Essentiële technologie om het beste uit uw tuin te halen


U gebruikt uw tuin het meest tijdens de zomer, maar een paar investeringen en toevoegingen betekenen dat u de ruimte het hele jaar door kunt gebruiken om in te koken, eten, ontspannen en entertainen.

Tuinverlichting en heaters maken je tuin ’s avonds uitnodigend; voeg een hot tub en een Bluetooth-luidspreker toe en je hebt een plek om te ontspannen; koop een pizzaoven en je kunt een pauze nemen uit de keuken en buiten eten koken.

Slimme tuinverlichting

 • Hue – £274,99 (van
  Philips)
 • Innr – £129,99 (van
  Amazon)
 • LIFX BR30 – € 56,20 (van
  Amazon)

Als het op slimme buitenverlichting aankomt, is er een overvloed aan keuze. Afhankelijk van het feit of u buitenstopcontacten heeft of bestaande verlichting die via een schakelaar in uw huis wordt bediend, zijn er verschillende opties.

Voor degenen met handig geplaatste stopcontacten, kunt u de
Philips Outdoor Lily Spotlight-kit installeren. Deze bestaat uit drie kleur & witte spots die hun eigen netvoeding hebben.

Ze vereisen een Hue bridge binnen bereik (ongeveer 10-20m afhankelijk van obstakels) en je kunt ze vervolgens bedienen via de Hue app of met Alexa of Google Assistant. Grondspikes maken het gemakkelijk om de spots op grondniveau te installeren.

Lelie spotjes

Als de Hue lampen te duur zijn, is een goedkopere optie de
Innr Outdoor Spot Light kit. Deze is minder dan de helft van de prijs, maar lijkt er in grote lijnen op, met drie gekleurde en witte LED-lampen, en grondspikes voor eenvoudige plaatsing.

Innr schijnwerpers

Alle bedrading is waterdicht en je hebt alleen een Hue Bridge nodig (of een andere Zigbee hub zoals die van Innr zelf, of een Amazon Echo Show die een smart hub heeft ingebouwd) om de lampen te bedienen.

Innr lampen

Als je geen stopcontacten buitenshuis hebt, maar wel buitenlampen die op het lichtnet werken, zou je kunnen kijken of je de lampen kunt vervangen door slimme lampen. Ook hier zou je kunnen kiezen voor op Zigbee gebaseerde lampen van Philips of Innr, maar als je het liever bij Wi-Fi houdt – en dus geen extra Zigbee bridge nodig hebt – dan zijn de opties bijna eindeloos.

Slimme lampen buiten een huis

Wij raden echter LIFX aan, omdat dit de hoogste kwaliteit en helderste Wi-Fi-lampen zijn die er zijn. De nieuwste toevoeging aan de serie is
de BR30 (momenteel verkrijgbaar bij Amazon voor € 56,20).

Net als de andere kleurenlampen van LIFX kun je met de briljante app voor Android of iOS kiezen welke tint kleur of wit je wilt en zelfs de lamp op bepaalde tijden (zoals schemering) aan en uit laten gaan.

Beter nog, de BR30 is waterbestendig en heeft ingebouwde infrarood-LED’s die eventuele buitenbeveiligingscamera’s zullen helpen om ’s nachts te ‘zien’ wanneer de gewone LED’s zijn uitgeschakeld.

Als de BR30 te groot is voor uw lamp, verkoopt LIFX ook de kleinere, niet-waterbestendige
A60 Nightvision (vanaf £46,16 op Amazon), evenals de nog kleinere
LIFX Mini (£34,97), die beide verkrijgbaar zijn in E27 en bajonetfittingen.

Als u geen kleur nodig hebt, ga dan voor de
LIFX Mini wit (vanaf € 15,49) of
Mini Day & Dusk, die kan worden ingesteld van warm tot koel wit (vanaf € 23,82).

Vergeet tot slot niet dat u buitenverlichting kunt combineren met beveiliging. Het is relatief eenvoudig om elke buitenlamp die op het lichtnet werkt te vervangen door een beveiligingscamera die ook schijnwerpers heeft. Degenen die we aanbevelen zijn
de Ring Floodlight Cam (£161, gereviseerd bij Amazon) en de vergelijkbaar geprijsde
Netatmo Outdoor Camera (momenteel £245,91 bij Amazon). Het mooie van de Netatmo is dat er geen abonnement voor nodig is.

Patio kachels

 • Glow Warm gas terrasverwarmer – £159.99 (vanaf
  Amazon)
 • ElectriQ infrarood terrasverwarmer – £99.97 (van
  Appliances Direct)

Om in de koelere maanden tijd in uw tuin door te brengen, of om het feest na zonsondergang gaande te houden, zijn terrasverwarmers een goede investering. Als u nu koopt, zal het goedkoper zijn dan in de zomer, wanneer de prijzen zullen springen.

Je kunt elektrische of op propaan werkende buitenverwarmers kopen. Het voordeel van propaan is dat je geen snoer naar buiten hoeft te leggen en dat je je kachel kunt neerzetten waar je maar wilt. Maar vergeet niet te budgetteren voor gasflessen.

A
13kg gasfles kost ongeveer £50 en is goed voor 10 uur.

De paddestoel-stijl
Glow Warm 13kw gas terrasverwarmer is momenteel verkrijgbaar bij Amazon voor £159.99.

Hij is 224 cm hoog en is een zeer krachtige verwarmer. Hij heeft ook wieltjes, dus je kunt hem gemakkelijk verplaatsen. Hij wordt echter niet geleverd met een hoes, dus u zult waarschijnlijk een plekje in de garage nodig hebben om hem op te bergen tijdens het slechtste winterweer.

Houd er rekening mee dat je hem zelf in elkaar moet zetten als hij aankomt. Het is eenvoudig te doen, maar het kan een uur duren om het in elkaar te zetten, dus bereid je voor om het op te bouwen voordat je gasten arriveren. En als je dit model koopt, heb je ook een set
AA-batterijen voor de ontsteking nodig.

Gloei Warm terrasverwarmer

Elektrische verwarmers vereisen minder organisatie vooraf. Je hoeft ze alleen maar aan te sluiten en je bent klaar om te gaan. Bedenk wel dat de plaats waar je ze kunt neerzetten afhangt van waar je stopcontacten zitten en dat een verlengsnoer struikelgevaar kan opleveren.

Als je voor een elektrische kachel gaat, raden we je aan te investeren in een
weersbestendige verlengsnoer (15m, £28) op hetzelfde moment.

ElectriQ terrasverwarmer

De
ElectriQ infrarood terrasverwarmer in paddestoelstijl (£99.97, Appliances Direct) is 205cm hoog en heeft drie standen: 900W, 1200W en 2100W. Hij verwarmt een straal van 15m², dus hij kan een hele groep warm houden.

Vuurkorven

 • Stalen vuurplaats – vanaf £27.99 (vanaf
  Wayfair)
 • Hoole gietijzeren vuurschaal – vanaf £79.99 (bij
  Gardenesque)

Een vuurplaats is misschien een beetje te technisch, want zo’n 2 miljoen jaar geleden was een vuurplaats nog een spitstechnologie – maar als je op een frissere avond van de tuin wilt genieten, maakt hij een enorm verschil, en bovendien is hij een uitstekend middelpunt voor een buitenbijeenkomst. Nog beter, je hoeft er niet veel geld voor te investeren.

Wayfair verkoopt een eenvoudige
stalen vuurplaats voor slechts £27.99. Het meet 37cm x 54cm x 51cm, maar als u iets groters wilt, kunt u hetzelfde ontwerp krijgen maar dan een beetje groter voor
£34.99 (42cm x 64cm x 56cm).

Stalen vuurplaats

Als u iets meer te besteden hebt, is de
Hoole gietijzeren vuurschaal is er in drie maten: 55cm (€ 79,99), 75cm (€ 154,99) en 100cm (€ 299,99).

Hoole gietijzeren vuurschaal

Pizzaovens

 • Ooni Fyra houtpellet pizzaoven – £249 (vanaf
  Ooni)
 • Ooni Karu multi-fuel pizza oven – £299 (vanaf
  Ooni)

Een pizzaoven is een geweldig buitenkookalternatief voor een barbecue en u zult hem waarschijnlijk het hele jaar door gebruiken. Er een kopen kan betaalbaarder zijn dan je denkt.

Ooni is een van de meest vertrouwde namen in de business en zijn
12 inch houtpellet pizzaoven is te koop voor £249. Hij is draagbaar, hoewel je hem met 22 pond niet in je tas zult stoppen. Hij is snel klaar: hij kan een temperatuur bereiken van 500°C in 15 minuten, en daarna kan hij een pizza bakken in ongeveer één minuut. We hebben
hebben het uitgetest en vonden het geweldig.

Ooni Fyra pizza oven

Houtpellets kosten 18,99 pond voor een zak van 10 kg en zijn overal verkrijgbaar. Maar als u iets veelzijdigers zoekt, is de
Ooni Karu 12 inch multi-fuel pizza oven (£299) kan gebruikt worden met hout of houtskool. En, als u de compatibele
gasbrander koopt (€ 79,99), kunt u hem ombouwen naar gas.

Ooni Karu

Waterdichte Bluetooth luidsprekers

 • EarFun Uboom Bluetooth-luidspreker – 57,99 pond (van
  Amazon)
 • Creative Muvo Play – € 33,99 (ca., van
  Creative)

Het is geen feest zonder muziek, en je beste optie om tijd in de tuin door te brengen is een draagbare Bluetooth-luidspreker. Je kunt hem neerzetten waar je maar wilt, en je hebt de mogelijkheid om je gasten muziek van hun telefoon te laten spelen.

Als u van plan bent om het buiten te gebruiken (vooral als je in de buurt van een hot tub), iets robuust en spatwaterdicht is de beste optie. Onze keuze zou de
EarFun Uboom (€ 57,99, Amazon). Hij is compact, geeft 360-graden geluid en heeft een goede batterijlevensduur. En als je een paar koopt, krijg je stereogeluid. Je kunt er meer over lezen in
onze recensie.

EarFun Uboom Bluetooth-luidspreker

Als je iets nog minder duurs wilt voor het geval hij doorweekt of beschadigd raakt, raden we je aan te gaan voor de
Creative Muvo Play, die je kunt kopen voor ongeveer €33,99. Het is niet zo krachtig of bassy als andere opties, maar het is grote waarde voor zijn prijspunt. Hoe hij werkt, kun je lezen in
onze review.

U kunt al onze topkeuzes voor goedkope Bluetooth-luidsprekers bekijken in
onze round-up van de beste die we hebben getest.

Projectoren

 • HOMPOW mini projector – €89,99 (vanaf
  Amazon)
 • Optoma UHD300X – £928.97 (van
  Amazon)

Wil je mensen over hebben voor een filmavond? Het is leuker onder de sterren. Koop een projector en je kunt films en sportevenementen in je tuin bekijken.

Je kunt een scherm kopen om je film op te projecteren voor zo weinig als
£14.99 maar je kunt ook een wit laken tussen bomen hangen of de zijkant van een gebouw gebruiken.

Sommige projectoren, zoals de
HOMPOW mini projector (€89,99, Amazon) zelfs met een scherm. De HOMPOW heeft een helderheid van 6000 Lux en een beeldverhouding van 16:9 en is een fatsoenlijke budgetvriendelijke optie.

Hompow projector

Als u wilt investeren in een hoogwaardige apparaat, raden we de
Optoma UHD300X (€ 928,97, Amazon). Het is een 4K-projector met geweldige kleuren en scherpe details. U kunt er meer over vinden in
onze review.

Optoma projector

Opblaasbare zwembaden en hot tubs

 • Lay-Z Spa St Lucia – £360 (van
  B&Q)
 • Duerer opblaasbaar zwembad – £52.99 (vanaf
  Amazon)

Veel mensen maken in de winter meer gebruik van hun tuin door te investeren in een hot tub. Pak een Bluetooth speaker en ga de tuin in voor wat ontspanning na het werk.

Als je kiest voor een Lay-Z spa, kan je je hot tub op afstand bedienen via
de telefoon app. U kunt uw spa aan- en uitzetten, een schema instellen, de watertemperatuur aanpassen, het filter en het AirJet-massagesysteem activeren.

Lay-Z spa’s zijn ontworpen voor gebruik het hele jaar door met hoogwaardige
isolatie om warmteverlies te minimaliseren en technologie om
te voorkomen dat het water in de spa bevriest.

De
Lay-Z Spa St Lucia (£360, B&Q) biedt comfortabel plaats aan drie volwassenen. Het heeft snelle verwarming, een timer en een air jet massage systeem. Het heeft zelfs bekerhouders. Hij wordt geleverd met een isolerend deksel.

Lay-Z Spa St Lucia

Oké, je zult het pas in de zomer gebruiken, maar als je nu een opblaasbaar zwembad koopt, betaal je ongeveer een derde minder dan wanneer je wacht tot het warm wordt.

Opblaasbare zwembaden zijn nu heel betaalbaar, maar scheuren en doorprikken is een probleem, vooral met dunnere, goedkopere producten. Het is beter om in het begin wat meer uit te geven en iets te hebben dat lang meegaat. De
Het opblaasbare zwembad van Duerer is nog steeds redelijk geprijsd (€ 52,99), maar is twee keer zo dik als de meeste op de markt en wordt geleverd met een reparatiepleister. Het is 300 x 182 x 56 cm. Kom je in de zomer, dan betaal je meer dan £80 voor hetzelfde product.

Duerer zwembad

Toch raden wij u aan om, voordat u het zwembad installeert, de grond eronder te controleren en alles te verwijderen waar de liner aan kan blijven haken, zoals scherpe stenen en takjes. U zult ook willen investeren in een
elektrische pomp om het op te blazen, maar deze kunnen worden gekocht voor ongeveer £ 15.

Moet je je tuin klaarmaken voor een evenement? Als je het beu bent om het gazon zelf te maaien, bekijk dan onze
recensie van de

Sømløs G1 robot grasmaaier, die geoptimaliseerd is voor het maaien van grote tuinen.

Recent Content