Eenvoudige zelfgemaakte kaneelsiroop


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Alles wat je nodig hebt om deze eenvoudige siroop te maken is kaneel, bruine suiker en water. Voeg kaneelsmaak toe aan je koffie en thee met dit eenvoudige recept.

Kaneelsiroop in een glazen fles.

Over deze kaneel eenvoudige siroop

  • Kaneelsiroop is een gearomatiseerde eenvoudige siroop gemaakt met slechts drie ingrediënten: bruine suiker, water en kaneel.
  • Breng je koffie, thee, warme chocolademelk en cocktails op smaak en zoet ze met deze siroop. Het is vooral goed voor ijsdranken omdat het gemakkelijk in koude dranken wordt gemengd.
  • Maak dit recept één keer en je hebt kaneelsiroop om dagen mee te gaan. Het recept maakt een kopje siroop.
  • Zoveel kosteneffectiever om deze siroop thuis te maken in plaats van het te kopen. In tegenstelling tot in de winkel gekocht, is het gemaakt met ingrediënten die je niet hoeft te googelen.

GERELATEERD: Starbucks Classic Syrup

Opmerkingen over ingrediënten

Kaneelsiroop ingrediënten.
  • Kaneelstokjes
    Kaneelstokjes hebben de voorkeur boven gemalen kaneel, omdat het een betere manier is om in de eenvoudige siroop te trekken. Sticks geven meer een subtiele smaak in vergelijking met gemalen.
  • Bruine suiker
    Je kunt lichte of donkerbruine suiker gebruiken. Gewone witte suiker werkt ook, maar ik hou van de rijkere smaak van bruine suiker.
  • Water
    Ga altijd voor gefilterd water als je kunt.

Stappen om kaneelsiroop te maken

Hier is een kort overzicht van de stappen om deze siroop te maken. Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Doe alle ingrediënten in een pan en laat sudderen.
    Roer om ervoor te zorgen dat de suiker volledig oplost.
  2. Neem warmte af en steil.
  3. Zeef en giet siroop in een luchtdichte container.
Mijn luchtdichte containerpick

Foto credit: amazon.com

Ik hou van deze glazen flessen omdat ze perfect zijn om een kopje siroop vast te houden. De bijgevoegde zwenksluiting betekent dat u de dop niet verliest!

KOOP NU

Opmerkingen &tips

  • Er zijn twee soorten kaneel (Ceylon en cassia) en beide kunnen worden gebruikt om deze siroop te maken. Ceylon kaneel wordt door sommigen beschouwd als “echte kaneel” en is van hoge kwaliteit. Het is niet zo gemakkelijk te vinden als de cassia en is vrij duur. Cassia is de kaneel die te vinden is in supermarkten in de VS en is zeer betaalbaar.
  • Een kopje kaneelsiroop is 16 eetlepels. Gebruik 1-2 eetlepels siroop voor elke kop om te zoeten en op smaak te brengen.
  • De siroop kan maximaal 2 weken in een luchtdichte container in de koelkast worden bewaard.
  • Gebruik siroop in ijs en hete thee, ijs en hete koffie, lattes, cocktails en melk.

Vragen die u mogelijk heeft

Moet ik de ingrediënten aan de kook laten komen?

Nee hoor, het is niet nodig om het te laten koken. Gewoon sudderen en de suiker laten oplossen op laag vuur is voldoende om de eenvoudige siroop te maken.

Hoe verschilt eenvoudige siroop van rijke siroop?

Eenvoudige siroop is gelijke delen suiker en water. Rijke siroop is twee delen suiker en 1 deel water, dus het heeft een dikkere consistentie.

Hoe kan ik een drankje voor kinderen maken met kaneelsiroop?

Doe 1-2 eetlepels siroop in een kopje warme melk en roer. Je kunt ook een beetje kaneelsiroop toevoegen aan warme chocolademelk of chocolademelk.

Kaneelsiroop in een kopje koffie gieten.

Meer eenvoudige sirooprecepten

PIN DIT

Wil je deze Simple Cinnamon Syrup bewaren voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

OPSLAAN OP PINTEREST

Eenvoudige kaneelsiroop

Auteur: Jee Choe

Voeg kaneelsmaak toe aan je koffie en thee met dit eenvoudige recept.

Voorbereidingstijd 4 Minuten

Steile tijd 20 Minuten

Totale tijd 24 Minuten

  • Recept maakt 1 kopje (16 eetlepels) siroop.
  • Gebruik 1-2 eetlepels siroop per 1 kopje koffie.

Calorieën: 82 | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 7Mg | Kalium: 33Mg | Vezel: 1g | Suiker: 20g | Calcium: 30Mg | Ijzer: 1Mg