warme melk en honingsiroop. Doe 1-2 eetlepels honingsiroop in een kopje warme melk.

Wat is het verschil tussen rauwe en bewerkte honing?

Rauwe honing is natuurlijker en zuiverder dan de verwerkte versie die tijdens het bottelproces wordt verwarmd. Het verwarmen van honing bij een te hoge temperatuur kan leiden tot verlies van voedingsstoffen.

Honingsiroop in een glazen fles.

Meer eenvoudige sirooprecepten

Heb je dit gemaakt? Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Eenvoudige honingsiroop

Auteur: Jee Choe

Honing en water zijn alles wat nodig is om deze honing eenvoudige siroop te maken.

Voorbereidingstijd 2 Minuten

Totale tijd 2 Minuten

  • Doe honing en water in een pan en laat sudderen.Verhit en roer tot de honing volledig oplost.
  • Neem het vuur af en koel af.

  • Giet siroop in een luchtdichte container.De siroop is 3 weken houdbaar in de koelkast.
  • Recept maakt 1 kopje (16 eetlepels) siroop.
  • Gebruik 1-2 eetlepels siroop per 1 kopje koffie.
  • Gebruik siroop in hete en ijskoude koffie en thee, lattes, cocktails en melk.
  • Om een drankje voor kinderen te maken, maak je honingstomers, wat warme melk en honingsiroop is. Doe 1-2 eetlepels honingsiroop in een kopje warme melk.
  • Rauwe honing is natuurlijker en zuiverder dan de verwerkte versie die tijdens het bottelproces wordt verwarmd. Het verwarmen van honing bij een te hoge temperatuur kan leiden tot verlies van voedingsstoffen.

Calorieën: 86 | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 1g | Natrium: 2Mg | Kalium: 15Mg | Vezel: 1g | Suiker: 23g | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 2Mg | Ijzer: 1Mg